Margarin veya tereyağıni sür kalıba. Sonra buzdolabına koy kek yapmaya başla. Ondan sonra kek harcını kalıba dök fırına ver.
Yani kalıba margarin sür dolapta 5-6 dakika kalsın. Ben sürekli yapıyorum mis gibi de çıkıyor.
Dene yaz bana
Şöyle bir şey gördüm ama denemedim
https://www.instagram.com/reel/CtHIxiCI-Ed/?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==
Benim hiç yapışmaz. Margarin ve sıvıyağ sürüyorum her tarafına. Unsuz da yaptım yapışmadı unluda. Çok az serpebilirsin. Buzluğa atıyorum kek hamurunu hazırlayana kadar kek kalıbını.Bu arada benim kalıbım normal bir kalıp öyle pahalı bir şeyde değil. Keki fırına atıyorum. Çıkarmadan önce bir mutfak havlusu olur iyice ıslatıp tezgaha seriyorum üzerine pişen keki koyup soğumasını bekliyorum. Soğuyuncada etrafını çatalla hafifçe ezmeden açıp bollaştırıyorum bunu yapmadanda olur tabi ben yapınca daha kolay çıkıyor o yüzden yapıyorum. Ters çeviriyorum direk çıkıyor. Sırrım bu
1,489,147 soru
24,340,395 cevap
346,007 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın