0 oy
487 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bu puanla ilahiyat önlisans okuyabilirmiyim yada başka hangi bölümleri okuyabilirim

image

5 Cevaplar

0 oy
(2,737 puan) tarafından
Kuzum çok zor 
tarafından
Ama baraj kalkmış heralde ilahiyat önlisans olmazmı
(2,737 puan) tarafından
Baraj kalksa da senden öncekiler çoktan doldurur zaten
-Reklam-
0 oy
tarafından
İlahiyat zor hatta çok çok zor 2.tercihlerde kayıt yaptırmayan olursa biraz olsun şansın var ilahiyat harici orta yollu bölümlere puanın yeter 
tarafından
Ama başka Bi bölüm okumak istiyorsan tyt ayt sınavına girmen gerek
(2,959 puan) tarafından
İlahiyat istiyorum açıktan sınava girmem lazımmı ozmn tyt aytyede girmiştim
(2,959 puan) tarafından
Sirindn devam edebilirsin derken  eski bölümümemi
tarafından
O o zamandı o bölümün için gecerliydi yeniden okumak için tekrar sınava gireceksin
(2,390 puan) tarafından
Aynen eski bölümüne ama bölüm başka istiyorsan tekrar girmen gerekiyor egitmenin dediği gibi
0 oy
tarafından
K. B da her önüne gelen ilahiyat okuyor ya bu puanla bizim zamanımızda baraj geçemiyorduk 400 puanla ilahiyata yerleşmiştim şimdi çalışan çalışmayan herkes okuyor keşke bölüm bu hale gelmeseydi 
tarafından
Bana diyosun sandım kusura bakma
Ben imamhatip okudum ondan sonra hafızlik yaptim evlendim cocuk oldu falan derken anca sınava girdim hiçte anlamıyorum bu sınav işlerinden baraj kaldirıldı deniliyo ama yine giremiyosun
tarafından
Maşallah inşallah okursunuz bölümü ama inanın işin içindeyim 5 yıllık fakülte bitirdim 76 puan aldım ama atanamıyorum 70 bin den fazla mezun insanlar ne hayallerle geliyor ne zorluklarla ama yanlış politikların kurbanı oluyor
tarafından
Doğrudur. İnşallah sizde atanırsınız
Şuanda hocalık falan yapmıyorsun dimi
tarafından
Yok geçen yıl mezun oldum bebek de olunca yapamadım
(1,935 puan) tarafından
Aylara Canım sözleşmeli olarak niye hiç düşünmedin yani var bizim burada böyle hocalar hatta çocuğuyla gelenler var ya bir tane hoca vardı yeni atanmıştı hiç unutmuyorum bir tane karnındaydı bir tane de kucağında böyle 5-6 aylıktı bebek karnındaki de 3 aylık o şekilde çocuklara eğitim veriyordu sözleşmeli hoca olarak yani daha doğrusu dönemlik hoca olarak
0 oy
(3,695 puan) tarafından
Bu puanla ilahiyat zor canım benim ek kontenjan da bile zor 
0 oy
(1,935 puan) tarafından
Canım benim ek yerleştirme puanım 270 iken geçen geçen sene Anadolu üniversitesi ilahiyat önlisans kazandım �stanbul üniversitesi'de geçen 290 ile kapattı Atatürk üniversitesi'ne bilmiyorum hatırlamıyorum yani tercih kılavuzu açıklansın geçen sene en diptekine bakarsın senin bu ek yerleştirme İmam Hatip üzerine mi yoksa başka bir meslek lisesi üzerine mi
tarafından
İmamhatip üzerine
(1,935 puan) tarafından
O zaman tercihini yap canım Allah'tan birşey olmaz ise gelir açıktan okuyabileceğin üç üniversite var zaten ikisi ilahiyat diye geçiyordu en son değişmediyse Erzurum Atatürk üniversitesi ise İslam ilimler diye geçiyor gerçi şimdi yavaş yavaş artık bütün üniversiteler öyle yapıyorlar artık ilahiyat diye bir şey kalmayacak İslami ilimler olacak
tarafından
Ben şimdi pek anlayamadım bu konuları aslında çok karışık geliyo ben baraj yok kesin okurum diye düşünüyodum ama burdakiler hep çok zor falan dediler sence açıktan ilahiyat okuyamazmiyim bu puanla bide hangi üniversiteyi tercih etmeliyim
tarafından
Ek puanlı yerleştirmeye baktımda benim puanım 294 oluyo dimi ben imamhatip okudum ilahiyat önlisans için bu puanla başvurmus olcam dimi o zaman girebilme şansim olurmu
(1,935 puan) tarafından
