+1 oy
344 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (983 puan) tarafından
Ben sürekli su ekleyip yapıyorum. Mesela mercimeği Salçayla kavurup üzerine çok az su ekliyorum. Haşlama gibi düşünün. Sonra biraz daha ekliyorum kaynayınca çırpıcıyla çırpıyorum. Blenderm yok maalesef. En fazla 3 kez su ekleyerek yapıyorum. Kaynanam ilk kez sende gördüm dedi. Ve çok beğeniyor çorbamı. Harbiden Bi ben mi böyle yapıyorum

19 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben de ilk kez duydum. Güzel oluyorsa denemek lazım. Ben her şeyi atıp düdüklüde kaynatıyorum. En sonda da üzerine yağ yakıyorum 
(983 puan) tarafından
Düdüklüde de çok güzel oluyor ama korkuyorum ondan gkgjg
tarafından
Yeni nesil düdüklülerde sorun olmuyor, çoğunun patlaması kullanıcı hatası. Suyu bitiyor farketmiyor kullanan ya da gereksiz fazla dolduruyor. Kaynanam da kullanmaz da annem kullanırdı ben de öyle alıştım
-Reklam-
0 oy
(8,522 puan) tarafından
Püf noktası mercimeği kavurmak bence öyle daha güzel oluyo
(983 puan) tarafından
Evet ilk kavuruyorum soğan da koymuyorum
(8,522 puan) tarafından
Soğan koymazsam olmaz tadını bulamam :D ilk soğan koyuyorum kavuruyorum yağda sonra mercimekleri kavuruyorum biraz salça atıyorum suyunu atıyorum pişince blendardan geçiriyorum en son nane atıyorum okadar
0 oy
(726 puan) tarafından
Tam tarif yazarmisin cnm nasıl yapiyosun mercimek çorbasını 
(983 puan) tarafından
Mercimeği direkt Salçayla kavuruyorum. Soğan yemiyoruz katmıyorum o yüzden. İyice kavurduktan sonra çok az su ekliyorum aynı pilav gibi. Üstüne gelicek şekilde. Kaynayınca kendini hafif salıyor. O zaman karıştırıp yine bu sefer yarısına gelicek şekilde su atıyorum. O kaynıyor güzelce mercimek de eriyor. Normal el çırpıcısıyla karıştırıyorum. Biraz suyunu çekince üzerine bu sefer normal çorba yapıcak kadar su ekliyorum ne kadar sulu olmasını istiyorsan o kadar yanii. Arada Bi karıştırp kapatıyorum altını tabi 15-20 dk kısık ateşte kendi kendine pişiyor nane ve diğer baharatları da Katıyorum güzel oluyır
0 oy
tarafından
Soğan kavuruyorum içine patates rendrliyorum kavuruyorum salça koyuyorum en son mercimekli kavurup su koyuyorum canım 
(983 puan) tarafından
Blenderden geçiriyor musun
tarafından
Evet canım geçiriyorum en son
(6,821 puan) tarafından
Bende sogan patates havuc az bi dolandiriyorum yagda tam kavurmuyirum. Sonra mercimek ve pirinc katiyorum bi su bardagi mercimek ceyrek su bardsgi pirinc. Az da zerdecal ekliyorum. 4 küp de. İkikli kemik suyu atiorum. Salca koydugum zaman zerdecal koymuyorum sonra duduklude psiirip  blendirliyirum .  Cirba tenceresinde teregaginda nane kavurup  tutudkluden corba tenceresine aktariyorum cirbayi coslatiyorum:)). Herkes yagi costlatir corbanin ustune dokum ayri kap bulasmasin diye. Cirbayi yagin ustune dokuom bende:))
0 oy
(4,419 puan) tarafından
Ben tereyağ ve zeytinyağı ile soğanı biraz kavurup üzerine mercimeği ekliyorum mercimekle soğanı da baya kavuruyorum mericmeğin rengi açılıyor artık üzerine et suyu ve sıcak su ve bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip kısık ateşte iyice eriyene kadar kaynatıyorum sonra blendırdan çekiyorum üzerine tereyağında nane pul biber kavurup kaseye koyduktan sonra kaşıkla gezdiriyorum bu şekilde de dene çok güzel olıyor 
(983 puan) tarafından
Ayy anlatınca bile canım çekti dhdjdj sağ ol canım
0 oy
(52,677 puan) tarafından
ben un kavuruyorum biraz sonra sogani mercimeği ekliyorum koyacaksam patates dogruyorum kucuk havuc rendeliyorm.biraz kavuruyorm su cok koyuyorum koyu olursa su ekliyorum
0 oy
(17,731 puan) tarafından
Tek seferde ekliyorum suyunu. Ben hiç kavurmam mercimeği. İçine soğan patates varsa havuç katarim suyunu ekler kaynamaya bırakırım. Piştikten sonra blendirdan geçiririm. Sosunu da salçasını baharatıni yağda kavururum sonra çorbaya eklerim 
0 oy
(18,180 puan) tarafından
Ben soğan ve patates koyuyorum ama senin yaptığın gibide yapıyorum ikisid3 güzel oluyor 
0 oy
tarafından
Ben önce soğanı patates ve havuç kavuruyoruz mercimeği ekliyorum biraz onuda kavuruyorsun , sonra su tuz yağ kaynatıyorum, su eklemem tekrardan  pişince blenderdan geçiriyorum üzerine de tereyağı ve toz biber kavurup döküyorum ,salça koymuyorum ben salçalı sevmiyorum lokanta usulü yapıyorum 
(983 puan) tarafından
Öyle çok güzel oluyor ama blenderm yok o yüzden ben eski usül fjfjd
tarafından
Öyle bilmiyorum canım eskiden blender yoktu annem sebzeleri rendeler aynı şekilde iyice pişirip tel süzgüden geçirirdi kaşıkla ezerek ben çocukken yine böyle yapardı
0 oy
(1,396 puan) tarafından
Bende bı tane soğanı dörde boluyirum 1 tanede  havuç  ve patatesi küp küp doğrayıp  tereyaginda biraz kavuruyorum sonrada salçasını koyup bir iki çevirdikten sonra mercimeği ilave ediyorum birazda daha kavurduktan sonra suyunu tuzunu koyup pişiriyorum piştikten sonra soğanları içinden çıkarıyorum blendirdan geçiriyorum çok güzel oluyor 
0 oy
(7,631 puan) tarafından
Niye sürekli su ekliyorsun bazen havuç soğan patates  koyuyorum  bazen sadece  mercimek  yapıyum 
0 oy
tarafından
Benim genelde yaptigim tarif şöyle mercimegi yikayip ölcülü suyla beraber koyuyorum ocaga hic kavurmadan kivami olunca blemderdan gecirip uzerine toz biber ve tereyagi bu kadar sogan patatesli yaparsam et suyu da koyuyorum
0 oy
(8,236 puan) tarafından
Soğan kavuruyorum salça ekliyorum biraz da öyle kavuruyorum sonra mercimeği atıp bi iki tur karıştırıyorum ve suyunu ayarlıyorum en son blenderla çekiyorum herkes çok beğeniyor genelde ikinci tabağı istiyorlar. 
0 oy
(1,137 puan) tarafından

