0 oy
112 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (449 puan) tarafından
Blw uygulayıp 17 aylık yada yakın annelerim var mi cocuklaruniz yiyor mu nasillar. Benim oğlan bu aralar kendi yemek istiyor biz yarı blw yarı destek gittik yemediginde dayanamadım zorladik sanırım ters tepti hiç yemek istemiyor. Şimdi yine kendisine bıraktım ama dayanamiyirum. Diafonda tekrar yedirdim bugün

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benimki 19 aylık kendi yiyor canim bana elletmek istemiyor .başka yol denemen lazım mesela yanında otursun sen ye sürekli o da elini atar yer mutlaka hiç karışma batirsin üstünü.aksam yoğurt yemek istemedi benimki serçe parmagimla bandıra bandıra kendim yemeye başladım immm çok güzel deyip durdum koşarak geldi kaşıkla yedi.ozendirmeye çalış oyunlar kurarak.mesela sevdiği bı oyuncağın içine koy öyle de bende etkili oluyor .daha vardı denedigim şeyler aklıma gelmiyor .farklılık istiyorlar bazen yada diş döneminde hastalıkta yemek istemio olabiliyorlar
(449 puan) tarafından
Her yer batıyor ama değil mi bizim ki de kendi yemek istiyor az yiyor. Bugün ne yemekler yaptınız kaşık kullanabiliyor mu bizde çatal kullanıyor ama kaşıkla çok döküyor hala
tarafından
Bugün sabah yarım yumurta zeytin tahin pekmez yedi.oglen yaprak sarması ve yoğurt yedi.ikindi zamanı çilek kiraz yedi.aksam yemeğinde tarhana çorbası makarna ve köfte yedi.yatmadan önce şeftalili yoğurt yedirdim gece de bı iki kere kalkıyor emziriyorum .saç baş kollar üst yerler batıyor biraz ama akşam uyumadan 8 gibi yıkıyorum yikayamacagim zaman iyice temizliyorum .kaşığı ve çatalı ağzına götürüyor ama mesela sıvı şeyleri ben veriyorum onları döküyor böyle püreli dökülmeyecek şeyler oluyo dökmeden yiyebilio.benim kızımın bazı huyları var mesela bı sigara böreği yaptım diyelim onu yiyor ama tepsiye düz yapsam yemiyor .mesela haşlanmış yumurtayı ısırarak değil yumurtaligindan kaşıkla yiyor.son olarak aklıma gelen ekmek eline versem asla yemez ama yumurtalı ekmek yada kek versem yiyor onu anlayamiyorum:)))tarhanayi sade yemez illa ekmek dogranacak eliyle de içinden alıp yiyo kaşıkla yemio o ekmegide :))
tarafından
Canim çok takma kafana benimle zamanında kimse doğru düzgün ilgilenmemis kaşık tutmayı halam bana 10 yaşında öğretti avucumun icinde tutardım öyle olmaz parmaklarınla tut derdi .biz bebelerin üstüne çok gidioz galiba yada bizle ilgilenen olmadi
(449 puan) tarafından
Yaprak sarması dan ne kadar yedi yada kahvaltıda ekmek yedi mı .
(449 puan) tarafından
Benimki öğlen 1 e kadar hicbirsey yemedi bende ilaç kullanacakti zorla oyunla kaşık maması yaptım ilacını verdik. Saat 3 gibi kiraz yedi abisiyle 6 da sigara böreği meyve suyu yaptım . Yemek istedi ama çok fazla alıyor ağzına yutamıyor çıkarıyor bazen de yiyor. Sonra 3-4 kaşık mercimek çorbası verdim diafonda oyunla yarıma yakında muz sonra tekrar ilaç verdim
(449 puan) tarafından
Bazen kendi isteğiyle yiyor ama baskı yaptiginiz için sanırım yemiyor. Bu beni nasılsa doyuracak deyip kaciyor
tarafından
6 7 tane yedi sanırım ama çok iri ve büyük olanlari vermiyorum .nerden baksan 3 4 yemek kaşığı pilav yedi gibi oldu.benim ki ekmeği yemiyor anca yumurtalı ekmek falan yapıyorum yada tost yapıyorum coeba içinde yiyor.oyle biseyin yanında ekmek asla yemez eline alipta
tarafından
Ozaman iştahsızlık neden belli oldu hasta mı canim swnin çocuk ne ilacı kullanion onun etkisi olabiliyor yemk istemeyebilir
(449 puan) tarafından
Bnde yarın başlayayım diyorum  kendi ne kadar isterse yesin peşinden koymayayim . Aç kalinca bı öğün yemezse bı öğün mecbur yiyecek değil mj
(449 puan) tarafından
Bayram dönüşü hava değişimi normalde de zaten yemiyordu zor yiyordu hastalandı iyice hicbirsey yemez oldu
tarafından
Baskı yapma canim ters teper mesela sofrada yemediyse koltuğun üstüne yiyebileceği şeyleri koy tabaktan alır alır yer gelir gider yer.aciiinca illaki yiycek
(449 puan) tarafından
İşte onun içinde yemek yapmak lazım alternatif önemli yiyebileceği .siz mesela bugün ne yediniz
tarafından
Yiycek tabi illaki.neler seviyorsa onları yap.benim kız kadınbudu köfteyi çok seviyor faydalı ve doyurucu parmak şeklinde yap canim mesela yuvarlak değilde avucunu tam kavrasin.hastaligi geçince iştahı yerine gelir canim midesi almiyidur.bol bol su ver kefir falan içir bağışıklığı gelir insallah
