0 oy
461 göst.
Diğer kategorisinde (3,896 puan) tarafından
Öğretmenlik nasıl meslek???

14 Cevaplar

+3 oy
(2,146 puan) tarafından

En İyi Cevap
Bu devrin öğrencileriyle uğraşmak o kadar zor ki... hele lise... Ne ararsan var. Müdürümüz tekme tokat ögrenciyle birbirine girdi gözümüzün önünde. Ögrenciye toz kondurmayıp öğretmene laf eden hadsiz veliler. Sistem öğretmeni öyle bir değersizleştirdi ki. Anlatsam bir sayfa anlatırım yani burda o derece.
tarafından
Bu neslin baş sebebi malesef ebeveynler çocuklarına hiç sınırı yok edep haya hak getire teknoloji ilerledikçe eğitim edep haya yok olmaya başladı bizlerde lisede okuduk. Hz Ali'nin dedigi gibi bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diye bu zihniyetle büyüdük
(2,146 puan) tarafından
Z kuşağı denile denile şımarıklık moda oldu. Hepsi için demiyorum. Altın gibi öğrencilerim de vardı. Sınırını bilen. Omzumda ağlayan anne,abla diye seslenen. Ama bir o kadar da şımarık sınır bilmeyen. Diyorum ya ne kavgalae ne hakaretler gördüm,işttim. Anlatsam,yazsam sayfalar olur. Bizim zamanımızda bizden önce muhteşem bir saygı vardı öğretmene.
tarafından
Canım bende 25 yaşındayım 26 giricem sırf sınıfta kaldiigi için müdür yardımcısı döven gördü bu gözler veliler de iyi yapmış bile dedi
(2,146 puan) tarafından
Hele o velilere hiç girmek istemiyorum. Aklıma gelince bile sinirleniyorum çünkü. En kısa zamanda bu mesleğe aldıkları itibarı geri vermeliler.  Çünkü nesil cidden sıkıntı
-Reklam-
+1 oy
(1,667 puan) tarafından
Yorumları okdum da ne berbat bi nesil geliyor yarabbim sen bizim çocuklarımızı koru bizim zamanımızda öğretmen bağırdı vurdu desek bile ailemiz bize yüz vermez haketmişsin derdi ailemizden saygıyı öğrendik hocamıza kafamızı bile kaldırmazdık 

