0 oy
287 göst.
Diğer kategorisinde (872 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Selam kızlar. Nasılsınız nasıl gidiyor? Ben bi dertleşme ve öneri isteme postuyla geldim.

Kızım 2.5 yaşında. Kendimi helikopter anne hissediyorum. Aslında öyle olmak istemiyorum. Ama kendimi hep uyarmada buluyorum. Bir kere kızım öyle yapmıyoruz dediğimde beni hiç dinlemedi. Çocuk o ne istiyorsun diyebilirsiniz. Evet çocuk ama başka çocuklar anneleri bir kere gel buraya veya gitme dur dediklerinde anneleri söylediğini yapıyorlar. Kıyaslama değil. Sadece öyle izledim başka aileleri, kadınlar neden öyle sakinler diye merak ettim. Benim Kizimda mesela parka götürüyorum gidiyor yerlerde yuvarlaniyor,  cimleri koparıp ağzına götürüyor, büyük çocuklar top oynadığı yere koşuyor, önüne sağına soluna bakmadan koşuyor, parkta büyük çocuklar koşarken ona çarpmasın diyorum, zaten kızım minnoş, üflersen bile uçar,  veya bisiklet falan biniyorlar çocuklar,  o çarpmasın diyorum, sallancak önüne geçiyor ödüm kopuyor. Zaten 2 kere top carpmisti kızıma hiç beklemediğim yerde çok korkmuştum bir dudağı patladı, bir nefesi bir kaç saniyeye kesildi. Cimleri ağzına götürmesini istemediğim ise parklarda hep kedi köpekler var kaka yapıyorlar cimlere. Kediler değil de köpekler öyle yapar. Ve sadece cimleri değil herşeyi ısırıyor ağzına götürüyor bırakamadı o huyunu. Zaten dişleri çürümeye başladığında biseyler ısırıp dişi kırılmıştı. Neyse ağzından çıkar cümleyi de günde bilmem kaç kez söylüyorum. Markete girdiğimizde arabasından inmek istiyor indiriyorum yoksa bağırıp ağlamaya başlıyor. Indi mi arkasına bakmadan gidiyor. Gitsin gezsin de ama neyi görüp merak ettiyse onu sallıyor asılıyor ve tırmalıyor .  Üstüne biseyler devrilir diye korkuyorum. Yanimda ol beraber gezelim bebegim diyorum hiç dönüp bakmıyor. Markete girmeyim diyorsam eşimin işi öyle ki, bir hafta evde ise 2 hafta işte. Her zaman internetten sipariş veremem. 

Neyse dediğim gibi hep uyarıyorum. Dur gitme elleme çıkar ağzından in asyaya çıkma oraya gel buraya bekle falan filan. Ben ne kadar bıktıysam kızım daha beter bıkmıştır. Valla Allah korusun bisey olursa ben ne yapacam eşim evde olmuyor genellikle , benim ailem yurt dışında eşimin ailesi şehit dışında. Ve bugün parka goturdugumda bir kız vardı, onu çoktan tanıyorum annesiyle de bazen konuşuyoruz. Baktım ikisi oynamak istiyor ben de kızımın yanındayım baktım o kız da dur bekle öyle yapma falan diyor. Yanı hep benim yüzünden mi acaba diye üzüldüm. Çünkü parkta kızım kendinden biraz büyük kızlarla oynamak istiyor, 3 4 kız var hep gelip kızımla oynuyorlar. Onlar da bazen uyarıyorlar gibi. Mesela onlara zarar vermese bile uyarıyorlar (onların oyununu bozmaya veya zarar vermesine ben dikkat ediyorum) . Veya ablalık yapmak mi istiyorlar. Kendice ilgi falan gibi. Ve kim şöyle durumlar yaşadı nasıl çözüm buldunuz? O kızlara diyim mi mesela ben annesiyim gerektiği yerde ben uyaricam tamam mi ablacım? Kızım şimdi küçük ama özgüvenini kaybetmesin benim yuzumden. Uyarma işini nasıl azalticam? Yardim icin yazan herkese sevgiler. Sonuna kadar okuyanlar hakkınızı helal edin. Ben hep uzun uzun post açıyorum bazen utanıyorum neden vidir vidir yazıyorum diye. Napim sizden başka kimsem yok dertlesip yardim isteyeceğim kimse yok. 

