0 oy
282 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (456 puan) tarafından
Kızlar anne tarafımda erken menepoz durumu var anneannem 28 yaşında menepoza girmiş teyzelerim falan da o yaşlarda en geç annem girmiş o da 37 yaşındayken. Evlenmeden önce doktor bana seninde erken menepoz riskin olabilir annem 37 yaşında girdiĝi için 27 yaşımdan itibaren risk artarmış öyle demişti. 29 yaşındayım son 4-5 aydır adetlerim 1-3 gün sürmeye başladı ilk gün az kırmızı sonraki günler leke şeklinde kahverengimsi. Kızımın durumundan ötürü psikolojik diye düşünmüştüm aslında ama bu aralar menepoz başlangıcı olabilir mi diye düşündüm randevu arıyorum doktora da gideceğim fakat sormak istedim aranızda menepoza giren varsa belirtileri nelerdi acaba?

7 Cevaplar

+1 oy
(162,627 puan) tarafından
girmedim ama erken menepoz isterim ben sahsen 
(456 puan) tarafından
Ay yok ben istemem :) ama başlamışsa da ilaç kullanıp önüne geçmem heralde bilmiyorum şuan sadece inşallah değildir diyorum
(162,627 puan) tarafından
kiz iste bebek falan dusunuyosan kotude hani ben isterim dahs bebek falan olmssin diye
(689 puan) tarafından
Erken menopoz iyi değil canım kimisi tedavisini bile görüyor pis kan vücuddan atılmayınca karın şişligine hastalıklara davetiye cıkarıyor özellikle sinir sistemine etkisi cok fazla
-Reklam-
0 oy
(3,895 puan) tarafından
Abooovvv en korktuğum kız kaç çocuğun var??
(456 puan) tarafından
21 aylık bir kızım var. 2. Çocuk istiyoruz ama kızımın bir görme problemi var o yüzden onun biraz daha kendini toparlamasını bekliyorduk. Ama böyle bir durum başlamışsa en azından korunmayı bırakmayı istiyoruz çünkü kızımın bir kardeşi olmasını çok istiyoruz.
(3,895 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun. ❤️
0 oy
(2,148 puan) tarafından
Canm ben gitmedm ama duyduklarımdan söyleyim aşırı terleme özellikle gece terlemesi adat duzensizlikleri kısa yada uzun surmesi kilo alımı

Canm doktora git muayene etsin anlar zatn menopoza girip girmeyeceğini 
(456 puan) tarafından
Evet bende bir anda kilo aldım ve dikkat etmeme rağmen veremiyorum. Terleme için birşey diyemiyorum ama malum çok sıcak. Normalde ben sabırlı bir insan olmama rağmen bu aralar çok sinirlenmeler bir anda öfke patlamaları falan başladı...

Önümüzdeki hafta kızımın doktor randevusu var o zamana kadar randevu bulamazsam özele gitcem artık sağol canım
(2,148 puan) tarafından
Geçmiş olsun canm benm ins öyle bsiey değildir
0 oy
tarafından
Bazı şeyler evet genlerden geliyor.insallah sen olmassin genç yaşta nebilim ya .hani adet falan olmaktan rahatsızım tabiki ama menopoz olmak ve bir daha çocuk sahibi olamamak üzer beni..
(456 puan) tarafından
Bende en azından 1 çocuğum daha olsun istiyorum. Ne biliyim inşallah stresten falandır bir kontrole gidecem bakalım
tarafından
İnşallah canım inşallah.
0 oy
(4,323 puan) tarafından
Menopoz genetik yatkinlikla ilişkili ananem 41 annem 36 yaşında girmiş ben surekli takibe rağmen bir gittim amh  degerime bakıldı bir sene onceye gore asiri dusmus 0.5 çıktı ve daha çocuk yapmamıştım Dr onumzudeki ayda, 5 sene sonrada her an girebilirsin dedi .hemen çocuk yaptım 36 yaşında 1 kızım var henüz menopoza girmedim (38) ama bu sene aşırı terleme adet aralarının kisalmasi gibi sorunlar başladı bende tekrar Dr gitmeyi düşünüyorum hakkımızda hayırlısı olsun ama dikkat et muhakkak bir dr görün takip ettir kendi .
(456 puan) tarafından
Randevu bulamazsam özele gitcem artık. Bilmediğim için soruyorum nasıl anlaşılıyor kan tahlili mi yoksa alttan muayene falan da oluyor mu?
(4,323 puan) tarafından
Kan tahlili amh  birde yumurtlama zamanı alttan muayene yumurta rezervinin bakılıyor (yumurta sayisina)
(4,323 puan) tarafından
Hiç korkma sağlıklı yaşam kilo takibi omega 3 desteği (quenzim içerikli)birde fokik asitle hiç bir hormon ilaci almadan en az 5 yil daha uzatirsin tabi en önemlisi inanarak kullanirsan  benim kadın dogumcunun uzmanlık alanıydi menepoz o zaman devletten emekli oldu özele geçti ama hala konuşurum ona gidicem ben yine
(456 puan) tarafından
Bende devletten talep açtırdım randevu için. Eğer yakın zamanda randevu açılmazsa kızımın doktor randevusundan sonra özele gitcem direk. Kaç aydır strestendir havalardandır diye diye erteledim ama bu ay o kadar kısa sürdü ki 15inde adet oldum ve dün abdest aldım sadece leke şeklinde geldi aktif bir kanama da olmadı...
0 oy
(6,944 puan) tarafından
Canım şu an Eğer ki bebek düşünmüyorsan spiral tak adet daha uzun sürüyormuş diye biliyorum Şu an ne ile korunduğunu bilmiyorum
(456 puan) tarafından
Spiral bana çok ürkütücü geliyor :) bir de sorun kısa sürmesi değil sıcaklarda rahat bile oluyor ama sebebini merak ediyorum. Yine de sağol canım
(6,944 puan) tarafından
Bnada oyle glirdi 25 gul oldu takali cok rahat gecmjs olsun cnm
0 oy
(18,215 puan) tarafından
Böyle bir risk varsa bebis istiyorsan hemen basla çalışmalara canm
(456 puan) tarafından
Önce bir doktora gitcem canım çünkü kızımın durumundan ötürü sürekli şehir dışına doktora gidiyoruz. Hem hamilelikle zor olur bu süreç hem de yenidoğan yavru hırpalanır. Ama böyle bir durum varsa zorlukları göze alcam mecbur çünkü kızım kardeşsiz kalsın istemiyorum

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 45 göst.
15 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kadriyetaycur (1,290 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 189 göst.
25 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde MARMELAT -_- (763 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,644 göst.
5 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Memuranne& (1,796 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 912 göst.
19 Mart 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (4,136 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,719 soru

23,848,489 cevap

319,772 kullanıcı

...