Aynen öyle canım söylenene bakma sen açıktan okuyabileceğin üç üniversite var İstanbul üniversitesi ilahiyat önlisans Eskişehir Anadolu üniversitesi ilahiyat önlisans Erzurum Atatürk üniversitesi İslami ilimler ön lisans başvur orada 294 baz alınır ama çocuk gelişimi yada diğer bölümler için 270 baz alınır canım Allah'ın izniyle inşaallah birşey gelir buradakileri dinleme tercihini yap aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin
tarafından
Ben liseden sonra hafizlik yaptım diplomam falan var sonra evlendim cocuk falan derden anca sınava girdim
Sence ilahiyatmı okumaliyım yoksa cocuk gelisimmi
Yani bide hafızlık diplomamda varya biyerlere girebilirmiyim ilahiyat okusam
Bide iki üniversite birde okuyabilirmiyim aciktan hem ilahiyat hem cocuk gelişim
Son olarakta ilahiyat okursam hangi üniversite daha iyi olur Anadolu üniversitesi diyolar genelde
(1,935 puan) tarafından
Canım İstanbul üniversitesi daha iyi onun bir adı var Anadolu üniversitesi genelde insanlar ilk orayı yazıyor direkt çıkıyor ilk tercihten. maalesef canım aynı anda ikisini tercih edemiyorsun Ama senin hafızlık var yani KPSS'de hazırlandın mı bu süreçte Bir de dhbt atanamaz isen bile sözleşmeli olarak çok rahat yaparsın yani 60 Alman yeterli ama çocuk gelişimi için evet güzel bir bölüm ama onun da herhalde bildiğim kadarıyla 4 yıllığa çevirmediğin zaman ataması biraz zor oluyor çünkü okul öncesi öğretmenlik olarak atanıyorsun sadece diye biliyorum ama özelden yardımcı ablalık kreşlerde belki yapabilirsen yapabilirsin ya da bir tane formasyonları var onların onu da almam gerekiyor diye biliyorum hani o iş biraz daha zahmetli gibi gene de tabii karar senin yani
tarafından
Evet sınava girdim kpss dhbt puanım 64
Sözleşmeli nasıl oluyo hangi dönemler oluyo hiç bilmiyorum ya nereye başvurmam gerekiyo
Allah razı olsun bu arada çok yardımcı oldun valla sağolasın
(1,935 puan) tarafından
Canım bulunduğun şehir müftülük sayfasını takip ediyorsun ondan sonra başvurular oluyor hatta sağlıklı bir bilgi aslında direkt bulunduğun ilin müftülüğünü arasan ya da ilçenin onlar sana daha iyi bilgi verebilirler yani sözleşmeli olarak dönemlik olarak diye de sorabilirsin hocalık yapmak istiyorum işte nasıl yapmam lazım diye sözleşmeli dediğim dönemlik hoca oluyor canım 1 dönem 2 dönem olarak oluyor tıpkı okul gibi düşün genelde sana yakın kurslara veriyorlar şu anda benim bulunduğum mesela mahallede 61 alan bir tane ön lisans  birinci sınıf öğrencisi idi İmam Hatip lisesi ve hafız olan bir hocamız var 3 yıldır bu şekilde eğitim veriyor yani
tarafından
Baktim bizim müftülüğün sayfasına haziranda sözleşmeli hocalık sinavı yapılmış kaçırmışmı oldum başka alım olurmu acaba yine ben ararım müftülüğü
(1,935 puan) tarafından
Canım haziran'daki büyük ihtimalle yaz Kur'an kursu içindir Eylül dönemi için tekrardan alım olur Sen ara sor istersen  ya da yakınsa gidip yüz yüze de konuşabilirsin
tarafından
Bide sadece 1. Dönemmi yapcam hocalık yani 5 ay yoksa 2. Dönemdemi yapabilirmiyim yada onun içinde ayrı mı başvurmalıyım
tarafından
Bide ben üniversiteyi 4 yıllığa tamamlamak istiyorum dgs sınavı ve ilitam zor mu yapabilirmiyim acaba kkö lisans alımlara baktım 80 puan en düşük puan hevesimde kaçtı o kadar alamam heralde boşuna okumuş olurum
tarafından
Şunuda çok merak ediyorum cok soru sordum bunalttım seni hakkinı helal et :)
Ya 4 6 yaş çocuklara hocalık yada hafızlık hocalığını seçebiliyormuşsun heralde benim 4 6 yaş sertifikam yok onu şeçemem dimi benim  3 yaşında oğlum var eğer hafız hocası olursam yanımda duramaz dimi çocukla nasıl yapabilirim acaba ona kolaylık sağliyolarmı
