0 oy
555 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (46 puan) tarafından
Kayınpederim iş yaparken battı bütün parasını büyük bir Mevla kaptırdı eşimide bunun peşine soktu kredi çektirdi para istedi onuda kaptırdı şimdi oturdukları evi satmak zorundalar ne kayınpederim gidip çalışıyor ne görümcem sadece evin satılmasını bekliyolar zaten bizimde borcumuz vardı borç üstüne borç eklendi hesabımızı karıştırtı kayınpederim eşime diyor ki ben kendi borcumu ödücem eşimde diyoki baba ben sana güvendim borcunu kapatıcam dedin sen bana ben sana ödücektim şimdi iyice battım eşim artık borçları ödeyemiyor maaşına icra gelicek içim yana yana gelinlik setimi sat dedim eşim de ilk 2 ay olmaz dedi cuma günü tekrar dedim mecburum dedi tamam sat ama çok zoruma gidiyor eşimin tarafından kimse çalışmıyor eşime kaldı borç ev satılmakta kendi borcunu ödücek eşime kaldı herşey bi de üstüne ev satıldıktan sonra da bir kaç ay bizde kalacaklar kendilerini toplayasıya kadar ben kimse açıkta bırakmam ama benim evim değil annnemlerin oturduğum ev. Sıfır evleri vardı borç yüzünden gitti bize siz oturcaksınız dediler kendileri oturdular sonra sattılar. Annem bir zıt almıştı onlara karşı yalan söylediler bize diye şimdide evin satılıp hele hele bir kaç ay bizle kalıcaklarını duysa demediğini bırakmaz bana ve eşime ne yapıcam ben lütfen bana Allah katında doğru olabilecek akıllar verin çok ihtiyacım var 

16 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Evi satmayın gidip çalışsınlar ödeyin borçları birdaha ev alinirmi bu devihde
-Reklam-
0 oy
tarafından
Evi satmasinlar gorumcende bi zahmet kalksın çalışsın Allah yardımcınız olsun
0 oy
(2,786 puan) tarafından
Valla merhamet olmasa şöyle sorumsuz düşüncesiz borç harç yapanlara kuruşumu vermezdim.  Tamam eşine yardım etmişsin iyi yapmışsın.  Ama gelip sende niye kalıyorlar. Ev tutsunlar k pederin gorumcen calissinlar.  Onlar sana güveniyor demek 
0 oy
(46 puan) tarafından
İşte neymiş kalan parayla kredi çekip tekrar ev alıcaklarmış o yüzden kira parası vermek istemiyolarmış 
tarafından
Yaw tekrar kredi çekip bir ton faiz odencegine gittsinler çalışsınlar borçları odesinler
(6,171 puan) tarafından
Yani hem oyle hemde alinan yeni evi esinin uzerine alsinlar madem. Sizi borclandirdigi kadarini karsilamis olur

