0 oy
532 göst.
Diğer kategorisinde (493 puan) tarafından
merhaba anneler elimden geldiğince bebegimi erken yatırmaya calisiyorum akşam. bu ayin 19'unda 12 aylik olcak en geç 22.30 23.00 gibi uyutabiliyorum gece en fazla iki bilemedin bi kere kalkıyor bazen değisiyor sabah ta en geç 10 10 buçuk gibi kalkiyor sizce cokmu gec kalkiyor ne kadar erken yatirsam da uykusunu alamadigi icin mi gec kalkiyor bilemedim sizin tavsiyeniz nedir

20 Cevaplar

0 oy
(5,456 puan) tarafından
Siz kendiniz uyandırın 7 gibi. Baya geç kalkıyor. Ama zaten geç de yatırıyorsunuz. Benimki en geç 09.30 da uyur. En geç 07.30 da kalkar
(5,456 puan) tarafından
Hayır aksine en uygun saatler 07.00-07.30 :))
(493 puan) tarafından
kendince haklisın cnm ama diyorum ya elimden geldigince erken yatırmaya calisiyorum ne akdar erken yatirsam geri kalkiyor 10 bucuktan sonra yatirdigim zaman gece uykusuna baslamis oluyo yine cok sükür uykusu iyi sadece birazcik gec yatiyo sese de alısık değil
(5,456 puan) tarafından
Sen uyandır onu sabah erken. Bir kaç gün sonra kendisi erken yatmaya başlar zaten
(493 puan) tarafından
sabah 9 gibi uyandirsam bu sefer uykusunu alamadigi icin gündüz uyucak aksam da gec yatacak böyle düşünüyorum nasıl yapsam ki düzenli uykusu olsa bide aksam erken yatirsamda geri kalkip saatini bekliyor
(5,456 puan) tarafından
Zamanla kalkmamaya başlayacak işte :)) benim kız da öyleydi. 11-12 gibi uyurdu. Zamanla alışıyor ama :)
-Reklam-
0 oy
(3,493 puan) tarafından
Keske benimkide geç kalksa 20 aylık her sabah 7de ayakta oluyor kacta yatarsa yatsin. Ondan sonra bekle ki aksam olsun
0 oy
(7,373 puan) tarafından
Canım sen erken yatirmisyorsun ki geç yatiriyorsun ilk önce uyuma saatini erken çek sabah 8 de uyanmasını sağla 

Kızım 2 buçuk yaşında 21.buvukta uyur akşam sabah 8 de kalkar 1 yaşından beri böyle 
(493 puan) tarafından
şimdi napacagimi bilmiyorum iste bi saate kadar kalkar ve aksam 9 10 a kadar duramaz ki uyutmasam ne yapacagimi sasirdim ya
(7,373 puan) tarafından
Saatlerini düzene sokmak işin canım öğlen uyuyirsa öğlenleri daha geç yatırmaya çalış
(493 puan) tarafından
uyandı bile ancak saat 5 e kadar durabilir ve yine uykusu gelcek gelirse az bisey kestirip sonra uyandirsam olurmu ki
(7,373 puan) tarafından
Saatlerini düzene sokmak işin canım öğlen uyuyirsa öğlenleri daha geç yatırmaya çalış canım sen çocuğu gün içinde çok uyutuyirsun çocuk büyümüş yani 2 de kalkıp 5 te tekrar yatarsa çok bölük uyuyirdur saatlerini yavaş yavaş düzene şok yani büyük olduğu için dayanabilir
(493 puan) tarafından
anladim cnm insallah düzelicek elimden gelen herseyi yapcam
0 oy
tarafından
Bacım o saatler erken mi ben en geç 9 bilemedin 9 buçukta uyutuyorum doğduğundan beri 
0 oy
(2,940 puan) tarafından
23 aylığız daha bir kere 9da uyandık oda nasıl oldu bilmiyorum. Hep 6.30 - 7 Valla bulunmaz nimet seninki. Ama baya geç :) bence sen kendin uyandır. 
(493 puan) tarafından
aslinda uykusu iyi oldugu icin şükrediyorum diş döneminde oldugu icin arada bozuluyor tek sikınti gec yatio gec kalkmasi bunada sükrediyorum ya hic uyumasa uykusuzluktan halim ne olurdu bilmiyorum
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Uyusun da büyüsün demişler canım nolcakki uyusun bende 22.00 gibi yatırıyorum 11 aylık gece arada bir kalkar sabahta erken kalkiyo her çocuk 9 da uyuyacak diye bişey yok. Gündüz uykusunu da hesaplamak lazım ondan dolayı da akşam 10 da veya 11 de yatabilir. Bence hiç düzenini bozma kendisi uyansın sen uyandirirsan uykusunu alamaz huysuzluk yapar
(11,752 puan) tarafından
Bu kanıtlanmış birşey canım doktorlar söylüyor kafamdan söylemiyorum tabiki tercih sizin 10 da yatıp 10 da kalkması bana çok anormal geliyor çünkü bebek yani zaten yetişkinlerin 10 da yatması gerekirken. Bu okul hayatına da alıştırma gün 10da başlamıyor değilmi okul hayatı iş hayatı olacak
(493 puan) tarafından
pamukkkkkkk ah beni anlayan oldugu icin mutluyum ya ama bebegim icin en iyisi hangisiyse onu yapmaya calisiyorum
(493 puan) tarafından
GOZDE & MINA sen de haklısın cnm nasıl alısırsalar oyle giderler bende erken yatip erken kalkmasi tarafindayim sadece bi düzene sokma çabasindayim
(11,752 puan) tarafından
İnşallah istediğiniz gibi olur kızlar
(1,466 puan) tarafından
Daha çok küçük canım hiç sorun etme zamanla yine değişir sağlıcakla büyütelim hepimizde inşallah
0 oy
(1,830 puan) tarafından
22-22/30 gibi yatırıyorum sabah en geç 9 30 da kalkıyor 13-13/30 gibi yatırıyorum öğlen en geç 15 de kalkıyor. Akşam yine 22 gibi yatırıyorum 
(493 puan) tarafından
şimdi buna rağmen uyandirmalimiyim 8 de
(1,830 puan) tarafından
Uyandır tabi bir iki gün zorlanır sonra bünye alışır
(493 puan) tarafından
hiç umuduk yok valla dün aksam 8 de yatti ama gece boyunca 1 saatte bir kalkti
(1,830 puan) tarafından
Acıkıyor olabilir havalar sıcak terliyorsa o rahatsız ediyordur o yüzden uyanıyordur yattığı yatakta rahat edemiyordur bu yan etkenlere de bakmak lazım
(493 puan) tarafından
daha iki gün once gayet iyi uyuyodu yerini ayarliyorum zaten her zaman ki gibi saat basida kalkilmaz ki karnini doyurup kaldiriyorum hadi bi iki kere emdi yatti daha niye kalkiyir anlam veremiyorum uykusuz nasıl durabiliyir
