0 oy
135 göst.
Diğer kategorisinde (300 puan) tarafından
18+3 günlük gebeyim. Kontrollere Etlik şehire gidiyorum ve her açıdan simdilik memnunum. Nasipse ilk bebegim olacak ve ekstrem bir durum olmazsa normal dogum istiyorum o nedenle eşimin de benim de doğum konusunda tereddütlerimiz var. Ne nasıl olacak biz o kriz anını nasıl yöneteceğiz nelerle karşılaşırız sıkıntı olursa ne yaparız... gibi. Bir de ailelerimiz şehir dışında olduğundan mümkünse eşim refakatçi olsun istiyoruz. 

Etlik şehirde dogum yapanlar varsa eşim refakatci kalabiliyor mu, gerekirse özel oda tutabiliriz özel odalar var mı, doğumunuzda olumlu olumsuz nelerle karşılaştınız? Bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim. 

Bugün birkaç özel hastaneyle de görüştük ama kafamıza yatmayan içimize sinmeyen şeyler oldu. 

Etlik şehir doğumda da iyiyse doğumumu da orada yapmayı çok isterim.

3 Cevaplar

0 oy
(410 puan) tarafından
Ben dört ay önce doğum yaptım refakatçi erkek almıyorlar yanına bayan olcak benim yanımda annem kalmıştı eşim dışarıda bekledi özel odaları bilmiyorum sancıma kadar bütün hemşire yada stajyer kizlsr çok ilgilendi Allah razı olsun doğum başlayınca aralarında bı iki tanesi çok sertti diğerleri çok olumlu yaklaştılar dogumumu erkek doktor yaptırdı bu şekilde ikinci doğumum bnm bu arada hastane yeni açıldığı için temiz hijyenik tek yatak kapasiteli bilirsin belki bnmki bu sekilde oldu
(410 puan) tarafından
Helal olsun canım evet oglum oldu gelişimi gayet iyiydi 3 kilo 580 gram doğdu epidural olmadım normal doğum kontrollerde de 7 numaralı odaya gidiyordum hep her gittiğimde doktorlar değişiyordu ama hepsi de çok ilgileniyordu seçmedim yani hepsi de çok iyiydi Allah razı olsun
(410 puan) tarafından
Dikislerim de hem içimden hem de dışından dikmişler korkmanı istemem ama oğlumun kilosundan mi bilmem çok zor doğmuştu dikisleri de aynı şekilde çok canım yanmıştı ilk oğlumda hiç canım bu kadar acımadı yani dikişler lim kendiliğinden düştü zaten kontrole gidiyosun dikislerini göstermek için gayet iyi demişti doktor bu şekilde canım
(300 puan) tarafından
Masallah Allah bağışlasın bahti acik ömrü uzun olsun insallah nasipse benim de oglum olacak. Gelisimi masallah bir hafta önde gidiyor o yüzden erken dogar mi diye düşünüyorum kendi kendime. Verdigin bilgiler icin cok teşekkür ediyorum
(410 puan) tarafından
Amin canım bütün evlatlarımızı seni de şimdiden tebrik ediyorum sağ salim alırsınız kucağınıza inşallah erken doğar mı orasini bilmem ama erkek bebekler geç doğar diyorlar benim ikisi de öyle oldu gerçekten ilk oğlum tam 40 hafta bu oğlumda dediğim gibi 41 hafta doğdu canı ne zman doğmak isterse o zaman gelir stres yaoma tadını çıkar şimdiden sonra çok büyük sorumluluklar sizleri bekliyor rica ederim ben teşekkür ederim
(300 puan) tarafından
:) cok teşekkür ederim amin insallah
-Reklam-
0 oy
(1,563 puan) tarafından
10 gün önce orada doğum yaptım ilk doğumum bilkentte oldu fakat orası artık çok kalabalık etlige gittim doktorlarından hemşiresi ne ebesine kadar çok iyiler fakat benim bazı şeylerden dolayı doğumu orası başlattı eski postumda görebilirsin nedenini hastane olarak çok iyi doğum sonrası gelen doktorlar ebeler çocuk doktoru falanda çok iyi ben memnun kaldım keşke doğumum doğal sürecinde olsaydı dahada memnun olurdum çok şükür oğlum ve ben sağlıklıyiz evdeyiz maşallah doğum sonrası bebgin kontrol günü de çok iyiydi emzirme danışmanı falanda çok kibar ve motive edici 
(300 puan) tarafından
Okudum canım eski postunu. Bebeginin ömrü uzun bahtı açık olsun inşallah. Perinatolojiye yönlendirdiler demissin orası da mı gerilik var dediler de dogumu başlattılar acaba? Odan tek kisilik miydi? Refakatçi olarak eşin girebildi mi?
Bu arada benim de oğlum olacak inşallah :)
Benim de bilkentte kötü tecrübem oldu. Bu gebeligimin başında oradaki bir doç. doktora gittim ve bos gebelik oldugunu kurtaj yapmak istedigini söyledi beklemek istememe ragmen tepki gosterdi neyini bekleyeceksin boş kesenin evde kanaman olur içinde parca kalir tertemiz kurtajini yapalim dedi. Ben gitmedim büyük konusmak gibi olmasin ama artık gitmem de. Bir gün öncesi gazide de aynı sekilde kurtaj yapacak olmuşlardı oraya da gitmem artık. Cebeci ve gatadan da memnun kalmamıştım baska konularda. Etlik zubeydeden de memnundum ama oraya hem eski oldugu hem de lavabolarin filan hijyeni yönünden gitmiyorum. Baska da cok bir alternatif kalmıyor.
(1,563 puan) tarafından
Amin canım
Sancı odası tek kişilik sancı odasına bende almadılar refekatci ama benim öyle olduğu için bayan aldılar ziyaretci yoktu zaten sancı odası olduğu için doğum olduktan sonra odaya çıktığımda iki kişilik odaya almışlardı beni tek kişilik odalarda var
Perinatolojiye gittim orası aldı doğuma bilkente gittim bı sıkıntı yok dediler sonra ben etlige geri devam ettim sonra orasida geri dediler perinatolojiye gönderdi orası yatış dedi kabul etmedim hemen akşam gelecem eve gidip hazırlanmam lazım kızımı görmem lazım dedim o zman akşam acilden giriş yap yatış yapsınlar dedi acildeki doktorda geri ölçmedim dedi yatış yapmayalım sabah geri perinatolojiye gel tekrar baksınlar dedi tekrar baktılar geri dediler yatış yaptılar doğumu başlattılar doğum başladığında öyle 3 hafta değil 2 hafta olduğunu öğrendim ama doğum başlamıştı çoktan açılmam da olduğu için çıkamadim hastaneden çok şükür sağlıkla kavuştum
Hijyen olarak da temiz iyi güzel sadece odaya çıktığımda nöbetçi olan temizlikçi hoşuma gitmedi
Rabbim oğlunu sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah canım
(300 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım amin inşallah. Allahtan bebegin cok küçük degilmis her ihtimale karşı riske atmak istemediler demek ki belki evde beklesen 1 hafta sonra doğardı hayırlısı böyleymiş demek ki
(1,563 puan) tarafından
Aynen canım çok şükür belkide öyle olurdu ama bilemiyorum riske atmayalım diyince bende istemedim herhangi bir şey olacağından korktum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 101 göst.
15 Ekim 2023 Diğer kategorisinde YiğitinAnnesi (351 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 56 göst.
0 oy
1 cevap 63 göst.
1 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,688 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 87 göst.

410,140 soru