+1 oy
477 göst.
Diğer kategorisinde (1,136 puan) tarafından
Burada dikkat ediyorum bazıları başlıktan tutun da post içeriğine kadar haldır huldur yazıyorlar çok sinir oluyorum ne aceleniz var bi durun bi okuyun ne yazdım diye benim gözlerim akşamları pek net görmez bazen yanlış basıyorum harfleri ama 40 kere okuyorum ve düzeltiyorum sonrasında bu da bir nevi okuyanlara saygı diye düşünüyorum 

24 Cevaplar

+2 oy
(13,774 puan) tarafından
Upuzun yazıyorlar, okurken beynim yanıyor. Ne başı ne sonu belli. Noktalama yok, cümle bitmiyor. Konuya girene kadar gereksiz çok fazla bilgi veren de var. 
(1,136 puan) tarafından
Ben bazen bir konu oluyor post açayım diyorum bakıyorum ki kısa ve net bir şekilde anlatamıyorum derdimi direkt paylaşmaktan vazgeçiyorum :D
(13,774 puan) tarafından
Uzun olması da dert değil ama o kadar karmaşık yazıyorlar ki okuyorsun tek kelime anlamıyorsun :) giriş, gelişme, sonuç yok. Noktalama yok, olay nerde başlamış, nerde bitmiş. O kişiler kimdi :))
(7,106 puan) tarafından
O kadar katılıyorum ki eltisinden giriyorlar'' gorumcemle kaynana kavgasına geliyor birşey anlamıyorum . Bide diyor ki (( halbuki anlasilir şekilde anlattım:):):) gelde cevap ver ona
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Çok haklısın canım 
+1 oy
(1,086 puan) tarafından
Kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor... Ben şahsen çok **** oluyorum öyle görünce. 
+1 oy
tarafından
Bende sizin gibi düşünüyorum. Yazdığımı 2 kere gözden geçiririm yine de paylaştıktan sonra bakarım yanlış bir harf bile yazmışsam muhakkak düzenlerim mesajımı. Bazı soruları gerçekten hiç anlayamıyorum yardımcı olmakta istiyorum ama soruyu anlamayınca bişey de yazamıyorum. 
(1,136 puan) tarafından
Bazen yazım hatası dışında konu bütünlüğü de olmuyor ordan oraya zıplıyor kim ne demiş ne yapmış belli değil ee ben nasıl yorum yapayım anlamadığım şeye :)
tarafından
Aynen öyle sonuna kadar katılıyorum size.
+1 oy
tarafından
Evet yahhaa bnde ck snr olrm oyleeeelerne dZgm yzmzlar ki bcrkszLEr :)))))
tarafından
O postlari okurken benim beynim yamuluyor :))))
tarafından
Cck yaziyorlar birde her kelimeyi uzun uzun yazip çocuk yazmak yerine ce ce ka :))
tarafından
Kayinvalide yerine k.v yazanlarida unutmamak lazım;))))
tarafından
Hahah onu ben de yapiyorum bazen :))
tarafından
Herkes imla hatası yapıyor demek ki :)))
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Okuyorum anlamıyorum kendi hayal dünyamda bir bağlantı kurmaya çalışıyorum kuramıyorum sonra posttan çıkıyorum :D 
(51,999 puan) tarafından
alt yorumları okuyunca az anlar gibi oluyorum bazen anlayan biri yorum yapıyor he diyorum bunu demek istemiş ☺️
tarafından
Tercumanlar olmadan bazı postlari anlamak o kadar zor ki :))))
0 oy
(804 puan) tarafından
Virgül koymazlar ama eee mübarek nokta da koysana. Türkçe öğretmenine iyi küfür ediyorum yada hiç kitap okumuyor:)) 
(1,136 puan) tarafından
Ya virgül nokta neyse de bir cümlelik bir soru soruyor 40 tane yazım hatası var o kadar da olmaz yani :)
0 oy
(51,999 puan) tarafından
otokontrol cu değilim hizli yazar gonderirim yanlış yazdigim oluyo ama genelde bosluk yerine nokta koyuyorum düzeltmek zor geliyo ☺️ bazisi gerçekten anlayip cevap vermeyelim diye zorluyo☺️
0 oy
tarafından
Cok nadir takılıyorum.. 