Şimdiki aileler hele benm çocuğuma bir vursun bak okulu başına nasıl yıkarım diyo o yüzden arsız çocuk ları oluyo allah yardımcınız olsun arkadaslar mesleğinizi ayak altına almışlar şimdiki nesi işiniz zor 
(8,119 puan) tarafından
Aslında şöyle, durumları yansıtmamakta mesele. İlkokuldaki İngilizce öğretmenim önümdeki kağıdı görmeden arkadan kafama üç dört kere vurmuştu, ödevi yapmadım sanıp. Ki öyle de sert vurmuştu ki alnım da sıraya vuruyordu, düşün. Bunu ağlayarak aileme anlatığımda annem ertesi gün gidip sadece hocayı uyarmıştı ama durumları ne öğretmenim ne de annem bana yansıttılar. Vurmasına rağmen çok şükür İngilizceye olan sevgim hiç bitmedi. Allah var, hoca da çok iyi anlatıyordu fetöcü bir öğretmendi, o da ayrı bir konu gerçi
(1,667 puan) tarafından
Ee tabi orasıda en doğru olan zaten annenin yaptığını şimdi benimde çocuğum var ve bana bişey anlattığında tabiki dinliyorum iyi yapmış öğretmenin demiyorum gerekli yerlerde öğretmenlede konuşuyorum ama saygı çerçevesini aşmayarak
0 oy
(18,800 puan) tarafından
Sevmeyenin yapamayacağı bir meslek. Yeni nesille işler zor aşırı sabır isteyen insan ilişkileri çok iyi olan her duruma çabuk çözüm üretebilen bir özelliğin olmalı 
(3,896 puan) tarafından
İnsan ilişkim iyidir çocuklarla iyi anlaşırım derslerimde fena değil yalnız sınıf kalabalık ayrıca ortam nasıl olacak tereddütlerim var.Özelde hocalık yaptım ancak benim 15 talebem vardı.
(8,119 puan) tarafından
Şimdi kpss ile atandınız mı?
(3,896 puan) tarafından
Ben önlisanstan kaç kere kpss'ye girdim 70'de kaldım.Lisansa tamamlayayım dedim en kötü asgari ücretli öğretmen olurum.
0 oy
(360 puan) tarafından
Çok isteyerek okudum öğretmen oldum ama gerçekten çok zor bir iş. Sürekli psikolojik savaş yaşıyorsunuz zihninizde. Benimki lise. Küfürler havada uçuşuyor saygı yok veli desen zaten yarısı dayaklık. Millet iki ay tatili düşünüyor ama hiç uzaktan göründüğü gibi değil 
(3,896 puan) tarafından
Aman Allah'ım aman Allah'ım rabbim çocuklarımızı saklasın.Ortam çok bozuk.
0 oy
tarafından
Arkadasım ogretmen, acıkcaıs ılkokul ortaokul bır nevı olur ama lıse resmen bataklık, kızın arkasında yürüüü gotu guzel dıyolarmıs, donuyomus noldu hocam dıyomus seredsızler, sıkayet etse mudur kanıtınız var mı hocam basımıza ıs acmayalım dıyomus, sureklı cantasına not atıyolarmıs abuk subuk, sınıfta opusen mı dersın, tuvalette bıseyler yapanlar mı dersın, lise bızım zamanınızdakı gıbı degıl artık
(3,896 puan) tarafından
Aman Allah'ım ben din öğretmeni olacağım böyle şeylerden Rabbime sığınırım. Bunlarla aynı ortamda durmaktan çok korkarım kızda kendine dikkat etsin.
tarafından
E oda matematık ogretmenı, 32 yasında kadın bır cocuklu, gordugu muamele bu, artık hersey ogrencıden ogrencının psıkolojısınden yana, anne babasını cagırsan umursamıyolar bıle
(3,896 puan) tarafından
Muamele çok kötü rabbim sakınsın çok korkunç ekmek parası için nelerle uğraşıyoruz rabbim haram lokma yiyenlerin boğazında bıraksın.
0 oy
(20,352 puan) tarafından
Çok guzel. Ama.yorucu. ve vebali çok olan bir meslek. 
0 oy
(52,056 puan) tarafından
yorumlari okudukca icim karardi nasil bir nesil yetisiyo
(3,896 puan) tarafından
Sorma.
0 oy
(1,063 puan) tarafından
Ablam ilkokulda da lisede de bilgisayar öğretmenliği yaptı aynı soruyu bende ona sormuştum 10 yaşında ki birey ergenlikte çocukluk arasında olduğu için lise daha kolay diyor 
0 oy
(4,438 puan) tarafından
Gelme su hiç güzel değil :)
0 oy
(4,393 puan) tarafından