Kredi cekip ev alirlarsa onuda esine yikarlar benden demesi. Olan borcunu kapatamayan calismayan adam kredi cekip nasi ev alsin. Ayrani yok icmeye thtrvanla gder micmaya
0 oy
(46 puan) tarafından
Borç ödencek gibi değil dolandırıldı o yüzden birikim parasını da kaptırdı üstüne kredi çekilmiş eşime çektirdiler 
0 oy
tarafından
Ev satılıyorsa niye sizde kalacaklar ki kiraya çıksınlar bide ailemin evi olacak asla kabul etmezdim kocamda illa kalacak derlerse onu da onlarla postalarım O kadar borç altına sokacaklar beni bide gelip düzenimi bozacaklar hadi ordan be derim 
0 oy
(1,198 puan) tarafından
Bacım yanlış anlama valla bunları yazmaktan da korkuyorum Allah var ama bunlar senin eve bı kere yerleştimi biti o borçlarını kapamayana kadar cikmazlar çünkü senin eşin herseyu halediyor evin ekmeği suyu onların cebinden bişey cikmiyacak onlarda bu bizim çocuk ztn deyip borcu bitene kadar kalırız sonra bı ev alana kadr kalalım diye düşünecekler direk kiraya gecebiliyorlarsa daha iyi olur bide annenin meselesini anlamadım şuan oturduğunuz ev annenin mi
(46 puan) tarafından
Evet canım annemin biz kirada oturmayalım diye bize verdiler geçin oturun dediler bize
Direk kiraya geçemiyolar işte eşyalı satıyorlar büyük bir Mevla 950.000 TL ye satıcaklar 300.000 TL borçları var eşime çektirdiği krediyle birlikte bankalar sıkıştırmaya başladı eğer satmazlarsa eve el koyucaklar
Eşimde diyo bir süre kalsınlar sonra ister kiraya çıksınlar ister alsınlar bana güvenmesinler bitti artık diyor baya kavga ettiler  ama oda diyor nasıl bırakıyim günaha girerim diyor 2 3 ay kendilerini toplasınlar sana söz ben bakıcam onlara kiralık ev diyor kafam karıştı bana artık kendi doğrularım değil Allah'a karşı yanlış birşey yapmaktan korkuyorum benimde bir evladım var canım
(1,198 puan) tarafından
Valla canım annen gil haklı bişey derlerse de neyse hakinda hayırlısı gece iki rekat namaz kıl şükür namazı öyle yat Allah mutlaka önüne güzel bişey çıkarır
(46 puan) tarafından
İnsallah canım Allah razı olsun ♥️
0 oy
(7,812 puan) tarafından
Evi satarlarsa bir kaç değil ömürlük size kalırlar müsade etme. Borçlarını da ödesin babası asla kabul etmeyin. Taksite baglasimlar. Eşin ne kadar çekti verdi ki 
(46 puan) tarafından
100.000 TL verdi ticaret yaptılar kumaş alıp kumaş sattılar dolar üzerinden
(7,812 puan) tarafından
Çok para üstüne kalmaz inşallah
0 oy
(46 puan) tarafından
Teşekkür ederim hepinize Allah razı olsun 
0 oy
(1,536 puan) tarafından
Valla cnm gidip çalışsınlar şimdi kesin görümcen de de pederde de lüks telefonları felan da vardır gidip satsınlar evde oturup telefonla oynamak yerine işe girsinler neden sana yük oluyorlar eşinle konuş annem razı deil buraya gelmelerine de annemin evi sonuçta de gelmesinler gelirlerse gitmezler ekmek elden su gölden diye başına bela edersin
0 oy
(5,589 puan) tarafından
Etme bulma dunyasi diye bosuna dememisler. Size soz verip ev vermezlerse olacagi budur. 

Neyse, kayinpederin ve gorumcen ise girsin kiraya ciksinlar. Asla kabul etme esin ne der bu duruma ?
0 oy
tarafından
Canım evi satmadan sonrasını  okumadım ama şunu derim evi satmayın kesinlikle daha evmi alınır hayatta alamazsını bu durumda. çalışıp odesinler kendi eviniz oldumu herşey hallolur.. 
0 oy
(7,441 puan) tarafından
Evi satmak yerine eşyalarını salon takımını filan satsinlar kendi evlerini çıkarıp sizin evde yan gelip yatmasinlar evdekilerin hepsi ise girip adam akıllı çalışsın evindeki eslarida satabildikleri kadarini satsinlar öyle dünya yok kimse kusura bakmasın az yaptıklarının cezasını çeksinler 
0 oy
(6,171 puan) tarafından
 Esine ve sana yazik olmus. Kayinpederin kendi borcunu odesin de calissinlar ne kic yayp oturuolar. Hadi evi satsin odesin sizin kismini da sen kapa . Sonrasinda babasi biraey alirsa esine hak versin kolay degil gerci bu devirde ama. Gunah islemek kismini anlamadim hangi acidan tereddutde kaldin. Annenlerin evinde sen otururrken kaynananlar da yanina gelecek hem sizi birca soktular hem sizle birlikte oturacaklar annenlerin haberi yok soylemesem gibisinden mi gunahlik tereddutun var?
0 oy
(18,295 puan) tarafından
Merhametten maraz doğar diye bir laf var bence susup her şeye peki dediğin için oluyor bunlar tabiki düşenin elinden tutmak lazım ama düşen kendi çıkman için hiç çabalamayıp oturuyor oğlum beni gelsin kurtarsın diyorsa kusura bakma ama kalsın o çamurda senden böyle bir fedakarlık kimse isteyemez. Hiç vicdan yapma dünyanın iyiliğini de yapsan Allah razı olsun bizim gelinden ne iyi diyen olmayacak ya ne yaptın ki diyecekler ya da yapmasaydın
0 oy
(13,744 puan) tarafından
Hazıra konan bi eş ailesi olsa ve bana hayrından çok zararı varsa ben bi yere kadar sabrederim yani borçlar eşine kalmış senin elindekiler gitmiş onu anladım da k.pederin görümcen niye çalışmıyor burada esin tavrını koymalı kızdığı halde her seylerine tamam derse bu olaylar devam eder de eder annen de bu konuda haklı yani kizmakta 

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 929 göst.
5 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde sevvalice (1,547 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 130 göst.
11 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 509 göst.
30 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,552 soru

12,350,858 cevap