0 oy
430 göst.
Diğer kategorisinde (8,791 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Babasının hastalığı var dedim ya eşim ikna oldu bakım evine yatırılcek diye görümce hepsi barıştı eşimle 3 aydır konuşmadılar   abisi yatırmaya izin vermiyo   onla hiç küsmediler şimdi babasını tek yatırsaz anneleri tek kalacak 2 ikisinide yatıralım diyolar abileri sadece babamı yatıram annem evinde kalsın diyo 

11 Cevaplar

0 oy
(7,638 puan) tarafından
  3  kardeş neden sırayla bakmıyorsunuz hastalık nesı var çok geçmiş olsun
(8,791 puan) tarafından
Evde durmuyo canım alzamır hastası bakması çok zor  hep onunla ilgilenmen lazım bebek gibi benim bebeğim var
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben bakarım demiştiniz die hatirliyorum eğer hastaneye yatirilmiycaksa bakmiycakmisiniz
tarafından
Allah yardımcısı olsun kayinpederinizin
(8,791 puan) tarafından
AMİN ne yapsaz cıkış yolu yok tek gelin diyilim eltiyle konuştum oda bakamam dedi görümce ben bakamam aylık zor yetmiyo diyo kücük kızları var oda evlatlıl verilmiş zamanında oda hiç bakmaz sevmiyo annesini babasını sadece ben kaldım erkeğe nasıl balcem ki hergün altına yapıyomuş
tarafından
Eşin baksa olmazmi
(8,791 puan) tarafından
İş konusunu napcez nasıl gecincez
tarafından
Allah yardımcınız olsun ya
0 oy
(4,987 puan) tarafından
Bence yardımcı tutun ve dönüşümlü bakın bakım evine götürmek insanın içine sinmez ki 
(8,791 puan) tarafından
Bakmaya kimse yanaşmıyo canım bakacaksan al sen bak diyolar bana yardımcı tutmayı diyolar para yok diyolar ben bakarsam tek dışarı çıkamam hep ev ve bebeğim var onuda eve hapıslamam lazım okulu unutem okuyamam calışamam da
0 oy
tarafından
Benim ananemde alzhemır hastasıydı + ayağı kangren oluyordu küçük küçük yürüyordu ayağını kestiler sonrasında hep ben baktım annem baktı ayağı kesilince bez bağlamak zorunda kaldık tuvalete taşıyamıyorduk çünkü. Hastaneye filan giderken sırtımızda taşıyorduk hep arabaya. Huzur evine yatırmak çok kötü bir durum gerçekten yadırgamıyorum bakıcak olan sizsiniz ama evde huzur filan kalmıyor özellikle alzhemir hastası olduğundan sürekli birşeylerimi çaldınız sürekli eve yabancı insanlar geldi filan diyordu hep. Allah kolaylık versin ama yine olsa yine bakarım. 
(993 puan) tarafından
Eğer maaş varsa onunla birini bulamaz misiniz yani bakıcı anlamında ?
(8,791 puan) tarafından
Kira var su var evin gideri var yetmiyo maşları
tarafından
Bizde emekli maaşı vardı ama o da pansuman için ilaçlar için filan ona gidiyordu. Dediğim gibi tercih meselesi. İyi olduğu zamanlar ananemde huzur evine gitmek istedi öyle tanıdık vardı bir hafta gönderdik bir gün ziyarete gitmiştim ağlamaktan içeri girememiştim hiç unutmuyorum o günü.  O gün ananeme dedim hadi gidelim diye o da orada çok sıkılmış zaten çok belli. Dediğin gibi hiç bir sosyal hayatı yok sabit bir yerde duruyorlar. Bir de onlara emanet ettiğiniz için daha bir baskı altında gibiler. Benimde hayatım öyleydi bütün herşey onun etrafındaydı mecbur bir bakkala çıkıyordum o kadar bir de markete. Tabi sadece sana yüklemek olmaz sana haksızlık. Bitek eşinin mi babası diğerleri de bakmalı.
(8,791 puan) tarafından
Kaynana konuştuk altını  değiştiriyomuş ağlayarak yapıyomuş gitmek istedi
(993 puan) tarafından
Valla siz daha iyi bilirsiniz ne diyelim bakacak kimse yoksa mecburen kurum bakar ama bakacak insanlar varsa sevildiği ortamda daha iyi olur bedenin bakıma ihtiyacı olduğu kadar ruhun da var
0 oy
(13,208 puan) tarafından
Eşimin dedesi böyle hastaydı. Alzheimer vardı üstüne bir de düştü rahat yürüyemiyordu. Babaannesi yatırmak istemedi ama kendi de bakamıyordu. İstedi ki çocukları baksın ama bir oğlu aynı şehirdi o da kayinbabam. Bir oğlu ankarada bir kızı izmirde. Diğer iki çocuğu Almanya'da. Kayınbabam da hem boyun hem bel fıtığı çıktı. Merkeze yatıracak para da var fizik tedavi de görmesi gerekiyor ama merkeze gidip tedavi olamıyordu. Zar zor ikna ettiler yattı bir süre ama yaşlılıktan kaybettik bir süre sonra. Yani hasta birine bakmak kolay değil özellikle yaş da varsa. Kimse anasını babasını birakmak istemez ama gerçekten zor. Üstelik böyle merkezlerde çok da rahat ediyorlar. Sürekli kontrol vs. Huzurevine bırakmak değil ki bu. Oraya yatmasını istemeyen otursun kendi baksın 
(13,208 puan) tarafından
