0 oy
437 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Uzun yola çıkacak poaca yapacam hamur mayaladim ve genelde serrt oluyo poacalarim ama YouTube'dan bakarak yaptım insallah sert olmaz çok korkuyorum ya kaynanam kaynım falanda gelecek rezil olurum sert olursa

12 Cevaplar

0 oy
(17,902 puan) tarafından
Tepsi mayasi yap. Daha güzel kabarir ve yumuşak olur. 
tarafından
Tepsiye koyunca bekleteymmi diyosun yani
(17,902 puan) tarafından
Evet kapat üstünü 20 dakika beklesin.
-Reklam-
0 oy
(220 puan) tarafından
Bizde sahile inceez birazdan onun için yapıyorum mayalanma çok önemli özelikle tepsi mayalanmasi tepsi yaşanması güzel.olunca hep yumuşak kaliyo benim de hep sert olur du meğer tepsi mayalandirmasi uzun olmadığı için mis 45 dakikadır mayalanjyo alicim simdi firina
tarafından
Yaa bende bekleteym bâri tepside
0 oy
(16,588 puan) tarafından
Hamur ne kadar cıvık poğaça o kadar puf bacı 
tarafından
Haklsin canim
0 oy
tarafından
Tepsi mayası yap pogacani şekil verdikten sonra yumuşak olur bide piştikten sonra üstünü bezle ört
tarafından
Tamam canm kaç dk bekletcem tepside
tarafından
20-30 dakika beklet canim
0 oy
(5,454 puan) tarafından

Yillardir sert pogaca yapan biri olarak olayi cozdum :Dhamuru ne kadar civik yapabilirsen ve tepsi mayasida verirsen bak gir nasil oluyor ilk denedigimde esim yemin ettirdi aldin mi yaptij mi diye:D

tarafından
Yaa tamam cnm saol
0 oy
(7,509 puan) tarafından
İçine süt koy hamurun cıvık olsun ve tepside de mayalandir üzerini bezle örtüp sonra yumurtasını şurup ver fırına yumuşacık olur 
tarafından
Tamam cnm
0 oy
(7,101 puan) tarafından
Kız sen yaparsın da sert olsada yenmez mı mis kokulu emek kokulu kiz
tarafından
Çok saol kuzum
0 oy
(4,988 puan) tarafından
Hamurun yumuşak yogur 
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Poğaçayi pişirir pişirmez fırından çıkar üzerine tereyağı ya da margarin sür sofra bezi ört öyle aşırı yumuşak oluyor hamurun sert olsa da yumusuyor 
0 oy
(9,611 puan) tarafından
Yoğurdugun hamuru degilde tepside sekillendirdigin hamuru beklet canim tepsi mayası yani,en az 1 saat tepsi de kalsin fırına sonra at bak pamuk gibi olurlar 
0 oy
(4,314 puan) tarafından
Mayasını olması gerektiği kadar tarife göre koy fazla koyunca sıcakken yumusat ertesi güne taş oluyor
0 oy
(163 puan) tarafından
Hamuru cıvık yap ve tepside mayalandir canım. Hatta ben geceden yaparım şekil verir tepsiyle dolaba atarım sabah da yumurta sarısı sürer pisiririm puf puf oluyo

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 301 göst.
0 oy
3 cevap 354 göst.
29 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 218 göst.
8 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Muaz (7 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,502,453 soru

24,532,117 cevap