0 oy
(2,886 puan) tarafından
Akşam 7 de uyumak için odaya geçeriz, 1 saatte uykuya dalar. Sabahta 6 buçuk, 7 gibi kalkar. Uzmanlar da bebeklerin 6-8 arası uyanmasını öneriyor. Benim kızımda 11 aylık özel bir durum olmadığı sürece hep aynı saatte uyur. Zaten özel durumlar da geç yatsa bile artık alıştığı için erken kalkıyor 
(493 puan) tarafından
şimdi öglen uyksunda uyuyor bi saate kalkar ve saat 5 gibi yine uykusu gelcek biliyorum aksam uykusunu ne kadar erkene ceksem d egeri kalkıyor 10 bucukta denedigim zaman o saatten sonra gece uykusuna gecmeye basliyor
(2,886 puan) tarafından
Kızım bugün 7 de uyandı. 9 da 40 dakika sabah uykusu yaptı. Şimdide öğle uykusuna yattı. En geç 3-4 gibi kalkar. Sonrasında bir daha uyutmam. 6 gibi uykusu gelir 1 saat oynaşıyorum, sonrasında uykuya geçiş yapıyoruz
(493 puan) tarafından
uyandi bile cnm saat 4 5 gibi tekrar uykusu gelicek uyutmalımıyim uyutmassam aksam 9 a kadar dayanamaz ki
(2,886 puan) tarafından
40 dakikadan az uyuduğunda teşrar uykuya döndürebilirsiniz. Biraz sabırlı olacaksınız. Olmadı diye bırakırsanız zaten olmaz. Çocuk yaşına gelmiş, bunu 6 önce yapmanız lazımken şimdi yapıyorsunuz tabiki zor olacak
(493 puan) tarafından
keske ne yaşadigimi herkes bilse elimden gelen herseyi yapiyorum dedim ya önceki aylar daha çok gec uyuyordu 1 bucuk 2 gibi diş de cikariyor uykusu bi iyi bi kotü ama genelde iyi. zaten saat 4 5 gibi uyusa kestirip kalkar fazla uyucagini sanmiyorum uyursa müdahale edip akşam da insallah erken uyur
0 oy
tarafından
Benimkide tam tersi ne kadar geç uyursa uyusun 5 6 da ayakta 17 aylik
0 oy
tarafından
Keşke benimkide geç kalksa hergun 5 ayakta bide hamileyim zaten mide bulantım dan yürüyecek takatim kalmadı bide o saatte oyun oynuyoruz 
(493 puan) tarafından
kac aylik bebegin var ve hamilemisin cnm
tarafından
32 aylık oğlum 3 aylık hamileyim
(493 puan) tarafından
rabbim kolaylık versin
tarafından
Allah razı olsun daha yatıyorum midem den şimdi uyanacak oyun isteyecek kucak istiyor oda yavrum oda Allah'ım sabır versin ama çok zorlanıyorum daha doğmadı ama onuda düşünüyorum
0 oy
(5,233 puan) tarafından
9 da yatmış oluyolar biri 17 digeri 32 aylik 6 7 gibi gune başlarız cok erken ama öğlen uykusudq yapiyolar 
0 oy
tarafından
12 aylık bebiş en gec 9.30da uykuya gecmelı, en gec de 8-8.30da kalkmalı canım gec uyudgu ıcın gec  kalkıyor
(10,674 puan) tarafından
Ay sinir oldum ya en son bu posta yorum yapmıssın burya yazıyorum gözde :D şu meyvesuyu postu açan kişiye yine uzun bi destan yazp gönderdim destek olmak adına, zart diye postu gizlemiş Allahm yarabbim
tarafından
Aaaaa nıye oyle yapmıs o bızı mı delırtıyo aklı sıra
(10,674 puan) tarafından
Bu kadın hep boyle ya ne yprumlara cvp verir ne de bisey deyince hoşuna gider. Geçen isyan postu acmıstım artk gizleeyeceksiniz post açmayın boşa vakit ayırp yazıyoruz size diye. Sinir oluyorum artk nerye yazsam diye düşunurken sana yazasım gelfi :d
tarafından
Dur gozdeden hınc alayım mı deıdn absbsh
(10,674 puan) tarafından
Ahahah senin de orda yorumun vardıya bari gözdeye içimi boşaltym dedim :Sjsg
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Kızlar bu soyledigimi yanlış anlamayın ama bazı anneler var kendileri sabah geç uyansinlar diye cocuklarida geç saatlere kadar kendileriyle oturuyorlar belli bir uyku düzeni olmayan çocuk naparsan yap erkenden uyanacaktir 

