0 oy
218 göst.
Diğer kategorisinde (13,846 puan) tarafından

image

image

kizlar kira muddeti 1 yil yaziyor ya. Bu eve girerken yaptigimiz sozlesme. 4.yilimiz doluyor sonrada kira artimini telde konusup hesaba yatirdik hep gelmedi hic ev sahibi. Neyse simdi kiramiz 3100 eylulde sozlesme yenilenecek ocaktada ben cikacagim zaten kendi evimiz yapildi teslim edilecek. Ev sahibi kirayi 8.000 istiyor suan. Bizde zaten oturcagimiz 3 4 ay daha orta yolu bulalim 5.000 olsun diyoruz. Siz benim evime kondunuz iste degerini dusuruyorsunuz. Civarda evler kac para haberiniz varmi mahkemeye verir 1 gunde kapiya koyarim falan dedi. Ben iyice uy.uz oldum boyle konusunca. Kotu sekildede cikmak istemiyorum evinden 4 yildir oturuyorum sonucta. 

Sormak istedigim bunun ustunden 5 yil gecerlilik varmi yoksa orada yazdigi gibi 1yilmi gecerliligi var bunun. Cunku bankaya aksatmadan 4 yildir kira odemesi diye yatiriyoruz.

2 Cevaplar

0 oy
(1,680 puan) tarafından
Şöyle bunun üzerinde ne yazarsa yazsın tekrar sözleşme yapmadan oturmanıza müsade ettiği için geçerliliği devam kira oranını da %25 artırabilir fakat dediği gibi mahkemeye verip emsal dvası açarsa ya çıkmak zorunda kalırsınız ya da çevreyle aynı kirayı ödemek zorunda kalırsınız sonuçta bunlar bir süreç o süreçte % 25 i yapın sorun çıkarırsa dava açmasını rica edin mahkeme oldu olacak derken zaten siz kendi evinizd yerleşirsniz önemli olan kiranızı aksatmadan her ay düzenli olarak hesaba yatırın
-Reklam-
0 oy
tarafından
Dava açsın hicbisey yapamaz. Kiralar 1 yıl da yazsa 5 yıl da yazsa sözleşmeyi sadece kiracı feshedebilir. Ev sahibinin sizi evden cikarabilmesi için 10 yıl oturma süresi vardır. Ev sahibi o eve kendi veya bakmakla yükümlü olduğu birilerini oturmadığı sürece 10 yıl sizi cikartamaz. Siz her yıl %25 zammı yapıp bankadan zamanında kuruşu kuruşuna geçtiğiniz sürece bişey yapamaz. Hadi yaptı mahkemeye verdi diyelim. En az 1-2 yıl sürer. O süre de size hayli hayli yeter. Siz alttan almayin
tarafından
Allah Allah kız hangisi yanlış yine :)))
tarafından
Kiraya verene 10 defa sözleşme yeniledikten sonra sona erdirme hakkı doğmuyor mu? :)) yani 10 yil
(5,413 puan) tarafından
Evi kendi kullanacaksa istediği zaman sözleşmeyi feshedip çık diyebilir :D
tarafından
Onu yazdım zaten
tarafından
Kendisi veya bakmakla yükümlü olduğu birisi oturmadığı sürece dedim :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 228 göst.
9 Ocak 2026 Ev & Yaşam kategorisinde esra.0202 (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 366 göst.
28 Aralık 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Dilekk (1,160 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 172 göst.
0 oy
4 cevap 181 göst.
14 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Serapse (300 puan) tarafından soruldu