Evlerden ırak Bi meslek ben tarih öğretmenliği mezunuyum atanamadım özeller de tecrübe istiyor ama ne yalan söyleyeyim ben liseli ergenlere tahammül edemem yapamam yani ilk mezun oldugum sene sınıf öğretmenliği yaptım o bile çok zordu Allahım asla beni dinlemiyorlardı bağırıyorum arsız arsız gülüyor güzellikle anlatıyorum yok bana mısın demiyo kale almıyor ve bu daha 4. Sınıf öğrencisi idi var sen liseyi düşün dedim kendime atanan arkadaşlarım da hallerini anlatınca kpss ye çalışıp memur olayım ben Bi yerde en iyisi diyordum en son ☺️☺️
(3,896 puan) tarafından
Bnde lisansa tamamlarsam din kültürü öğretmeni oluyormuşum cok mu kötü diyorsun.Kpss memurluk için çok yüksek puan istiyor başka düzgün meslekte yok hepsi çocuk bir şekilde kaale almamayı öğreneceğiz. :/
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Öğretmenlerin kral olduğu dönemde öğremciydik, öğrencilerin kral olduğu dönemde öğretmen olduk. Çok severek yapsam da mesleğimi yeni neslin halini gördükçe evlatlarımız bu ortamda nasıl ayakta kalacak diye endişe ediyorum. Ve bir de şöyle bir durum var ki keşke ilk önce bazı aileleri eğitebilsek. Sabırlı insan mesleği 
(3,896 puan) tarafından
Bakalım bana ne olacak :/
0 oy
(1,925 puan) tarafından
Hem onlisans okumuş ordan atanmış hem de ilitam okuyup ordan atanmış biri olarak onlisans tan 70 te kaldıysan lisans tan nasıl 80 alican 30 dersten sınava girmen gerekiyor. İş olsun diye istersen en kolay yolu ön lisans tan 90 yapıp atanmak. Lisans bitirince Kuran in iyiyse mahrecin Kkö istersen ona girebilirsin. Dkab ta puanlar çok yükseldi ben önceki sene p10 puanım 84 iken alan dan düşürdüm 79 la sondan girebildim bilgin olsun. 
tarafından
Kesinlikle katılıyorum. Keşke üniv okumasaydimda iki yıllık tam düz memur olarak atansaydim
 Lisans kpssyi çok kolay sanıyorlar.
Daha üniversiteyi okumamış sınava girmemiş öğretmenlik nasıl diye soruyor.
(1,925 puan) tarafından
Öğretmenlik ten sınava girince 5 dersten sınava girmek o kadar kolaymış ki onu anladım. Ben onlisans tan Türkçe den 1 yanlış coğrafya fulleyip 87 alıp atanmıştım. Öğretmenlik te sayamıyorum 30 ders vardı canım çıktı çalışana kadar 1 yıl tüm hayatı dondurdum öyle atanabildim çok şükür
(3,896 puan) tarafından
Bırakında orayı ben düşüneyim kızlar sınava girdiğimde bebeğim birkaç aylıktı iki çocukluyum.Zaten dünyada kolay birşey yok varsa söyleyin torpilimizde yok başa gelen çekilir özel hoca tutarım bir şekilde rabbim yardım eder.
(3,896 puan) tarafından
YouTube'da görmüyor musunuz? Hiçbir şey bilmeden 40 yaşında çalışan yeterli puan alıp öğretmen olan atanan kişiler var.Onlar çok mu zeki sanıyorsunuz? Bu işler zekaya bakmaz normal zekaya sahip biri daha sıkı çalışırsa atanabilir belki 5 yılda olmaz 10 yılda 15 yılda olur sonuçta hemen atanayım demiyorum.Çevrem hep sizin düşüncenizde ki kişilerle dolu çok zor başaramam kafası kısaca inanın eğer dediğiniz gibi çok gerizekalı olduğumdan 15 yılda başaramazsam başka bir yol bulurum tavsiyeler için teşekkür ederim. :)
0 oy
(1,850 puan) tarafından
Ben birsey diyeyim mi size kızlar eskiden cocuk anne babadan çekinirdi şimdi anne baba çocuktan cekinir oldu 
0 oy
(10,248 puan) tarafından
Eşim 4 sene ücretli öğretmenlik yaptı 2 kez okulu bırakıp eve geldi istifa etti ortaokuldu dedi ben böyle birşey görmedim mudurde sürekli öğrencileri tutuyormuş ben ders anlatırken ellerini masaya vuruyirlardi beni duymamak icin hakaret ediyordular ben yapmayın vs dediğimde sonra komple bıraktı dedi pskolojim çöktü 

İlgili sorular

+2 oy
23 cevap 741 göst.
30 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
40 cevap 1,383 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Baharcancaz (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 265 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Laviniaa.1 (547 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 265 göst.