0 oy
332 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,127 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar, ben bir gün sonra taşınıyorum. Eşimle ayrılıyoruz yani. Eşya topluyorum kaç gündür.

Ayrılık kararını alalı iki ay oldu ama eşim ailesine bugün söyledi. Abisi beni aradı demin. Siz daha iyi bilirsiniz ama ilk üç yaş çok önemli kız çocuğu ile babanın ilişkisi vs. Kızım bir buçuk yaşında. Ben de biliyorum hatta bu konuda psikolog ile de görüştüm. Eşimin bundan önceki hatasını affettim kızım çok küçüktü ama tekrar tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan yoruldum. 

En çok kızınız için üzülüyorum, daha küçük babaya ihtiyacı var vs bir sürü bu tarz şey söyledi. Kötü biri değil kaynımla iyi anlaşırım ama canım sıkıldı. 

Annenin mutsuz olduğu, annenin babaya saygı duymadığı bir evde büyümesi daha mı iyi olur? Ben de kızım için çok üzülüyorum ama kalmak istemiyorum. Boğuluyorum. Babası vefat eden, yurtdışında şehir dışında çalışan bir sürü çocuk var diyorum. Ne bileyim sıkıldım işte :( 

9 Cevaplar

0 oy
(3,097 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Yani kötü bişey dememiş aslında. Ama düşününce de sen zaten bu kararı alıp işler bu noktaya gelene kadar zaten kızını da düşünmüşsundür. O yüzden salla gitsin. Dediğin gibi bazen sırf çocuk için deyip zorlamamak gerek. Bazı babaların yokluğu varlığından daha iyi. Zaten iyi bir babaysa boşanınca da çocuğuyla ilgilenip babalığını yapar. Babalık insanın içinde olacak. Ayrıca kaynının bunları sana değil seni bu hale getiren eşine nasihat vermesi daha doğru olurdu. Senden kızın için eşine katlanmani istemek yerine eşinden kızın için senin gönlünü alıp kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini söylemesi lazımdı. Ama toplumun genel sorunu bu bence. Hemen kadına yüklenirler çocuğun babasız mı büyüsün baba sevgisi görmesin mi. Ulan biz anaysa onlar da baba. Tüm fedakarlıği biz yapmak biz katlanmak zorunda değiliz. Çok güzel bir söz var çocuğuna iyi bir baba olmak istiyorsan annesine iyi davran gölge etme yeter gerisini anne halleder diye. Bazı erkekler onu bile beceremiyorsa artık biz kadınların da yapacağı bişey kalmıyor. 
(2,127 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum. Kardeşi yani eşim hiçbir şey anlatmaz. Ailesi de onun hatalarını biliyor ama ona yapma dese işe yaramaz, ben idare edeyim istiyorlar. Niyetleri kötü değil ama benim durumumu düşünmüyorlar. Benim ailem bosanmamdan yana çünkü benim mutluluğumu düşünüyorlar. Onun ailesi de onu düşünüyor. Yemeğini, temizliğini kim yapacak? Gurbette yalnız kalmış olacak. Vs vs vs
Onun dışında dedikleriniz için de evet iyi bir baba aslında. Yani özler, gelir ilgilenir. Ben de kendime bunu telkin ediyorum. Aynı evin içinde olmak demek illa çok ilgileniyor anlamına gelmez. Farklı evlerde yaşayarak da ilgili olabilir. Zaten normalde bütün gün işte, akşamları görüyor. Haftasonu daha kıymetli olur işlerini ayarlar gelir görür. Asla sorun çıkarmam gelsin, görsün. Kızım çok küçük ancak gelip benim evimde görebilir veya parka çıkarabilir. Çok uzak bir yerlere götürse durmaz bensiz. İleride büyüyünce baba kız gezerler
-Reklam-
+1 oy
(6,086 puan) tarafından
Yüksek ihtimalle sana değer verdiği için yeğeni için kendince konuşmuş seninle ama mutsuz bir evde büyümesi sağlıklı olmayacak eğer mutlu değilseniz sürekli kavga varsa boşanmak daha iyi
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Yani hakkında hayırlısı olsun ama kaynin kötü bişey dememiş belkide iyiliğin için konuşmuştur ama  siz kararınızı vermişsiniz kimseye laf düşmez
(2,127 puan) tarafından
Yok kötü bir şey söylemedi, ben de kızımı düşünüyorum zaten. Sanki kızınız için ayrılma demek istedi ama eşimin sürekli aynı hataları yaptığını bildiği için bir şey diyemedi galiba.
(4,224 puan) tarafından
Yazik gerçekten keşke başkaları evliliğiniz için cabaliyacagina eşiniz kendinj duzeltse mutlu olmak herkesin hakki umarım düzelirsiniz
0 oy
(634 puan) tarafından
Eğer mutsuz bir ailede buyuyecekse annesi babasınin ayrı olması daha hayırlı. Seninde çocuk için evlilikte bazı şeylere katlanman kendine haksizlik. Ama kurtarilabilecek bişey varsa ki konuyu bilmiyorum ama eşinle asabileceginiz şeylerse tabiki önceliğin evliliğini kurtarmak olmalı bebeğin de daha küçük. 
