0 oy
145 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
kizlar esim kedi alalim diyor.. bende veterineri, hastaligi masrafi falan cok olur diyorum.. aylik masrafi ne kadar.. kisirlastirmasi var asilari, yemegi var olanlar paylasabilir mi.. bir de aman alma dediginiz bir nokta var mi

6 Cevaplar

+3 oy
(2,891 puan) tarafından
Hayatım boyunca hayvanlarla.ic içe olmuş bir insan olarak kedi bizim evin neşesi olmuştur her zaman. Temiz bir hayvandır dini anlamda necis değildir ağzının değdiği kaptan yemek bile yenir su içilir vs.

Kedilerin en büyük zorluğu tüy dökmesidir diyebilirim. O da cinsten cinse hayvanın sağlık durumuna mevsimlere ve yediği mamaya içtiği suya kullandığınız kuma kadar etkilenen değişim gösteren bir şeydir.

Ayrıca kediler öyle alınıp 2 gün sonra bakamadım alerjim cıktı çocuğun ekini çizdi her yer tüy oldu denilerek bırakılacak bir ****** değildir. Çok ciddi.psikolojik sıkıntılar yasarlar strese hiç gelemezler. O yüzden kendinizden emin değilseniz ASLA AMA ASLA kedi sahipleneyim demeyin.

Ha her türlü zorluğa masrafa hazırım bu duygusal ihtiyacım için fedakarlık ederim derseniz insana çok güzel şeyler katıyor açıkçası.

Masrafa gelecek olursak eğer cinsine kilosuna yaşına uygun kaliteli mamalarla beslemezse tüy deri ağız ve buna benzer bir çok hastalık oluşabiliyor kedilerde ve mama fiyatları da aldı başını gitti. Suyu en kötü her gün değişmeli sürekli taze olmalı. Yem su kaplari geniş olmalı ama derin olmamalı. Kullandığınız kum topaklanan cins olmalı kum kabı kapalı olanlardan olmalı ki kum kokusu evinize dağılmasın. Ev her gün supurulmeli koltuklar yataklar tüy toplayıcı ile temizlenmeli. Aşıları asla ihmal edilmememlo ve evde bakilan bir kedi dişi erkek fark etmeksizin kisirlastirilmali.
(1,410 puan) tarafından
Benim evde var insan evladı gibi bakılıyor hatta işine gelmeyince tokat atıyo bize asdfghjkl
tarafından
yaa inanilmaz seviyorum ama zorluklarindan dolayi emin olamiyorum yorumlariniz icin cok saolun
-Reklam-
+1 oy
(2,657 puan) tarafından
Aşılar çok pahalı eğer imkân varsa kısır kedi sahiplenin hem karakteri oturmuş oluyo zaten sahiplendiren kişi bilgilendiriyo ki erişkin kediler genelde aşıları tam oluyo bi çip taktırırsın onun fiyatını bilmiyorum ama 
tarafından
saolasin cnm yavru dusunuyorum alirsam ama dedigim gibi henuz dusunuyorum , buyuk sorumluluk
+1 oy
(12,890 puan) tarafından
Annemin kedisi var. Evde camasir kurutma makinan yoksa surekli silkelemen lazim. Koyu renk kiyafetleri ozellikle hep tuy oluyor. Koltuklar ne kadar supurulsede gidip oturuyosun hep ustune yapisiyolar falan. Annemin bebegi gibi mesela ablama gideriz eve gitmem lazim mamasi varmiydi acaba bittimi der erken kalkar. Tatile gider bebek gibi akli kalir. Evde ona illa biri bakacak.yemi suyu derken. Asilari falan pahali. Yazin cam.balkon acamiyosun asagiya dusme olasiligi cok yuksek oluyor sinek falan kovaliyolar. Ve alip 2 gun sonra birakacagim diyeceksen asla alma alisiyolar cunku 
tarafından
evt cnm bende o yuxden dusunuyorum alip vebaline girmek istemiyorum.. tesekkur ederim yorumun icin
0 oy
(6,708 puan) tarafından

Ben kedi bakmayı çok seviyorum ama bı sure sonra kıl dökülmesi çok fazla oluyor tarak falan aldım ama fayda etmiyor kumunu hergun değiştirme falan zor ne biliyim yaa 

Sokakta balkonda kedilerin var onlara bı tek yemek su tamamdır :D

tarafından
yaa iki cocugum var hergun onlara ragmen sac kil oluyo die ev supururum simdi o da olsa yapamam diye dusunuyorum.. bende cok seviyorum kedi kucuk kizimda acayip bayiliyor. sokak hayvani da hic elletmiyorum cunku ben kedi tirmaladi die 8 asi oldum :)))
(6,708 puan) tarafından
Oo sen bu kadar pimpirikliysen hayatta yapamam boşuna almayın yattığı yere kıl sıvanıyor resmen
0 oy
tarafından
Ben yaslanıp kocakarı olunca alcam şimdi evde kuş var tuyudu kakasıydi onu bile sevmiyorum. Ama yaşlanınca bu huylarım geçer belki kedilerle yaşarım çocukken köydeydim kazlarim tavuklarım ordeklerim vardı. Kazlarimi guderdim bostanlarda. Bi çizgifilm var Heidi aynı onun gibiydim 
tarafından
oylr bir ortamimiz olsa aslinda bir suru hayvani rahatca bakariz ama evlerde kisildigimiz icin dusunup duruyoruz
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Kısırlaştırma pahalı, aşılar çokçok daha pahalı. Mamaları söylemiyorum bile. Bence maddi durumunuz iyi değilse hiç bulaşmayın
tarafından
yaa heleki su devirde gercekten cok dusunmem gerek
(5,455 puan) tarafından
Yani ben herşeyi ile dört dörtlük bakılamayacaksa hiç bakılmaması taraftarıyım.
tarafından
tabi dogru diyorsun cocuk gibi sonucta

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 273 göst.
19 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Arzey (723 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 218 göst.
0 oy
2 cevap 301 göst.
16 Kasım 2021 Diğer kategorisinde kimsebilmesin (104 puan) tarafından soruldu

411,298 soru