0 oy
48 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4,430 puan) tarafından

Kullanmak ta sacma oldu gerci:)) kizlar benim kan degerlerim hep iyidir her doktor erkek gibi degerlerin var der kadinlarin hep dusuk olur ya normalde. Nyse ikinci gebelikte son on hafta icinde bebek ile benim kanlarimiz karismis kan uyusmazligimiz var. Ben bebeginkini bebis benim kanimi yikmis. Tum degerlerim yerlerde dogumdan uc gun onceki kan testinde her degerim yari yariya dusmus demirim  ferritinim  diger degerler. Kansizlik olustu bende de oglumdada. Yarin tam 1 yas oluo oglum topladi yukseldi kendi vucudu kendi kanini urettikcr acigini kapatti. benim ayni. Demir serumu mu istesem doktordan acaba isteyene yaparlarmi?hap ile6 ayda alacagin  takviye demir serumuyla damardan hemen yukseltiyormus degerleri? 


Acaba isteyene verirmi doktor? Aile hekimi yazarmi? Muhtemelen sgk odemez bence ucreti onemli degil alirim da isteyene takilarmidir acaba? Yan etkisi 48 saat icinde kaybolur yazio nette. Kilo milo aldirirmi acaba istah acarmi?  Hemen yukseltirmi degeleri bi aile hekimiyle gorussemmi acep?

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bizim de kan uyuşmazlığımiz var ilk gebeliğim.  Doktor kanama olmadan iğne yapmayız 7. Aya kadar demişti. Kanama falan mı oldu kaçıncı aydasiniz. 
(4,430 puan) tarafından
İlk bebekte kanlar karissa bile anne vucudu savasmayi bilmedigi icin sorun olmuyor. İkinci bebekte annenin vucudu ogreniyor hicreler savasmayi. Ve bebegi yabanci madde olarak gorup zehirlemeye calisiyor anne kani.
 Bu durum her kan uyusmazligi olanda olmaz . İndirek combs testi pozitif cikanda yani anne bebek kanini. Karistigi ikinci ve sonraki dogumlarda olur. Yani suan korkmana gerek yok ama onemli konu bu dikkat et
tarafından
Anladım. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Allah şifa versin.
tarafından
Doktorum herhangi bir test istemedi sadece kanama olursa iğne yapacağız dedi olmasada 7. Ayda ve doğumda iğne vuracaz dedi. İlk gebeliğim olduğu için pek bilgi sahibi değilim o yüzden bu postu görünce biraz tedirgin oldum.
(4,430 puan) tarafından
Yok kanama olmadikca rutin olarak 28. Hafta ister o testi indirect combs testi. Kanlar karistimi karismadimi bakmak icin. Karismadiysa negatifse yani igne olursun. Karistiysa pizitif olursa gerekli tedavi ne ise onu uygularlar riskli gebelik takibi yapilir . Ama ilk digumda sorun olmuyor canim korkmana gerek yok  ikinci bebeklerde sorun oluyor bu durum
tarafından
Anladım çok teşekkür ederim ☺️
-Reklam-
0 oy
(1,043 puan) tarafından
Ben kullandım iki gebeligimde de hiç bir yan etkisi olmadı kilo aldırmadı bana hematoloji uzmanı yazdı dışarıdan alırsanız pahali olur en son 1000 tl idi  önce aile hekimi yazmayabilir çünkü raporlu bir ilac isteğe göre yapmayabilirler değerler onemli
(4,430 puan) tarafından
Anladim cani. Bilgi icin sagil. Bi gidim bakim pazartesi kan verim aile hekimine de danisirim .  Nezaman olmustun sen en son 1000 tl oldugu donem nezaman. Faydasi oluyorsa yukseliyorsa degerler . veirlir   Alinir da doktor uygun gorurse yazarsa daha iyi olur tabi:)
(1,043 puan) tarafından
Ben rapor ile aldım 1.5 yıl önce o kadardı sanırım cokta güzel yükseltiyor 10 günde baya etkisini gösteriyor

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 89 göst.
18 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatmaa (1,770 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 49 göst.
7 Şubat 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Son_bahar (2,272 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 88 göst.
30 Mart 2023 Diğer kategorisinde Kizannesiyim (238 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 178 göst.
6 Mart 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Kizannesiyim (238 puan) tarafından soruldu

382,980 soru

11,464,096 cevap

35,058 kullanıcı

...