0 oy
315 göst.
Diğer kategorisinde (1,121 puan) tarafından
Arkadaşlar ben şuan köy de köy evindeyim yeni yeni yerleşiyoruz uzun zamandır kullanılmayan bir ev bir çok tadilata ihtiyaçı var evimizin sıcak su yok şuan banyo için yakın olduğum bir ablada banyo yapıyorum onların güneş enerjisinin borusu bizim banyoya uzatılacak sıcak su için ama ne zaman yaparlar bilmiyorum. Bu süreçte eşimle birlikte olmak istiyorum ama soğuk su hasta eder gusül alamam diye endişe ediyorum hamileyim de hasta olursam zor geçer benim için bu nedenle sıcak su imkanım olmadığı için teyemmüm abdesti alsam kabul olur mu ? Namaz kılıyorum mutlaka hemen gusül alman gerek teyemmüm abdesti ile de olsa 

9 Cevaplar

+3 oy
(1,853 puan) tarafından
Ya takıldığınız şeye bakın yok mu Bi kovanız içine 1 çaydanlık kaynamış su koysan ılık olur yaz günündeyiz kettle da olur. Su varken teyemmüm olmaz 
(1,198 puan) tarafından
Valla hak verdim sana yani nasıl öyle durabilirsin ki
(1,121 puan) tarafından
Ocağım ve kovam da yok maalesef şuan imkanım çok kısıtlı internete
soğuktan hasta olma tehlikesinden dolayı gusletme imkânı yoksa, su buluncaya veya gusül için imkân elde edinceye kadar, toprak veya toprak cinsinden bir şeyle teyemmüm yapar.

Bunu gördüm sormak istedim
(1,198 puan) tarafından
Canım çok haklısın hamilesin korkuyorsun ama bence soğuk su bile olsa hafiften yıkan yada dışarda ateş yak üstüne su kat yıkan köye yerlerinde genelde odun çok olur küçük odunlar bulursun öyle ağır odunlar taşıma ztn çalı çırpı üstünde birz su kaynatsan yeter sana ama yinede sen bilirsin yani ne biliyim insan öyle rahat olmuyor sonuçta senin durumunda değiliz bilmiyoruz yinede sen bilirsin
(1,121 puan) tarafından
Hava sıcakken soğuk suyla yıkanırım hemen akşam da dediğiniz gibi bir yöntem bulurum çok teşekkür ederim
(1,198 puan) tarafından
Akşam ışık varmı ateş yakabilirmisinizki
tarafından
4 taş  koyup tenekeyle su ısıtın bahceniz varsa  zaten su hep lazim nerden bilcekler
(1,121 puan) tarafından
Işık varda yatılı iş bizim ondan burdayiz bahçe bize ait değil tamamiyle  kalacak yer temin ettiler
(1,198 puan) tarafından
Him cnm bı tane termus olsaydı işine yarardı suyu gündüzden isitirdin idare ederdin akşam
-Reklam-
+1 oy
(1,760 puan) tarafından
Yani bkr süre birlikte olmayiverin çok mu zor anlamıyorum 
(1,121 puan) tarafından
Biz zaten ayrı kaldık kaç aydan beri farklı şehirde idik eşimle siz olmazsınız başınıza böyle bir durum gelince olup olmayacağımı da bir zahmet biz biliriz ben sadece abdest ile ilgili bilgi almak istedim
+1 oy
(1,450 puan) tarafından
Namazi gusulsuz kilacagini dusunuyorsan ne diyelimki sana 
(1,121 puan) tarafından
Öyle bir şey demedim ben
Abdest ve gusül için su bulunmaz veya bulunur da kullanma imkânı olmazsa her ikisi yerine geçmek üzere teyemmüm yapılır.
Bundan dolayı sordum
0 oy
tarafından
Su varken teyemmüm olmaz. Şartlar olgunlaşana kadar idare etmek zorundasın.
(711 puan) tarafından
++++++++++++++++++++
0 oy
(135,419 puan) tarafından
su varken teyemmum olmazki ne bilim azar azar su kaynatsan kovaya koysanda yikansan falan
0 oy
(804 puan) tarafından
Soğuk sıcak fark etmez su varsa teyemmüm olmaz. Yani yanlış anlamayın ama bizim de güneş enerjimiz yoktu dışarı ateş yakar suyu öyle isitirdik. Dökme su ile yıkanırdık. Çalı çırpı topla 2 çaydanlık su isitiver köy evi nasıl olsa çalı çırpı da yok deme yani 
0 oy
(51,814 puan) tarafından
olmaz suyun olmadığı yerde teyemmüm alinir. kucuk ihlas sofben alabilirsiniz. 

buyuk kova al su doldur çaydanlık la su isit icine koy oyle al abdest
0 oy
tarafından
Hiç mi su ısıtılacak yer yok 
(1,121 puan) tarafından
Küçük tüp ayarladım şimdi orda isitacagim
0 oy
(4,424 puan) tarafından
Kışın ortasinda degiliz bence normal suyla alabilirsin gusül. Peygamberimiz bi surahi suyla gusul alirmis. Mesele agiza burna uc kere su ve kuru yer kalmayacak sekilde islanmak. Biz olayi keseli kopuklu banyo haline getiriyoruz. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 516 göst.
29 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Kedimekimm (630 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 253 göst.
0 oy
7 cevap 255 göst.
16 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Zeynepagd (436 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 338 göst.

411,069 soru