0 oy
360 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,859 puan) tarafından
Kızlar sigara kullanıyordum hamileliği öğrenince bıraktım ama kafamda bir türlü bitiremedim. Kaç ay geçti üstünden hala kafamda bitiremedim. Kendimi hep doğumdan sonra içerim diye sabredip motive ediyordum şimdi doğum oldu çok şükür 2 haftayı geçti ama vicdan yapıyorum içemiyorum sütü bozada diye. Ama kafamdan atamıyorum gece rüyalarıma giriyor. Tavsiyesi olan var mı ya da bu durumu yaşamış ve çözmüş birisi

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben çözemedim canım üzgünüm 
(2,859 puan) tarafından
Alllah yardimcimiz olsun ne diyim :((
tarafından
Amin canım inşallah şu saatten sonra bıraksam da için içimi yiyecek çocuğa azıcık bişey olsa siga içtim ondan oldu dicem kadın olmak anne olmak o kadar zor ki sana tavsiyem elinden geldiğince içme tut kendini çünkü yakıp tek nefes alsan çocuğun gözünün önüne gelcek pişman olcaksin
(2,859 puan) tarafından
Çok haklısın:( sabretmeye devam ınşaallah
tarafından
Aynen ben de halledemedim. Çok zor bir durum kendimi çok sıktım ama artık sigara içicem diye ağlıyordum neredeyse. Eşim emzirirken içme bari filan diyordu bir de ne kadar çok yasaklarsan o kadar çok cazip gelir ya o durum gibiydi. Hem yeni doğmuş çocukla uğraşıyorum hayatımda bir ilki tecrübesizliği yaşıyorum hem sigara için kendimi zorluyorum. Çok zorlayıcıydı. Bazen böyle acayip vuruyordu sigarasızlık artık etrafa saldırmaya başlamıştım. Çok şükür ağlaya zırlaya sorunsuz atlattık o dönemleri.
tarafından
Allah yardımcımız olsun gerçekten şu aile işleri konusunda erkekler çok rahatlar çalışıyorlar kazandiklari ne ederse onu alıp getirip doyuruyolar bitti iş çıkışı evde dinlenme gönlü olursa bi işin ucubdan tutuyorlar yoksa o da yok biz kadınlar hem maddi hem manevi yipraniyoruz ev derli toplu temiz olsun yemek pişmiş olsun çamaşır bulaşık kalmasın ütü 3uncu kolumuz zaten çocugun hamileliği doğumu bakımı hep kadının üstünde oluyo bi de üstüne böyle manevi zorluklar çocuk hastalanır ince mi giydirdim hasta oldu kalın mi giydirdim terledi karnı aç mı tok mu şunu sevdi bunu sevmedi alışverişi oyunu derken mahfoluyoruz bi zevkimiz oluyo onlarda çocuğa mı zararlı derdi benim eşim sigara iciyo hiç kesmedi ben yıllardır toplasan 2 paket icemedim o zorluğu cekende biziz gerçekten rabbim güç kuvvet versin bize
-Reklam-
0 oy
(1,737 puan) tarafından
Vallahi kafada bitirmenin yolu sağlık istemek sağlıklı yaşlanmayı istemekten bitirebilirsin.. ben öyle bitirmistim ama eşim birakmayincav1 buçuk sene sonra yine başladım evde içen olunca bırakması zor oluyor. 
(2,859 puan) tarafından
Benim de eşim içiyor. Streslerinde gidip balkonda stres atıyor ben bebisle içerde aklım balkonda yıpranıyorum ya resmen. Keşke unutabilseydim su 8 9 ay içmeyince
(1,737 puan) tarafından
O birakmazsa sende tekrar başlarsın maalesef
0 oy
tarafından
Canım gaza getirmek gibi olmasın ama sütun tadını etkilemiyor sen yinede içme ama 
(2,859 puan) tarafından
Huzursuz oldu mı bebeğiniz
tarafından
Yani bende sutun tadını degıstırdıgını dusunmuyorum, doktorum gunde 4 taneden sonra nıkotın kanına gexıyor demıstı bana ben hep 2 tane ıcerdım hala da oyle devam
(2,859 puan) tarafından
4 taneye kadar geçmiyor muymuş yani
tarafından
Valla benı rahatlatmak ıcın mı soyledı ki sanmıyorum da 4u gecme emzırırken demıstı
tarafından
Sütun tadını değiştirmiyor sadece içeriğindeki nikotinin belli Bi miktari süte geçiyor sütun tadını regl kanaması degistirir cnm
0 oy
(18,054 puan) tarafından
Eşim sigarayı Bıraktı sağlık sorunu için