Önden soğanı salça ile kavururum sonra patates havuc mercimekekleri tek seferde bir litre suda pisiririm seninki biraz pişmiş aşa su koymak gibi olmuyor mu sankii :silly:

(983 puan) tarafından
Oluyor oluyır dhfhfh
0 oy
(1,112 puan) tarafından
Bende aynen böyle yapıyordum knka ama bazen de un kavuruyorum dibinde önce yağla sonra mercimekleri atıyom suyunu ekliyom ve mükemmel oluyor öyle üzerine de pul biber sosu yapıyorum tabaklara koyarken sosu üzerine gezdiriyom çok iyi oluyor 
0 oy
(8,070 puan) tarafından
Patates, soğan, sarımsak, havuç, mercimek hepsini bir pisiririm blender yaparım üzerine de tereyağı eritip tozbiber, pul biber cok az nane katarım öyle 
0 oy
(163 puan) tarafından
Benim mercimek çorbamı da çok beğenirler hatta kuzenlerim filan her geldiklerinde ister abla aynı lokantaları gibi oluyo der ama ben asla çorba içmediğim için tadını bile bilmem :D Soğan patates havuç mercimek hepsini sırayla yağda kavuruyorum sonra suyun tamamını ekliyorum kaynayincq 1 kaşık zerdecal ekleyip bizzat yapıyorum. Bi tavada tereyağ kırmızı biber yakıp cossss yapıyorum:D
0 oy
(5,329 puan) tarafından
sogani kavuruyorum bir kasik un bir kasik salca sonra patates rendeliyorum sonra su koyuyorum defne yapragi atiyorum en son da zerdecal atiyorum.x
0 oy
(7,108 puan) tarafından

Mercimeği iyice yıkayıp kaynatirim ...

Koyulasirsa su koyarım 

Kıvam alınca tuz atarım 

Sürekli tel cirpiciyla karıştıririm blendra vurmam 

Üstüne kırmızı biber yakarım 

İlgili sorular

+3 oy
15 cevap 271 göst.
0 oy
5 cevap 259 göst.
30 Eylül 2021 Diğer kategorisinde zmrt_ (1,619 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 263 göst.
5 Şubat 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Kizinaasikbiranne (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 291 göst.

Kategoriler

1,439,441 soru

23,665,348 cevap

309,214 kullanıcı

...