Dil anlamında sorum kızlar. Oğlum 3 yaş 3 aylık...Şu 4 aydır filan ufak ufak konuşmaya başladı ama çatır çatır konuşmuyor. Tek kelime kullandığı da oluyor, cümle kullandığı da ama çevredekiler bazen bazı kullandığı kelimeleri ne dediğini anlamıyor. Örneğin babanne yerine amanne, bitti yerine yitti , kulak yerine ulak, kapı yerine apı tapı , muz yerine vuz, arı yerine ayı , elma yerine ulma , meyve suyu yerine veyve suyu. yani bazı harfleri yutar gibi yada farklı söylüyor... Anne gel, baba, anneanne,işe gitti,ekmek al, tamam annem, bir iki üç dört vs gibi bazı kelimelerinde cümlelerinde sorun yok bunları filan güzel soyluyor... Konuşmayı yeni öğrendiği için mi bu bazı harfleri atlıyor yada söyleyememesi normal mi. Yoksa yaşına göre çok mu geç kalmış durumda sizlerin çocuklarından hatırlıyor musunuz bu dönemleri. Endişeye kapılıyorum inanin bazen yetersiz gibi hissediyorum kendimi üstelik birde ögretmenim yani sanki her çocuğu egitiyorum da kendi cocuğumu egitememis gibi düşünceye giriyorum