Hergun günlük sigara parasını kumbaraya atarak kendini motive ediyordu ve o parayla sevdiği şeyleri alirdi bizde alırdı o şekilde bıraktı 
(2,859 puan) tarafından
Işte bırakmak için bir istek bi motivasyon sahibi olunca devamı geliyor demek ki
(18,054 puan) tarafından
Canm düşünsene o paralar orda birikecek ve sen kendi kendine diyeceksinki ben bu kadar parayı mı yakıyordum diyee:)
(2,859 puan) tarafından
Yeni zam da gelmişken çok mantıklı aslında eşim bıraksa ben de bu kadar etkilemeyeceğim belki ama işteeee
0 oy
(5,122 puan) tarafından
Hiç kullanmadım Ama helal olsun bebeğinizin sağlını düşünerek bu kadar dayanmanız ble müthiş bence
(2,859 puan) tarafından
Sonunda dayanamazsam vicdan azabından ölürüm herhalde ne pislik bir illetmis nereden bulaşmışım sınır oluyorum yaaa
0 oy
(2,935 puan) tarafından
Elma ye aklına geldikce ekmadada o sigaranın içinde olan bir madde mi ne varmış onu içince canın sigara istemezmis
(2,859 puan) tarafından
Onlar fakir tesellisi ya hicbir şey yerine geçmiyor maalesef :((
tarafından
Bende tam tersi sigara içşkdikten sonra bir dilim elma yenilir diye biliyorum canım elmadaki bir madde zehiri alıyormuş diye duydum
0 oy
(7,799 puan) tarafından
Ne güzel bırakmısın sakın başlama zamanda alışırsın. Ben bırakamadım hamileydim içtim bebeğim var yine devam ama kötü yani 
(2,859 puan) tarafından
Emzirmede nasılolumsuzluklar yaşadınız ya da yaşadınız mi acaba
Eskisi gibi 1 paket içecek kadar başlayacağımı sanmıyorum o zaman bombostum sürekli balkonda evde kafama göre içiyordum şimdi öyle olamayacağı için zaten o kadar içemem ama acaba aşırı strese girdiğimde 2 3 dal yine de kötü şekilde etkiler mi diye bunu düşünüyorum etkileyeceğini düşünüyorum ama bir çıkar yol ariyorummm çok zor :(
(7,799 puan) tarafından
Canım ben hamileligimde en fazla 5 dal içiyordum yine öyle devam ederim diye düşündüm ama bebeğim çok zor bir bebek bu yüzden çok strest yapıyorum rahat 10 dal içiyorum eskiden de o kadar içerdim. Bebeğim emiyor bir sıkıntı yok ama ister istemez o dumanın kokusu eve doluyor veya üzerime siniyor her türlü zarar. Başlama derim inşallah beni dinlersin hem bebeğine kötü örnek oluyorsun şimdi benim kızım balkon camına yapışıp balkondan çıkmamı bekliyor görüyor beni. Kötü örnek işte ama bende brakcam.
(2,859 puan) tarafından
Umarım.birakabilirsiniz gervekten çok zor bir durum kafada bitiyor kafada bitirince insan o kadar da yokluğunu çekmez heralde
0 oy
(7,946 puan) tarafından
Kendini bu kadar strese koyarsan sütunü azaltir günde 1 2 taneden bisey olmaz
(2,859 puan) tarafından
Allah korusun ben de öyle bir şey olursa diye korkuyorum ınşaallah olmaz
0 oy
(4,388 puan) tarafından
YouTube da allen carr yontemi diye bi yontemin videosu var bı saat bisey. Vaktin olursa izle cok etkili birakma yontemi yani niye ictigine dair hicbir sebep amac bulamiyosun. Yani oyle biseyki on sene de gecse insanin beyninin bi köşesinde duruyo dusun yani kim bilir beynimizin hangi bolumunu uyariyo ve bi daha duzelmiyo. Bunun bi de bebekteki etkisini dusun illaki cigerden kandan bahsetmiyorum. Ben hamile kalmadan uc ay once filan yemin edip biraktim bes aylik hamileyim benim de bu aralar nadir de olsa aklima geliyo ama anca gelir asla icmem :))) 
(2,859 puan) tarafından
Maşaallah size ınşaallah başlamazsınız
(4,388 puan) tarafından
Yok baslamam gunduz icmem sicakta icmem  usenirim icmem icersem bi gece içerdim bikac tane kahve ve dizi esliginde :)) . Sen de icmezsin kuzum ay bi de bi pahali olmuslar. Ona verecegim paraya pazarda ihracat fazlasi ne markali urunler bulurum ben :))esim de içmiyo benim  hem ona kotu kokuyodum.
0 oy
(19,916 puan) tarafından
Kız burdskileri dinleme. Kendin için ve bebeğin için başlama tekrar. Ben burda okudum hamilelik sayesinde bırakan kişileri. Tekrar başlarsan devamı gelir. Sayısı da artar. Hiç bulaşma en iyisi. Bebisin de küçücük daha. Kokusu bile siner üstüne. Onu buna maruz bırakma. Boşver. Az daha dayansan zaten bırakırsın tamamen. O kadar dayanmissin. 3 ay daha dayan bak artık içmek istemezsin inşallah. Ben hiç kullanmadim. Sen de bırak gitsin
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Hipnoz yaptır 
0 oy
(8,346 puan) tarafından

image

birakabilil die attm:)
0 oy
(2,206 puan) tarafından
Ben öyleydim canım doğrayım içerim doğrayım Şöyle yaparım doğrayayım böyle yapayım dedim doğurdum hiçbir şekilde yapmadım ta ki bu deprem oluncaya kadar ondan bir iki gün sonra sütüm azaldı mamaya da başlamıştım o Böylelikle sigara içmeye başladım Tekrar Hayatıma öyle girdi yani bebeğim Şimdi beş buçuk aylık hala daha hayatımda

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 417 göst.
21 Nisan 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,202 göst.
4 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Powerpufff (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 44 göst.
5 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Emine2803529 (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 230 göst.
11 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Neyla (446 puan) tarafından soruldu

410,030 soru

12,328,339 cevap

39,162 kullanıcı

Kategoriler

...