(1,935 puan) tarafından
Nasip canım kpss çalışırsan alırsın niye almayasin dgs ise matematik biliyorsan zor değil diye biliyorum.  2. Dönem için yeniden başvuru yapıyorsun ilitam ise görüntülü oluyor vize final ise kazandığın üniversitede oluyor hoca anlatıp sen dinliyorsun onun anlattığına göre de sınav oluyorsun tanıdıklarım var çok zor değil diyorlar
(1,935 puan) tarafından
Estağfurullah canım yardımcı olabilirsem ne mutlu bana Aynen problem olmuyor çocukla bebekle bile giden var onlara sormuyorsun direkt götür canım mesela ben şu anda sertifika için sınavı hazırlanıyorum hatta keşke senden daha önce haberim olsaydı konuşsaydım gene de bir araştır böyle online eğitimle 4-6 yaş sertifikası veren üniversiteler oluyor Ben mesela Sakarya üniversitesi'nde başvuru yaptım Ama özellikle şuna dikkat et saatli olsun çünkü diyanet saatsiz kabul etmiyor benim mesela 960 saat ya da bulunduğun il ya da ilçenin halk eğitim merkezine gidebiliyorsan işte 6 ay gidip eğitim alıyorsun sana sertifikayı veriyorlar ya da mesela ben hocalık istiyorum işte en kısa sürede nasıl alabilirim dersen de bizim bir arkadaş vardı kolaylık sağlamışlardı her gün gidiyordu işte bir buçuk ayda mı 2 ayda mı Her gün gidiş geliş yapmıştı o şekilde sertifikayı almıştı hızlandırılmış gibi bir şey yani
tarafından
Oğluma bakabilcek kimse yok olsa halk eğitime gider gelirdim öyle alirdım sertifikayı sen online olarakmı aldın bende oyle istiyorum kabul ediliyo dimi diyanet tarafından eğer öyle bisey varsa çok iyi olur bende sakaryada oturuyorum oraya başvursam olur du
Birde müftulüğe sozlesmeli hocalık için başvuru yapcam ya daha sonrasında mulakat oluyomus o mulakatta ne soruyolar en cok ondan korkuyorum
tarafından
Yani sözlü mülakatta
(1,935 puan) tarafından
Yani kuran okuyuşu yaptırıyorlar ve bulunduğu yere göre değişiyor bazen normal sohbet gibi konuşuyorlar ne okudun ne zaman okudun falan yada biraz genel kültür falan soruyorlar değişiyor Sakarya yı bilmiyorum tanıdığım yok ama araştır mülakat için evet Adana kabul ediyor kendi müftülüğüne sor online alınan 960 saatlik 4.6 yaş eğitim sertifikam var kabul edilir mi
tarafından
Tecvit kurandan ezber falan soruyolarmı
tarafından
Birde aylık ne kadar alıyodun
(1,935 puan) tarafından
Yani okuyuşunda zaten belli ediyor hepsi kur'an'dan herhangi bir sayfa açtırıyorlar oku diyorlar tabii sen  hafız olduğun için duraklarda durdurup da soru sormazlar diye düşünüyorum ama bizlere soruyorlardı mesela sen burada bu tecvit kuralını yapıyorsun ama niye ve neye göre yapıyorsun yada yapmadığın zaman. Ucret değişiyor saatlik alıyorsun mesela burada sözleşmeli diye sigortanın yarısını yatırıyorlar orayı bilmiyorum yani bunu orayla görüşmen lazım maaş da aynı şekil normal memur mesela 15-20 bin alıyorsa sen yarısını alıyorsun çalıştığın saate göre veriyorlar işte biraz farklı bir sistem oturması gereken bir sistemi var git konuş pazartesi onlar sana net bilgi verirler şu anda tekrar 4-6 yaş sertifikası başlamış bu arada Sakarya üniversitesi saüsem diye geçiyor 31 temmuz'da aylık mutlaka oluyor tabii sen bunu önce sor kabul ediyorlar mı çünkü 450 lira para istiyorlar
tarafından
İnsallah kabul ederler sertifikayı ya tamam Allah razı olsun çok yardimcı oldun canım sağolsın
(1,935 puan) tarafından
Cümlemizden razı olsun canım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 23 göst.
21 saat önce Diğer kategorisinde Leila (39 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 102 göst.
+1 oy
7 cevap 137 göst.
21 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Biriiii (148 puan) tarafından soruldu
0 oy