Burasi isyerinde maillesme yeri değil sizde çok şey etmeyin
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Takılmıyorum hic bazen insalar o an yazısını kontrol edeceklerini düsünmüyorum yani sinir olduklarında moreli bozuk olunca resmi kurum değil ki dikkat etsinler heyet önüne çıkmıyolar sonucta
0 oy
(6,901 puan) tarafından
Ben özellikle post açınca her yazdığımı düzgünce yazarım

Birde post açanlar yorumlara cevap vermeyince gıcık oluyorum:) neden ya 5 dk almıyor herkese cevap yazmak
(1,136 puan) tarafından
Bazen insan ne yazacağını bilmiyor :)
0 oy
(997 puan) tarafından

Yani açıkçası İstanbul Türkçesi beklemiyoruz insanlardan ama bazen bir postu 3 kez okuyorum , anlamıyorum sonra içimden küfür edip çıkıyorum:D Bazen laf sokuyorum kitap okuyun diye , sonra linç yiyorum :ermm: Bir tane yorumumda noktalama hatası , kısaltma vs göremezsiniz , ben çok dikkat ederim yazarken 

tarafından
Noktalama yi bırak keşke cümlelerini açıklayacak şekilde bir post açsalar diyorum, gerçekten defalarca okuyorum anlamiyorum ya :D ben önceden çok fazla kitap okurdum yaklaşık 5 senedir okumuyorum okadar eksiği oluyor ki ama yazmak ayrı mesela normal konuşma tarzını yazıya döküyorlar
(997 puan) tarafından
Kız bende onu anlatmaya çalıştım. Yazarken nokta dahi koysalar kabulüm anlayabiliyorum ama düm düz yazdıkları zaman beynim yaniyor :D
tarafından
Ben dün abartısiz beş kez postu okudum. En son yorumları okudum öyle anladım :Dd
(4,900 puan) tarafından
Ben hiç anlamıyorum anlayanlara da şaşırıyorum,nasil anlamış diye. Konunun başı belli değil sonu belli değil. Cok değişikler:)))
0 oy
tarafından
Ayy ben de çok sinir oluyorum. Zaten artık telefonlar akıllı leb demeden bunu mu demek istedin dercesine yukarı bir sürü seçenek sunuyor. Nasıl başarıyorlar anlamıyorum. Noktalama işaretlerini anlarım, -de -da’yı anlarım ama bir kelimeyi yarım yamalak yazan olunca yüzüne kitap fırlatasım geliyor al oku da az yazımın düzelsin demek geliyor içimden. Sonra çocuklarının okuma çağına geldiğini düşünüyorum birden bire. Çocuğu bu böyle mi yazılıyor anne dese evet öyle dese çocuk hayatı boyunca yanlış bilecek. 
0 oy
(2,786 puan) tarafından
Bunu diyen kadın bir tane bile nokta kullanmamıştir 
(1,136 puan) tarafından
Sen duzgn yazmktn nkta vrgl mu anladn cnmm?? :D
(2,786 puan) tarafından
hayır onu anlamadım . Benim sürekli uyardigim bir konudur . Nokta hiç olmadı mı tek cümle gibi okuyoruz ya hani yine anlasilmiyor
(1,136 puan) tarafından
Ben nokta kullanmam ama cümlem nerde biter nerde başlar bellidir ama bunu herkes beceremez o yuzden nokta kullanılması mantıklı evet
(2,786 puan) tarafından
O zaman söyleyelim Türk Dil kurumuna noktaları kaldırsın. sen kullanmıyorsun nede olsa gerek yok :)))
0 oy
tarafından
Bu konuda sartellerjm çok atmışligi var 
0 oy
(882 puan) tarafından
Eskiden öyleydim şimdi değilim 3 aylık bebeğimle bişeyler sorayım derken araya kaynıyor yanlışlar düzeltme fırsatım olmayabiliyor... ama uzun yazıları asla okumuyorum :)
0 oy
(415 puan) tarafından
Pek takılmam acıkcası bole şeylere :) takılıpda sinirlenenler varmış. Bana çok gereksiz glıyor ne biliyim :) 
0 oy
tarafından
Kesinlikle katılıyorum 
0 oy
tarafından
Bazen anladığım tek şey hicbisey anlamadığım oluyor
0 oy
(135,783 puan) tarafından
kiz posta baktimda yazanlarin bi kismi noktayi virgulu bile eklemis halbuku cogu postlarda hic yapmazlardi ☺️☺️☺️☺️
(1,136 puan) tarafından
Hahah inan aynı şeyi düşündüm

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 743 göst.
15 Mayıs 2019 Diğer kategorisinde Bebegimherseyim (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 306 göst.
+2 oy
6 cevap 126 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde 2801 (747 puan) tarafından soruldu

411,947 soru