Bebeğimizin adı aslında daha evlenmeden bile belliydi yani kayınpederimin resmi olmayan ama herkesçe bilinen ismi olan Yiğit olacaktı. Eşim Yiğit Alp istiyordu ben Yiğit Ege de olabilir doğduğu güne kadar düşünelim diyordum.
Yalnız benden 5 hafta sonra gebe kalan eltimin de bebegi erkek olunca kaynım da babasının resmi ismini bu isimle birlikte koymak istedi. Yiğit Hasan koyacaklar. Kaynim iki Yiğit olsa da olur düşüncesinde o nedenle asla değiştirmez biliyorum. Ama biz aynı isimden iki kişi üstelik yaşları neredeyse aynı olsun istemiyoruz. O nedenle Yiğit isminden vazgecmek zorunda kaldık. Soyadımız da çokça kişide bulunan bir soyismi oldugundan karismamak icin kizlik soyadını bile almak zorunda hisseden ben bebegime de iki isim koymak zorunda hissediyorum.
Bebeğim gününü bekleyemedi bilenleriniz vardır 19+6da rahim ağzı yetmezliginden açılmam oldu ve serklaj sonrası suyum geldi. 23+3e kadar direnebildik. Çok şükür sağ doğdu ve kuvezde. Rabbim ömür verirse sag salim de çıkacak inşallah.
Simdi isim konusuna dönecek olursak benim beğendiğim isimleri ben liste yapmıştım ama gelin görün ki şimdi içinden seçip koyamıyoruz. Annem hep umut ile bekledigimiz icin umut olsun istiyor ancak eşim umut adında sevmedigi arkadaşı bulundugundan sıcak bakmıyor.
Prof.ler haric tüm doktorlar dogumdan ziyade düşük yapmamı isterken en sonunda konseye indirilmemle görüştüğüm ve bebegimin kalbinin istesem bile durdurulmayacagini söyleyerek icimi rahatlatan ve oglumuzun doğmasına vesile olan kıymetli prof. ismi de Turhan. Anlam olarak da çok güzel bir anlamı var ancak eşim bu ismi de sanırım eski buldu.
Ben Ege, Egemen, Mete, Melik gibi icinde E harfi gecen isimleri cok seviyorum.
Metehan koymayı düşündük ama o da prematüre olan bebeğime ağır gelir mi taşıyabilir mi diye tereddüt ediyorum.
Şimdi bu isimler içinden hangileri birbiriyle uyumlu ve güzel ya da bebegimin hayat hikayesiyle anlamlı olur önerilerinizi bekliyorum.
Alp
Aras
Arel
Asil
Aybars
Barış
Barlas
Bilgin
Cesur
Çınar
Ege
Egemen