Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Çocuklar için dil terapisi ile ilgili
0
oy
187
göst.
17 Haziran 2023
Diğer
kategorisinde
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
soruldu
Kızlar oğlum 3 yaşında ve konuşamıyor. Hatta harflerin telaffuzunfa çok zorlanıyo dil terapisi alsın istiyorum bunun için ne yapmalıyım nereye başvurmalıyım. Süreç nasıl işliyor bana bilgi verir misiniz
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
4
Cevaplar
0
oy
17 Haziran 2023
alparslaninannesii
(
1,063
puan)
tarafından
cevaplandı
17 Haziran 2023
Selma&furkan
tarafından
seçilmiş
En İyi Cevap
Bulunduğun sehirde herhangi bi rehabilitasyon merkezine gidiyorsun canm çocuğum dil gelişimi yavaş desteklemek istiyorum diyosun onlar bı değerlendirme yapıyor ve ücretli 40dk ders biz 400tl veriyoruz İstanbul'dayım . Eğer ücret vermek istemezsen sadece dil terapisti dersi için sana rapor çıkarılıyor 1_2 yıllık kurum yardımcı oluyor canm
2 önceki yorum göster
18 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Bizimki de kedilere meee diyo horoz üüüü sonra böceklere hıp hıp.. Bide kelimelerin ilk hecesini söylüyor. Mesela kırmızı ya kıı diyo mor rengine mo işte mavi rengine mani diyo... Normalde çocuk doktoruna götürmüştüm bu konuşacak dedi irsi olabilir dedi geç konuşması ama çevremdekiler çoktan konuşması lazımdı dediler. İnsan ister istemez tedirgin oluyo bende bian önce Bi uzmana götürmek istiyorum
18 Haziran 2023
alparslaninannesii
(
1,063
puan)
tarafından
yorumlandı
Doktordaki süreç seni yorrar canm hep klasik şeyler söylerler canm 3 ay bekle TV uzak tut kreşe yazdır derler her çocuk gelişimi farklıdır
18 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet dediğin gibi sağlık ocağındaki ebeye de sordum farklı çocuk doktorlarına da genelde aynı şeyleri söylediler
18 Haziran 2023
alparslaninannesii
(
1,063
puan)
tarafından
yorumlandı
Oyzuden geç kalmak istemezsen canm direk rehabilitasyon merkezine gidip birebir bilgi alacaksin canm
18 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Anlıyorum canım ❤️sağol
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
17 Haziran 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Ablam götürmeye başladı 2 buçuk yaşında kızı hiç konuşmuyordu seansına 750 TL almışlar fiyat şehre göre değişir mi bilmiyorum Google dan bakıp arayıp randevu alabilirsin iki seans gitti şuan baya sesli harfleri çıkarmaya başladı öğretmenini de çok sevmiş evde ablama hiç tekrar etmezken ona tekrar ediyor sanırım fayda görecek
17 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Yaa hadi inşaallah. Abimin de oğlu var hiç tek kelimesi yok anne baba bile demiyo. Benimki dili dönmüyor. Benim merak ettiğim dil terapisi için bizim kafamıza göre mi götürüyoruz yok Bi çocuk doktoruna götürüp onun mu yönlendirmesi lazım. Yoksa bzi direkt randevu alıp götürüyor muyuz. Bide nerede veriliyor bu hastane mi özel klinik falan mı
17 Haziran 2023
misafir
tarafından
yorumlandı
Canım Özel klinik hastane de de vardır belki çocuk doktoru gelişiminde bir sorun yoksa dil bağı falan genelde bekleyin erken yada duruma göre götürün diyor o ayrı bir doktor kendisi araştırıp randevu alıp gitti canım ilk seansta a e i gibi sesli harfleri çıkartmış ikincide uzatarak ver yerine eerr gibi birkaç seans sonra sessiz harflerle birlistirerek yapacakmış ablama da notlar gönderiyor evde şöyle söyle bunu öğret falan falan diye
