0 oy
193 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,880 puan) tarafından
37+6 haftalık hamileyim az önce bebek sanki hareket ettikçe belime bir şancı saplaniyor ara ara da altta da baskı gibi hisssediyorum. 1 2 dkda bir 3 4 kere sonra bir süre duruyor tekrarlıyor gibi belimde bir şancı oluşuyor. Bebek hareketine bağlı sinirsel bir şey mi yoksa bebek hareketi ile kasılmayi karıştırıyor olabilir miyim?

Sizin sancılarınız nasıl geldi nisan ya da su gelmeden şancı oluyor mu?

5 Cevaplar

0 oy
(8,531 puan) tarafından
Oluyor canım anlattıkların doğum sancısına benziyor benim de bu şekilde belime vura vura gelmişti sancını takip et düzenli geliyorsa büyük ihtimalle doğum yakındır. 
(2,880 puan) tarafından
Blyle düzenli bir şey gibi de değil mesela postu attigimdan beri yaşamıyorum ama bebekte bi huzuruszlik var sanki her hareketi değişik hissettiiryor bir suredir
(8,531 puan) tarafından
Sen yine de takipte kal canım.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Zaten sancilar nisan yada sudan önce başlar genelde tabi kişiden kişiye göre değişir fakat genelde böyledir dakika tut sancilarin 5 dakikada Bi geliyorsa belinden makatina doğru ve mesanene şiddetli baskı varsa hemen hastaneye git
tarafından
Kuzum konu dışı ama bir postunda Meryem Ana otunu sormuştun doğumda kullandın mı faydasını gördün mü
(2,880 puan) tarafından
Allah hayırlı saglikli uzun ömürler versin bebisinizle birlikte ınşaallah <3 teşekkür ederim bakalım geliyor mi fake mi atıyor yaşına anlaşılır sanirim
tarafından
5 dakikada Bi değilse ve duzensizse yalanci sancidir vucudun kendini doğuma hazırlıyor eğer 5 dakikada Bi duzenkiyse doğum başlıyor demektir takip et dakikaları.... maalesef kullanamadım meryemana otunu çünkü suyum geldiğinde sancim yoktu doktorumla o an konuştuğumda tansiyonum 16ydi hastaneye zor yetistim ve acil sezeryana alındım bebek plesantadan ayrılmış hastane çantama koymuştum sanci odasında yaparım diye ama kısmet olmadı
tarafından
Teşekkür ederim canım acaba kullanıp fayda gören oldu mu sezeryan ve normal doğum arasında gidip geliyorum bende bir türlü karar veremedim normal doğum korkusunu yenmeden tekrar hamile kaldım ama sezeryan da hiç olmadım ameliyat ayrı ürkütüyor :)
tarafından
Doğum dakikasına kadar suda doğum olacaktı benim doktorum sezeryana 0 ihtimal vermişti hatta doğumdan 2 gün önce kontrolüm vardı orda bile farkedilmedi plesantadan ayrıldığı suyum geldiğinde doktorum tansiyonumu ölcmemi istediğinde 16 çıkınca acele hastaneye gelmemi söyledi düşün yani doğum anına kadar suda doğum  olacaktı hatta hastane cantam bile suda ve normal doğuma göre hazirlanmisti son anda sezeryan olunca hersey birbirine girdi :)))) imkanin varsa kesinlikle normal doğum yap o an acısını çekiyorsun ve bitiyor ama sezeryan o an acısını hissetmiyorsun sonrası zorluyor özellikle eğilip kalkma ve ağır kaldırmada zor oluyor keşke suda yada normal doğum yapabilseydim çok isterdim ama kısmet böylemis:))))
0 oy
tarafından
Nişan ve su gelecek diye bekleme gelmeyebilir 

Benim ilk nişan geldi niaşndan 2 gün sonra gece sancılarım başladı doğum sancısı sinsi değildir emin ol gelmeden önce ben geliyorum diye haber verir böyle ufaktan ufaktan başlar o gece sabaha kadar play store dan kasılma sayar indirdim ve hep takip ettim doğum sancı geldiğinde asla uyuyamazsın ben sürekli sancı girdiğinde geziniyorum bebek içinde kasılır o ara haraket ettirmez tabi bunun sıklığı önemli olan 
(2,880 puan) tarafından
Öyle düzenli değil pek ama bebek hareketli acaba şancı ile bebek hareketini birbirine karıştırıyor olabilir miyim diye düşündüm ya da yalancı sancidır belki
tarafından
Canım emin ol doğum sancısı geldiğinde bebeğin deki değişiklikleri kendin anlayacaksın hah tamam doğuruyor um ben diyeceksin stres yapma bunlar doğuma hazırlanma sancıların dır yavaş yavaş vurur önce bir kaç gün haber verir gelicem artık diye
0 oy
(3,951 puan) tarafından

Canım tam da öyle oluyor dk tut eger duzenli bi sekilde olmaya baslarsa bebek gelmeye niyetlenmis demektir. Sag salim kucağına al inşallah <3

(2,880 puan) tarafından
Ay aşırı bir heyecan basti su an elim ayağım titriyor bakalım ne olacak doğurursam post acarım tekrar:D amin ınşaallah teşekkür ederim <3
(3,951 puan) tarafından
Heyecan olmasi  normal canım sakın olmaya çalış.  Ilık bi duş al iyi gelir
0 oy
tarafından
Doktora sormuştum yalancı sancıyla doğum başlamasını nasıl ayırt ederim diye 2 3 saat sürmesi gerek bacaklarina baskı olucak sancıların sık sık olması demişti ve artarak devam edicekmis 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 725 göst.

Kategoriler

1,493,579 soru

24,402,683 cevap

350,277 kullanıcı

...