tarafından
Ben ona çok nadir özel yemek yaparım .akşam menüsü ortak.oglen ben yemek yemem ama ona özel seyler yaparım faydalı olan.mesela brokoli havuç kereviz enginar nebilim yani sevdigi sebzeler olur onlardan çorba yaparım.yada haşlama olarak yaparım değişio duruma göre..bebegin ne seviyorsa onları yap canim her bebek yemio denileni
(449 puan) tarafından
Köfte yapıyorum elime veriyorum ısırıyor ısırıyor ağzına dolduruyor yutamıyor bu seferde çıkarıyor. Parçalayın önüne koyuyorum bu seferde arka arkaya atiyor agzina yine fazla geliyor cikariyor
tarafından
Mesela parçalara böl eline çatal ver birlikte batırın ağzına götürsün bitene kadar çiğneyip yutana kadar ikinciyi almasın ağzına çatal biraz zaman kazandırır doldurmaz agzini
(449 puan) tarafından
Gerçi evet çatala batirana kadar . Bide biliyor zevkine yiyor orda yemesede anne nasılsa sonrasında doyuracak. Peşinde gezecek.  Ama ben sağlam duruş sergileyen burda yemese aç kalacağını bilse yer doğru muyum ama sabretmem lazım çeşitli yemek çıkarmam denemem lazım galiba
tarafından
Zaten çatal onlara bı oyun geliyor hoşlarına gidiyor yer onla güzelce.biraz da yapı meselesi canim yemeyen birine zorla yediremessin.sabret tabi stres yapma akışına bırak.evet sevdiği yemeklerden yola çık.kabakmi seviyor bı gün kıyma kat bigun dolmasını yap  misal.kendi yedillerinizden ver çok kasma onların mideleri ne ki hemen duyuyorlar
(449 puan) tarafından
İşte ben kastikca oda kasıyor bugün sigara böreği yaptım herkes çok güzel yedi buda eline aldı ısırdı ısırdı ağzını doldurdu yutamadi çıkardı kimini yuttu iste
-Reklam-
0 oy
tarafından
Valla ben bizimle sofraya oturtuyorum mama sandalyesiyle biz ne yersek katı olan şeylerden önüne koyuyorum alıp alıp yiyo bugün meselasoylemesi ayıp dolma yaptım öğlen kendim yedirdim akşam önce kendim yedirmeye çalıştım ağzından öylece döktü pirinçleri bende önüne koydum alıp alıp biraz yedi o arada ben yedim kendim doyunca da yoğurtla birlikte karıştırıp ben yedirdim o şekilde karnını doyurdum geçen gün yoğurt makarna salata koydum önüne yoğurdu mincikladi tabağı ters çevirmek istedi makarnaya salatayı çok güzel yedi ama bende artık dökülecek şeyleri kendim yedirmeye karar verdim bunun dışında da mutfakta isim oluyo çizgi film falan açmak istemiyorum önüne küçük küçük dilimleyip biseyler koyuyorum yiyo çok şükür 
(449 puan) tarafından
Öğün dışı yediriyor musunuz aralarda . Çizgi film hiç izlemiyor zaten  . Acil bı durumda yedirmek istesem de izlemiyor seviniyorum da çok darlandigim için TV ile yedirirdim muhtemelen
0 oy
(649 puan) tarafından
Ben kızıma 8 aylıkken başladım :) çünkü bilendir yapıp versem asla normal yemeye alismaz diye söylemişti cevremdekiler midelerini bulandiriyor çünkü ağızlarına puturdu gelince çok seviyordu kızımın iştahı çok iyiydi falan 1 yaşından sonra diş yüzünden kusma oldu iki yaşına kadar doğru düzgün birşey yediremeidm şuan meyve felan yok seviyor çorba makarna sebze asla yemez ama brokoli havuç karnıbahar patates bunları hafif tuz ve sarımsakla fırına verip yediriyorum yer kendi kendine evidr batırır sofra bezi de serserim ama oturmaz koltuğa götürür :) yine ben götürürüm geri sofra bezine alisacaklar zamanla öyle öyle 
(449 puan) tarafından
Şuan kaç aylık
(449 puan) tarafından
Gezerek yemeyi çok seviyor ve çiğnemesi o kadar uzun sürüyor ki. Dışarı çıkamıyorum sürekli evdeyiz . Yada kısa süreli öğün aralarında çıkarıyorum
(649 puan) tarafından
Benimkide hala öyle inanın şuan dada 33 aylik sürekli söylememiz lazım ye düzgün ye yut falan diyorum öyle yiyor :D biraz yutuyor anliyor

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 391 göst.
17 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 344 göst.
20 Haziran 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Öykü naz (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 484 göst.
26 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Muallimekisisi (2,038 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 97 göst.

411,421 soru

12,384,829 cevap

43,452 kullanıcı

Kategoriler

...