Öncelikle pastörize sütle mayalamanızı öneririm. Sabah sütü bir iki taşım kaynattıktan sonra, soğumaya bırakıp arada serçe parmağı yakmayana kadar -10 sn içinde durabilmeli- soğumaya bırakın. Ben probiyotikli olduğu için kabızlığı önlesin diue2hep activia sade ile mayaladım. 3 kavanozluk yapıp, activia yoğurdun yarısını koyuyorum. Mayalanması 3 günü geçmiş yoğurtta laktik asit biriktiği için bebeklerin böbreklerine zararlı. Hatta ben ilk aylar günlük sadece 1 kavanoz mayalıyordum. Sabah mayalıyorum, öğlen üstünü açıyorum taş gibi oluyor biraz havası çıkınca buz dolabına dinlendirmeye koyuyorum.
Tabi havalar sıcak daha çabuk tutunma ihtimali var o yüzden daha sık kontrol etmek lazım ekşimesin sulanmasın diye, kış aylarında da 50 derecede fırını bir iki dk ısıtıp içine koyuyorum.
Bende kızımdan önce hiç yoğurt mayalamadım, fakat bu makineleri hiç düşünmedim tezgahta çok yer kaplar diye, sterilazatör falanda kullandık çünkü o da büyüktü. Yoğurt makinesiyle ilgili kullanıcı anneler fikirlerini yazmıştır zaten.