Bebegim 20 aylik olacak. Bisey almayi bilmez. Yani marketten bisey alindigini bilmez. Oyuncakta oyle. Biz gelisimine gore uygun oyuncagi aliyoruz. Evde de az sayida oyuncagi var. Markette gittigimiz de veya alisverise gittigimizde bisey alalim diye aglamaz istemezde. Bazdn bisey ilgisini ceker eline almak ister,hayir alamayiz o bizim degil deriz . Market yiyecegide denemedi henuz. Onlar bebekler icin degil diyoruz. Biz bu sekil ogrettik. Ekran izlemedi hic bilmez yani. Onu da istemez. Bi donem telefon istedi elimizde gordugu icin agladi,kendini yerlere atti. Bebekler icin uygun olmadigini anlattik surekli. Simdi istemiyo. İstedigi her seyi yapmam. Kendini zarar verecek seyleri asla yapmam. Artik aglamasi ve kendini yere atmasida fazla yok. Her istedigi sey alinirsa veya yapilirsa ileride doyumsuz olacaktir.
O arabalari benim bebegimde istiyo. Parka gittigimizde cok hevesleniyo sadece oraya gidince bindiriyoruz. Hevesini alip geciyo. Bazden inmemek icin agladigida oluyo. Ama hic alabiliriz gibi bi istedigi olmadi.
Bu yasta ki bebeklerin alim-satim olayini bilmesini dogru bulmuyorum. Benim yetistirme tarzim bu sekilde.