(2,127 puan) tarafından
Mutsuz bir anne ile büyüyecek kalırsam. Kendime ve eşime saygımı kaybedicem. Karı koca hayatımız olamaz. Bu şekilde aynı evde olmanın ne anlamı var
(634 puan) tarafından
O zaman kimsenin kafanı karıştırmasına izin verme. Sonuçta dünyada annesi babası ayrılmış olan birtek senin çocuğun olmayacak öyle düşün. Ayrılıp medeni bir şekilde çocuğuyla ilginen anne babalara çok.  Birçok çocuk bu şekilde büyüyor. Allah bu süreçte kalbine serinlik versin çok zor. Ama aşılır zamanla. Sadece çocuk için de evlilik yürümez ki. Sana da yazık
(2,127 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyorum. Eşim gerçekten ilgili bir baba. Devam etmeyen evliliğimiz. Yakın semtlerde oturacağız sırf rahat görüşsünler diye. Aynı evde olmadan da ilgilenebilir yani
0 oy
(7,638 puan) tarafından
 Rabbim yar ve yardımcınız olsun zor bir karar inşallah Hayırlı olur sizin için ne diyim yuva yıkılıyor gökteki melekler ağlıyor ne diyim
(2,127 puan) tarafından
Amin canım amin
0 oy
(634 puan) tarafından
Oğlum doğduğunda doğumdan çıktıktan bir gün sonrası eşimin beni ablamın kızıyla aldattığını öğrendim hemde ben doğumdayken sonra evi terk etti ben bunları bizzat görmedim yalan söyleyemem ama hep üçüncü agizlardan duydum üç yıl sonra boşanma davası açtım davayı acali bir yıl oldu hala dava devam ediyor bir yıldır da ayriyim oğlum iki yaşındaydı şüpheyle yaşamak çok zor belki bugün dün yapmadı ama acaba yapacakmi beni aldatacakmi diye insanın beynini kemirip durur o şüphe hakkında hayırlısı olsun ilk beş ay çok zor geçiyor ama insan zamanla alışıyor 
(2,127 puan) tarafından
Okurken kalbim sıkıldı. Ben de doğumdan sonra hastanede kalırken çok kötü şeyler yapmıştı eşim. Çok üzücü. Ben hep onu hatırlıyorum doğum hikayemi düşünürken. Teşekkür ederim yorumun için
(8,390 puan) tarafından
Öz ablanin kızımi?
(634 puan) tarafından
Malesef evet
(2,606 puan) tarafından
Yuh yuhyuh aldatmanın bile adabı var ya yiğeninle mi yani yuh
(8,390 puan) tarafından
Evet ya gerçekten iğrenç
0 oy
(8,390 puan) tarafından
Mutsuz biryerde büyümek çocuk içinde hiç sağlıklı değil sırf siz çocuk için yurutuceksiniz ama sizin hisleriniz hep arka planda kalıcak, bende çok düşünüyorum sizin gibi ama bı turlu sonuca varamadım bende hep çocuğumu düşünüyorum ama onu mutlu edeyim derken kendim mutsuz olucam bilmiyorm çok karmakarisigim.
(2,127 puan) tarafından
Burada kaldıkça gergin ve mutsuzum. Bu direkt çocuğa yansıyor. Ona karşı tahammülsüz oluyorum. Çocuğum için yapacağım bunu
0 oy
(2,865 puan) tarafından
O soylenilen şeyler sağlıklı bir aile yapısı için geçerli bence. dediğin gibi babası vefat eden ya da görüşemeyen ailelerinin kızları sorunlu mu oluyor illa? Öyle bir şey yok. Huzur mutluluk saygı sevgi bunları gören çocuk sağlıklı psikolojiye sahip olur aksini gören değil.
(2,127 puan) tarafından
Evet ya ben de öyle düşünüyorum. Ben anne baba ayrı büyüdüm ama ailem boşanma sürecini çok kötü geçirdi. Babamı yıllarca görmedim. Bu kızım için geçerli değil, babası ilgili. Gelip görür, mutlaka görüntülü arar günde iki üç kez. İlgilendikten sonra farklı evlerde olmak çok kötü olmaz diye düşünüyorum
0 oy
(54 puan) tarafından
Büyüdükçe sizi anlayacak mutsuz bir anne baba görmektense ayrı olup babasına düşkün olabilir bu sizin elinizde çocuğa bunu fark ettirmeyebilirsiniz kotu bir anne babadansa sizi iyi bilmesi daha iyi tabi bu süreçte anlaşmanız önemli Rabbim yardımcın olsun
(2,127 puan) tarafından
Amin canım evet bundan sonra onun için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışacağız

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 78 göst.
6 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tugbamelis (1,108 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 234 göst.
26 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Elif aydmeir (682 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 276 göst.
26 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ayse1234 (803 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 302 göst.
22 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,437 soru

12,344,961 cevap

39,985 kullanıcı