Yani kendileri bakmıyor bir de sana bak diyorlar. Ne güzel işmiş o ya. Ne güzel. Tamam kimse bırakmak istemez ama bir enayi siz misiniz tövbe estağfurullah. Bu kadar seviyorlarsa babalarını alıp kendisi baksın bunu diyen
(8,791 puan) tarafından
Bunun için 3 ay küstüler canım
(13,208 puan) tarafından
Küs kalmaya devam etsinler o zaman
(13,208 puan) tarafından
Anasını babasını düşünen kendi bakar başkasına yıkmaya çalışmaz
(8,791 puan) tarafından
Tm yatıralım diyince geçen birden eşimle konuşmaya başladılar
0 oy
(155 puan) tarafından
Benim babaannemde dedem de alzheimer hastasiydi annem ikisinede 12 yıl baktı bakımı çok zor du ama babam hastaneye ve halamlar amcamlar hastaneye yatış istemedi 
0 oy
(134,266 puan) tarafından
yaa herkesin anasi babasi tabi ici rahat etmez boyle durumda devlet maas bagliyo hastayada bakanada hani evleri barklari varsa bi bakici tutsaniz 2sinede baksa parasiyla
(8,791 puan) tarafından
Halası alıyo o parayı yetmiyo diyo
(134,266 puan) tarafından
yas almis insanlar mutlaka emeklilikleride vardir onuda eklersen yeter sonucta 2 can yaslarida varsa ne yiyip iccekler bi yasdan sonra seker tansiyon derken yiyemesler herseyi yeterli miktar zaten
(8,791 puan) tarafından
Babası calışmadı sigorta bilan yok sadece engeli maşı var
0 oy
(531 puan) tarafından
Alzaimer hastası bakımı çok zor çocuk gibi oluyorlar Allah yardım etsin özellikle bir erkeğe bakmak daha zordur bir gelin olarak aydan aya bakılsa keske huzurevi ne bileyim üzücü geliyor insana ama bilemeyiz ne kadar zorluklar yaşadığınızı 
(8,791 puan) tarafından
Çok zor canım işallah yoluna girer herşey
0 oy
(7,106 puan) tarafından
Herkes sen bak demişte   alzheimer hastası bir erkek belli bir zamn sonra tuvaletine gidemiyor ona bakmak geline değil ogla damada düşüyor sen tüm gün nasıl bakacaksın kocaman adama diğerleri bakmam demiş kadin olsa bir türlü ama erkek olmaz bakıcı tütün diyorlar tuttunuz bakıcı da erkek olmak zorunda aynı evin içinde . Bence en doğru yol bakım evi olmuş oğulları ilgilenmeye çekse ki erkekler çalışıyor gündüz . Kaynana sağlığı yerinde değil mi gücü yok mu 
(8,791 puan) tarafından
Zaten altına yapıyomuş hep altını hep değiştirmem lazım kaynana bıkmış altını temizliyomuş ağlaya ağlaya
(7,106 puan) tarafından
Bence en iyisi bakım evi canım iyi yapmışsınız hani kaynanan olsa o bile zor ama alır banyosunu yaptırırsın altını alırsın Allah için yaparsın ama erkeğe erkek düşer . Benim eşim olsa yapar akşam işten gelir babasıyla ilgilenir gider ise ama bide bunun gündüzü var yemek yedirdin su icirdin isese . Büyüğünü yapsa ne olacak
(8,791 puan) tarafından
Aynen canım bebeğim de var onunlada ilgileniyo m gece gündüz
0 oy
tarafından
Allah yardım etsin çok zir bir durum burdan bak demek de çok kolay ama kuuck bebekle çok zor birde kızları varken gelinin bakmasi babaya bence münasip değil sonuçta altını vs alıyorsun ayirca bakımı cidden çok zor bakmadım ama biliyorum bakım evinde olmak onun da sizinde hayatınızı daha olumlu etkileyebilir 
(8,791 puan) tarafından
Bakabilmem için zaten sosyal hayatımı unutmam lazım
0 oy
(245 puan) tarafından
Annesi iyiyse ve kendi kalabileceği evi varsa onu neden yatırasınız ki. Kadın kendi evinde rahatca yaşasın. Ama ben eşimin yanında olmak isterüm derse o zaman ayrı tabi. Bence annesine danışın. Rvinde mi kalmak istiyor yoksa kocasıylamı gitmek istiyor kendi karar vermeli
(8,791 puan) tarafından
Canım bakamıyo eşine eve ta gece 2 gırıyo evden kacıyo yani eve gelince de altına yapmış oluyo temizliyomuş ama ağlıyomuş biz sorduk giderim dedi
(245 puan) tarafından
Tamam amcayı bakım evine yatırın ama teyzeyi niye yatırmayı düşünüyor ki kayınbiraderiniz. Teyze kendi kalsın evinde
(8,791 puan) tarafından
Ozaman maş yetmiyo canım bi engeli maş var  sadece
(245 puan) tarafından
Çocukların durumu iyiyse her ay para topladınlar annenin geçimi için

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 178 göst.
18 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Prensesp (8,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 597 göst.
25 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Prensesp (8,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 189 göst.
10 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Prensesp (8,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 325 göst.
23 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Perdemtok81 (14 puan) tarafından soruldu

410,282 soru

12,338,277 cevap

39,481 kullanıcı

Kategoriler

...