0 oy
319 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (462 puan) tarafından
Merhaba kızlar bir düzen oturtugumda çok güzel ilerliyorum ama düzeni kuramiyorum nefsime dalıyorum dünya ya dalıyorum . Benimle bir aylık namaz arkadaşı olmak isteyen var mı birlikte kitap hadis kuran okusak bilgi alışverişinde olsak

7 Cevaplar

+2 oy
(1,026 puan) tarafından

Cebrailin 120 bin yılda kıldığı namazı bilir misin?

Cebrail(a.s.) kendi suretine bakarak:          
    – Ya Rabbi, benden daha güzel kimse yarattın mı? diye sordu    
      Allahu Teala :
   – Hayır yaratmadım, buyurdu.
      Bunun üzerine Cebrail(a.s.) namaza durdu ve yüz yirmibin yılda iki rekat namazı tamamladı. Namazı bitirince Allahu Teala buyuyurdu:
   – Ey Cebrail, güzel bir ibadet yaptın. Şimdiye kadar senin yaptığın ibadet gibi bir ibadeti kimse yapmadı. Ancak âhir zamanda gelecek rasulüm Muhammed’in ümmetinin kusur ve eksiklerle dolu olarak kılacakları iki rek’atlık namazları, benim katımda, senin bu yüzyirmi bin senede kıldığın namazdan daha sevimlidir. Çünkü onlar benim emrime uyarak kılarlar, sen ise kendiliğinden kıldın. Aynı zamanda onlar âciz ve merhamete muhtaç kimselerdir. Yani; onların dünya meşakkatleri, geçim sıkıntıları, hastalıkları olacak, bütün bunlar karşısında nefis ve şeytanlarla ve düşmanları ile mücadele ederek ibadet edecekler.
O halde bu zamanda Hakk’ı Hakk bilip, Allah’a ve Rasulüne itaat edenlere müjdeler olsun…

Hayırlısıyla tekrar başlamak nasip olsun sizlere :)
(18,165 puan) tarafından
☺️☺️❤️❤️☺️
(1,673 puan) tarafından
Bende cok istiyorum düzen olsun diye ama iste nefis cok guzel düsünmüssun bali bi iki kisi oldu mu hatirlatinca devami gelir
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nasıl olcak o canım bende namaz kılıyorum bu ara kılamıyorum dünya işine dalıyorum kalıyor
(462 puan) tarafından
Her akşam burdan haberlesiriz kıldık kilmadik diye hedef koyarız birlikte daha kolay oluyor. Yada Instagram varsa ordan ekleyebiliriz birbirimizi
tarafından
Bende öyle düşündüm çok post açtım canım 5 kişiden fazlası gelmedi bile posta o yüzden bende artık açmıyorum sizler açarsanız yorum yaparım
tarafından
Bak senın postuna bile 3 kişiden fazlası gelmemiş
0 oy
(220 puan) tarafından

Bende aynıyım canım Bi başlıyorum ama diyelim dışarıdayım vakit kaciyo sonra gerisi de kaliyo :'(

(462 puan) tarafından
Bende aynı birde 2 çocukla şimdi bayramda geliyor kalabalıkta işten güçten kilamam
(220 puan) tarafından
Nefsimize yeniliyoruz Allah affetsin:(
(462 puan) tarafından
Gezmek daha cazip geliyor  saatlerce tatil sitelerine bakabiliyorum nereye gitsem diye
0 oy
tarafından
Ben sana namaz koçluğu yaparım cânım. Yaşam koçu oluyor yâ :) ben de bir nevî ahiretteki yaşam kalitesini arttırmak için sana namaz koçluğu yaparım. İsmine göre zikir analizi yaparım. Derdini dinlerim ona göre o gün ne çekmen gerekir söylerim. 
tarafından
Duâ kardeşliği de yapabiliriz burda herkes kendine duâ kardeşi belirler sadece artık diyelim bir sene veyahut bir ay ne kadar müddeti var ise bu kardeşliğin o zaman zarfında sen A ya duâ edersin her namazında A da her namazında sana duâ eder. Sen A için hergün yasin olursun A da her gün sana yasin okur. Bu süreler değişebilir. Bu konuda ciddi mânâ da yardımcı olabilirim.
tarafından
Güven ön planda grub kurulduğu vakit kimse yanaşmaz. Benim bu platformda iki kişide sadece numaram var.  Zaten duâ kardeşliği için değil normal sohbet için. İsteyen duâ kardeşi olabilir bu kişiyi mânen çok motive eden bir şey. Benim bir ara vardı 2010da üç beş ay kadar birlikte ilerledik çok lezaiz bir şey ahiret kardeşliği. Hatta ona büyü yapılmıştı ben çok uzun bir terkib okuma yaparak ondaki büyüyü Allâh in izniyle bozdum ve hemen evlendi sonra da duâ kardeşliğine devam edemedik. Kendisini de hiç görmedim net üzerinden tanışmıştık dostluğumuz elhamdülillâh ahirette dâim olacak kanısındayım.
tarafından
Demem o ki arzû eder isen benim şuan duâ kardeşim yok senin ile bir ay boyunca duâdaşlık ederim.
(7 puan) tarafından
Benimde şuan o kadar çok duaya ihtiyacım var ki
(462 puan) tarafından
Yok nunara alma verme değil zaten burdaki platformda mesaj bölümü var. Bn kimseye numaramı vermedim daha burdan
tarafından
Buraya sürekli girmiyorum , mesajlaşma var ama meşakkatli oluyor burdan.
tarafından
Baksana bu yoruma bile iki gün sonra cevap vermişsin o sebepten buraya fazla girilmiyor bizzat telefona gelen mesaja benzemiyor burdan yapılan yorum veyahut mesaj.
0 oy
(52,282 puan) tarafından
namaz programi indir ezan okunmadan uyari geliyo okunurkende o daha iyi oluyo 
0 oy
(2,719 puan) tarafından
Kendi nefsini başkası terbiye edemez ancak sen kendi kendine ilerleye bilirsin yoksa tek kaldığın zaman yine birini arayacak sın
0 oy
(2,858 puan) tarafından
Ben olabilirim canim çok şükür namazlarımi kılıyorum aksatmadan bazen sabah namazına kalmamaya biliyorum ama çok şükür diğer namazlarım tam arkadaş olabilirim istersen 

Yada namaz kılmayan bı arkadasls arkadaş ol onu da kendini de namaza teşvik edersin sen bilirsin 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 133 göst.
7 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Fatma1112 (462 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 119 göst.
+4 oy
4 cevap 372 göst.
18 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 461 göst.
15 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (2,006 puan) tarafından soruldu