0 oy
103 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,206 puan) tarafından
Kızlar bebeğim arife günü 5 aylık oldu 

Bebeğim yanında ne olursa olsun uzanıyor alıyor sağa sola dönüyor

Her şeyi ağzına götürür 

Desteksiz oturuyor yavaş yavaş bazen düşüyor ama olsun 

Ayakları yere değdiği an kalkmaya çalışıyor kendisi hatta düştü bugün tutmuyordum bir anda kalktı neyse ki yerdeydik ikimizde bişey olmadı

Yediğim her şeyi yemek istiyor ne olırsa olsun vermediğim zaman ağlamaya başlıyor 

Ama eskiden yüzüstü yatınca kalkıyordu kollsrı ile kafasını tutuyordu şuan yapmıyor ve çok kafama takılıyor neden diye bazen sağa sola dönüp yüzüstü kapaklanıyır kalkmak yerine ağlamayı tercih ediyor bazen düştüğü zaman öyle kalksın diye bekliyorum müdahale etmek istemiyorum alışmasın benim yapmama diye ama yok en sonunda nefessiz kalmasın diye el atıyorum 

Annem anneannem olsun ağır geliyordur kalkamıyordur diyor 2600 doğdu 4 aylıkken 6.500 dü 5 aylıkken de 7250 çikti kilodan mı acaba öyle kilolu bir bebek gibi de durmuyor yani bu özlem öz var ya instagram da onun bebeği gibi de değil yani şimdi 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim oğlum da 27 ocak doğumlu. Ama sağa sola dönme ellerini inceleme yüz üstü yattığı zaman çırpınıp başını kaldırmaktan başka bir şey yapmıyor. Gelişimi şu anlık gayet iyi hatta oturması için erken bile. Nazar değdireceksin. Başını kaldırıyorsa problem yok.
(2,206 puan) tarafından
Canım elleri ağzında hep dişleri çıkıyor acaba ondan mı diyorum kaldırmıyor apzında olduğu için mı  eskiden çok karın üstü dururdu şimdi durmuyor unuttu mu acaba diyorum eskiden yapıyordu şimdi asla yok ondan endişelendim sırt üstü yatarken de kafasını ayaklarını kaldırıp kalkmaya çalışıyor benşm ellerimi kendi ellerini inceliyor benimki de ama işte ne bileyim kafama yatacak dert arıyorum galiba ayyyy çok mutlu oldum ayyyy aynı gün doğum yapmışız bilmiyorum ama  gğn doğum yaptığım birini görünce mutlu oluyorum
-Reklam-
0 oy
(504 puan) tarafından
Daha çok çok küçük annesi. Bunları bile yapıyor masallah endişelenme. Bazen bir hareket yapıyorlar unutup başka şeyler yapıyorlar konuşurken de böyle bir kelime söylüyorlar şok oluyorsun sonra unutuyorlar daha çok küçük her şeyi yavaş yavaş yapar merak eyme
(2,206 puan) tarafından
Öyle öyle de işte yüzüstü yatınca kafasını a
Kaldırmıyor öylece duruyor ama nefes alacak kadar elleri kafadının altında oluyor dişleri kaşınıyor anca ellerini kemiriyor acaba ondan mı diyorum kafasını kaldırmak yerine o halde ağzına sokuyor
0 oy
(239 puan) tarafından
Bence gelişimi hem zihinsel hem bedensel gayet iyi ama ben kilolu olduğunu düşünmüyorum benim oğlum 2 kilo 750 gram doğdu su an 2 buçuk aylık 2 aylıkken götürdük 5 buçuk kiloydu yani seninki gayet normal ayrıca bebeklerinizi başkalarının bebekleriyle kıyaslamayın ben hiç hoşlanmam öyle şeylerden siz bide yabancı sosyal medyadan gördüğünüz insanın bebeğiyle kiyasliyosunuz
(2,206 puan) tarafından
Yok yok kıyaslamadım 7250 dedim ya hani bazı annelere çok kilolu geliyor sadece örnek verdim asla kıyaslama olarak söylemedim bende kıyaslamam kıyaslanmasından hoşlanmam şimdi fotoğraf atmadığım için sadece öyle değil demek istedim gözünüzde bişey canlansın diye öyle anlaşıldıysam çok özür dilerim gerçekten amacım kıyaslama değildi
(239 puan) tarafından
Anladım seni canım ama bebişin kilosu gayet iyi ideal yani öyle fazlası yok ki zihinsel gelişimi de gayet iyi anlattığına göre yani bu ayda oturması bile çok çok iyi Allah bağışlasın sana
(2,206 puan) tarafından
Sağol canım teşekkür ederim herkes zararlı dedi ama benşm bebeğim ve zorlamadım hiç kendi istediği kadar kendi istediği ölçüde yaptım 3. Ayda destekli oturuyordu
0 oy
tarafından
Yaw bacııı şükür et Allah aşkına bak ana babanın gözü çok değer bebelerine yaw bnm kızım 15 aylık oturmuyor anlattığın hiç birini yapamıyor sadece yüzüstü dönüyor yuvarlanıyor boynunu bile 5 aylıkken tuttu ayaklarının üzerinde 8 aylıkken basmayı öğrendi,, bn bile bu kadar dert etmiyorum her çoçuk gelişimi farklı hepsini aynı anda yapamazlar.. bunu billll Allah bağışlasın kendine sıkıntı yapma,,
(2,206 puan) tarafından
Canım teşekkür ederim ama işte tek kafama takılan eskiden yapiyordu şimdi yapmıyor yüzüstü egzersizi çok aksattım acaba gelişimini mi etkiledim diye kendimi yiyorum acaba benim suçum mu diye
(239 puan) tarafından
Elifsucum canım sen bebeğini bi doktora götür her ne kadar bebeklerin gelişimi birbirinden farklı olsa da seninki çok geride yani oturmayı bırak şimdi koşması bile lazımdı yanlış anlama beni canım eleştiri falan değil biliyorum anneler bu konularda çok hassas oluyo bende anneyim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 118 göst.
4 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,055 göst.
0 oy
19 cevap 608 göst.
16 Aralık 2024 Diğer kategorisinde DavetsizMisafir (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 192 göst.
19 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde MARMELAT -_- (714 puan) tarafından soruldu

410,204 soru

12,335,512 cevap

39,349 kullanıcı

Kategoriler

...