3 Cevaplar

0 oy
(3,451 puan) tarafından
Bence çok fazla uyardığın için çocuk artık ciddiye almıyo, bırak nasıl isterse öyle yapsın parkta falan. Düşerse düşsün, top gelirse gelsin. Böyle böyle anlicak her şeyi. Benimki şuan 22 aylık, ben aşırı özgür bırakırım, her istediğini yapar dışarda, suya da girer çıkar, çamurlara da basar, yere de oturur, ama mesela uyarılacak bir durum olursa bir kere söylerim hemen bırakır yapmaz ( maşallah). 

Bence sende hiç uyarma ki bir kere uyardığında dinlemesi gerektiğini anlasın.
(872 puan) tarafından
Deneyecem. Aslında bence benim de artık otomatik uyarma hastalığı başladı:)
-Reklam-
0 oy
(1,470 puan) tarafından
Canım çocuk büyütmek gercekten zor is hele ki hareketli çocuk olursa bu bin kat artıyo . 

Parktaki çocuklar senden duydugu icin uyari gbi geldi bna oyunlarına bile karısmıyomuş kızın ya sen onları kırmadan tekrar aynı sey olursa uyar . 

Bide herseyden kısıtladığın icin cocuk artık senin uyarılarını anlıyo ama yapmak istemiyo alıstı uayarılmaya çünkü bi doktora götürabilirsin yada ben sakin kalırım onu düzene çekebilirim dersenden onla sürekli konus ve kısıtlamayı birak suan tam aktif zamani çünkü çocuk bu düse kalka büyücek anlıyorum seni ama bu sna çay verip şeker vermemek gbi kızını parka götürdügünde kısıtladıgın hareketler  

Hayır kelimesini az kullan ki cocuk hayır anlasin bi kerede 
(872 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. Evde yanliziz, en azından parka gidelim çocukları görsün diyorum. Her zaman değil ama bazen merak ediyor çocukların oyunlarını,  ama ben uyarıyorum ablalar veya abiler oyun oynuyorlar biz burdan bakalım nasıl oynuyorlar diyorum. Haklisin güzel bir ornek verdin. Artık hayır veya başka uyarma yapmicam. Deneyim. Doktora götürdüğümde gayet normal. Sadece çocuklar farklı, herkes farklı demişti. Bakalım Inşallah herşey düzelir. Bazen diyorum belki ben abartıyorum. Ama bence bende de alışkanlık olmuş.
(1,470 puan) tarafından
Aynen canım sende etraftakinleri rahatsız etmiyem mantıgı var ama bu sefer cocuklarimizi özgüveni eksik kendini ezik ve önemsiz hissettiriyoruz o yüzden bosver tabi baskasınin cocugunu rahatsız ettiginde uyarcaksin ama her dk olmaz insallah cabucak toparlarsınız ama anne kendini degistirince emin ol yavrusu hemen degisiyo :) doktorun dedgi gibi aslı bizlerin huyu bile farkli cocuktan cocuguda fark var ben hep bisey oldugunda kızdıgımda ben yavrumu dünyaaya getirene kadar neler yaşadım hamilelikte dogumda kolay degildi hic bisey kızmak icin mi doğurdum diyorum o an sakinliyorum
(872 puan) tarafından
Öpüyorum seni. Teşekkür ederim. Aslında çok güzel destek verdin. Ben de öyle düşünücem kızdığım anlar.
0 oy
(15,291 puan) tarafından
Evet kızın çok hareketli bı çocuk. Ama anormal değil. Olacak şeyler bunlar. Fazla kafana takiyosun bence 
(872 puan) tarafından
Tesekkurler

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 263 göst.
4 Eylül 2021 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (10,978 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 144 göst.
26 Nisan 2024 Aile kategorisinde Tugbamelis (1,079 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 537 göst.
0 oy
24 cevap 445 göst.
25 Şubat 2023 Diğer kategorisinde SuDuru (321 puan) tarafından soruldu

381,165 soru

11,410,800 cevap

34,951 kullanıcı

...