17 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende ara ara oğlumla harfleri sayıyoruz bir kısmını diyemiyor bazılarını diyo. Dil terapisi dedikleri bu mu harfler çalışılıyor birleştiriliyor sonra kelime mi çalışıyo acaba bende bu yöntemle çalışırım olmazsa götürürm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
17 Haziran 2023
honki ponki toninok
(
13,537
puan)
tarafından
cevaplandı
Şehrinizde düzgün bir dil terapisti bulmanız lazım. Bir kbb uzmanına da götürün dilinde sorun var mı baksın. Dilde sorum yoksa terapistle hallolur. Haftada 1-2 çocuğun durumuna göre çağırır. Kitaplar falan aldırır. Evde tekrar yaparsınız. Biraz üstüne düşmeniz gerekir ve mümkünse kreşle falan desteklemenizi isterler
2 önceki yorum göster
18 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Yaa köydeyim yakınımda Bi yerde kreş olsa verirdim mutlaka yaz kuran kursuna gönderecem camiye orda küçük çocuklarda var onlarla kaynaşır diye düşündüm
18 Haziran 2023
honki ponki toninok
(
13,537
puan)
tarafından
yorumlandı
Önce konuşmayı öğrensin ondan sonra gönderin bu sefer kafası iyice karışır. Konuşma süresi uzar
18 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Öyle mi dersin.. Bakalım yaa
18 Haziran 2023
honki ponki toninok
(
13,537
puan)
tarafından
yorumlandı
E tabii ki çocuk konuşmayı öğrenmeden Kur'an ı nasıl öğrensin. Yeğenim telefondan ingilizce çocuk şarkıları açıyordu, terapist onu da yasakladı mesela önce konuştuğu dili öğrensin böyle kafası karışıyor diye
18 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Yok öğrenmesi için değil oradaki çocuklarla oynasın kaynaşsın diye yollamayı düşündüm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
17 Haziran 2023
Melis87
(
163
puan)
tarafından
cevaplandı
Durumunuz yoksa rapor cikartip ucretsizde ozel egitimin dil terapistine qoturebilirsiniz
17 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Yaaa bunu hiç duymamıştım teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
17 Haziran 2023
Melis87
(
163
puan)
tarafından
yorumlandı
Bak canim once cocuk hastanesinin psikiyatri bolumune qotur onlar seni yonlendirir zaten sonra rapor cikartmak icin baska pisikiyatri doktoruna qondercek seni rapor cikartmak icin rapor icin biraz ugrastiriyolar ama muayneler o kadar uzun surmuyo bende 1 ay oldu oglumu goturuyorum bu sekilde yaptik biz
18 Haziran 2023
Selma&furkan
(
1,022
puan)
tarafından
yorumlandı
Tamam canım çok çok teşekkür ediyorum bilgi verdiğin için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
3
cevap
89
göst.
Dil Terapisi Deneyimleri: 30 Aylık Çocuklar İçin Ne Kadar Sürede Etki Gösterir?
26 Aralık 2024
Aile & Aşk
kategorisinde
mehal
(
755
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
2
cevap
79
göst.
Çocuklar İçin Dil Terapisi Ne Zaman Gerekli ve Nasıl Başlanmalı?
7 Kasım 2024
Diğer
kategorisinde
Abcdefkjlmn
(
262
puan)
tarafından
soruldu
+2
oy
4
cevap
131
göst.
Dil Terapisi Ücretleri Neden Artıyor ve Çocuk Gelişimi İçin Ne Yapmalıyız?
1 Ocak 2025
Diğer
kategorisinde
Abcdefkjlmn
(
262
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
5
cevap
115
göst.
Dil Terapisi Süreci ve Fiyatları Hakkında Bilgi Almak İster misiniz?
30 Aralık 2024
Diğer
kategorisinde
Berliz35
(
1,180
puan)
tarafından
soruldu
411,415
soru
12,384,655