0 oy
193 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

imageyani yaptığımız bir günaha tövbe etmissek ve inanmayanlar varsa yemin etsek günah olur mu çünkü tövbe eden o günahı hiç işlememiş gibi temizdir diyor. 

3 Cevaplar

0 oy
(1,795 puan) tarafından
Şunu anlamadım senin tovbene inansınlar diye mi yemin edeceksin
tarafından
Tövbe ettim ve bir daha o hatayı yapmadım hatayı yapmadım.diye yemin edicem
(1,795 puan) tarafından
Yemininden imtihan edilebilirsin bunu düşün şeytan ve nefis her an tetikte onlara karşı dirayetli olmak her zmaan mümkün olmuyor sen tovbeni canlı tut yeter bence
-Reklam-
0 oy
(141 puan) tarafından
Bu ayet değil hadis ayrıca burdaki günahdan kasıt insana yapılan değil yani sen birinin hakkına girsen bunun çözümü sadece Tevbe değil o kişiyi bulup helalim istemendir. Buradaki kastedilen günah ise namaz kılmak oruç tutmamak gibi Allah'a karşı yapılan suçlar bunlardan Tevbe eder ve bir daha yapmazsan affedilir 
tarafından
@yareneda Allah'ın sevmediği büyük günahlar var onları yapıp tövbe edince temizlenmiş olmuyor musun
(141 puan) tarafından
Ne gibi canim örnek verirmisn
tarafından
Söylemek istemiyorum ama.mesela ben bir günah işledim tövbe ettim kararlı kaldım ama.insanlarda şüphe kaldı diyelim bende yemin ettim yapmadım öyle birşey o anlamda yemin etmek yani.
(1,250 puan) tarafından
Alkol meselayada kendi vücuduna zarar vermek dövme yaptırmak
(1,250 puan) tarafından
Evet bunun için yemin edebilirsin bu zamana kadar bir daha yapmadigina yemin edebilirsin
0 oy
(2,698 puan) tarafından
Galiba demek istiyorsun ki tövbe edersem ayatte hiç işlememiş gibi oluyorsun günahı dediği için biri sordugunda yemin ederim yapmadım diyeceksin snucta ayette temizlendiğini söylüyor o kafayla söylüyorsun galiba ama Allah katında böyle gözüküyor ama yaptıgın belli günah olarak yazılmaz belki ama yaptıgın belli Allah biliyor kuldan saklasansa bi anlamı yok ama yalan yere yemin etmek gibi bisey oluyor kndini temize cıkarmak için tövbe etmek gibi tabi yine en doğrusunu Allah bilir
tarafından
Evet demek istediğim öyle Allah katında işlememiş gibi olduğu müjdeliyor. Daha devamında var uzun olur diye atmadım Allah kulun ayıbını örter hiç işlememiş gibi hesaba çeker diyor.  O yüzden bende hiç yapmadım desem diyorum
(2,698 puan) tarafından
Evet Allah katında öyle ama amel defterinde öyledir diye düşünüyorum yemin edersen günahtır yalan yere yemin etmek gibi bsey oluyor bu seferde kendini kurtarmak için gibi gözüküyor olayı cok blmiyorum ama Allah evet affediyor sana belki o günahının hesabını belki sorar belki sormaz Allah bilir ama yemin edersen yalan yere etmiş olursun gibime geliyor dediğin gibi bnce günahın amel defterinde gözükmez gibi çokda blgi sahibi değilim ama böyle düşünüyorum

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 735 göst.
6 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 238 göst.
0 oy
3 cevap 220 göst.
26 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.
10 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Canancakmak (27 puan) tarafından soruldu