Akşam 8.30 ya da 9 gibi uyutsan daha iyi olur bence sense en geç 11 gibi uyusan ikinizde zaten sabaha kadar uykunuzu almış olursunuz
(493 puan) tarafından
valla cnm keşke bebegim erken uyusa da bende onunla birlikte uyusam erken uyutmak icin elimden geleni yapiyorum erken yatsa bile geri kalkip saatini bekliyir
(1,851 puan) tarafından
Alıştırmaya bağlı
(493 puan) tarafından
elimden geleni yapcam insallah cabuk düzelir
0 oy
tarafından
Gec yatiyo canim 20.30 -21.00 civari uykuya gecmis olmasi gerekiyor sabahta en gec 7.30-8.00 de uyanir oyle yatirirsan
(493 puan) tarafından
8 bucuk daha aydınlık degil mi 9'dan sonra karanlık çöküyo o saatte yatırsam bile geri kalkip saatini bekliyor
tarafından
Öyle alistigi icin oyle saniyosun canim erkene cekmis olsun hava aydinlik karanlik dinlemez uykusu gelince bayilir. Biraz cocukla alakali o erken kalkma durumu benim oglum gece 2'de de yatsa sabah en gec 7.30 da ayakta olur dogduguundan beri ama aliskanlikta cok onemli bizimki oyle alisti oyle devam etti hep kışa yakin artik gunler kisaldikca sen de yavas yavas on dk onbes dk diyerek erken yatir her gun ya da her hafta birazdaha erken derken alisir bence
(493 puan) tarafından
insallah cnm uykusu iyi sadece erken yatmiyor yatsa dahi geri kalkiyor
0 oy
(13,517 puan) tarafından
Dediğin saat oldukça geç bir saat. Tabi geç kalkar bacı. En çok 9 da uyumuş olmalı o ayında bir çocuk. 3 buçuk yaşında kızım 9 30 da uykuya geçmiş oluyor
(493 puan) tarafından
haklısın cnm gec uyuyor önceki aylar daha kötüydü gece 1 2 gibi uyurdu zamanla diş dönemi falan derken anca bebeğim erken uyutmaya calisiyorum ne kadar erken uyutsam da geri kalkiyor bazen 9 bucuk gibi uykusu geliyor yatırıyorum ama geri kalkıyor deliksiz uyumuyir yani kalkip saatini bekliyor 10 bucuktan sonra gece uykusuna gecmeye basliyo
(13,517 puan) tarafından
Sabah erken kaldır bir iki gün. 7 De kaldır. 12 ye kadar oyalansın. Bir saat uyut yine uyandır
(493 puan) tarafından
sabah erken kaldirsam durmuyor yani mızmizlaniyor bu sefer gündüz uyumak istemicek mi ki oylede yapiyor
0 oy
(3,741 puan) tarafından
Allahtan başka ne istiyon kız şükret 
(493 puan) tarafından
şükrediyorum tabi cnm çoğu kişi gec yatiriyon diyolar haklilar da elimden geldiginde erken yatiriyorum insallah duzelicek
(3,741 puan) tarafından
Bence iyi seni yatırma saatin sende uykunu almış olursun sabah erken kalkıp babacan kız
(493 puan) tarafından
ben erken yatarsam bende erken kalkmis oluyorum oyalaniyorum bebegim kalkana kadar dinlenmis oluyorum :)
0 oy
(11,752 puan) tarafından
Çook geç kalkıyor sabah 7 de uyandırın eğer iki uyku yapıyorsa duruma göre ilk ve ikinci uykusu 10:00 ve 14:00 olsun 3 ten sonra gündüz uykusu yapmayın gece uykusuna geçiş de 8 de yapın doğrusu bu biraz zorlanırsınız ama alışınca çöl rahat edeceksiniz 
(493 puan) tarafından
8'de de aydınlık degildi hic o saatte gece uykusuna gecegini sanmiyorum uykusu gelse bile 9 bucuktan sonra geliyor ve uyuyana kadar 11 oluyor erken yatirsam da geri kalkip saatini bekliyor
0 oy
(684 puan) tarafından
Çocuklar uyusun ne istiyorsunuz ben anlamıyorum ki ? Çocuk yoruluyordur gündüz uykusunun size ne gibi zararı var ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ki 
(493 puan) tarafından
bende senin gibi düşünüyorum zaten sadece günduz fazla uyudugu icin gece de gec yatiyor o yuzden
(684 puan) tarafından
Benim coxugum da akşam 9-10 en geç 11 gibi yatar sabah çoğu zaman 8 gibi kalkar ama 9 bulduğu da olur 6 da kalktığı da sonuçta cocun uykuyu alınca kalkar
0 oy
(2,179 puan) tarafından

Keşke böyle bir derdim olsaydi:D benimki de kaçta yatarsa yatsın erken kalkiyor

(493 puan) tarafından
:) ne kadar uykulari düzenli olursa bizim icin o kadar iyi hem uykumuzu hem de dinlemis oluyoruz
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Kiz  benimki 26 aylik gece 12 1 de uyuyor sabah 11 de kalkiyor ben kucukken cok cektim ama simdi yanlis oldugunu bile bile gec yatirip gec uyandırıyoruk
(493 puan) tarafından
geç olsa bile cnm bence düzenlemelisin biran önce en azindan ben 12 aylik olucak erken den düzenliyecem uyku saatlerini

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 89 göst.
27 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 276 göst.
5 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Merhaba (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 743 göst.
7 Aralık 2020 Diğer kategorisinde ⭐⭐Hiranur'um⭐⭐ (3,754 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 465 göst.
14 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,871 soru

12,457,625 cevap

46,551 kullanıcı

Kategoriler

...