Çiçek, veba, verem gibi hastaliklar günümüzde yok çünkü çok iyi aşılama ile dünya üstünden kalkmış. Ama zamanında milyonlarca insan ölmüş bu hastalıklardan. Bazı ülkelerde insanları gömecek yer kalmamış. Şimdi ise aşıyla yok olmaya yaklaşmış hastalıklar aşı karşıtlığı nedeniyle salgını dönüşüyor. Mesela kızamık. Sağlıkçı tanıdıklarınız varsa sorabilirsiniz ne yazık ki kızamık vakaları artıyor ve ölüme kadar yolu var.
Ben bunun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum. Bir ülkeye en kolay nasıl zarar verebilirsiniz? Hem de belli etmeden? Aşı kötüdür diyorsunuz, çeşitli yalanlar yayıp insanları korkutuyorsunuz, insanlar aşıdan korkuyor, hastalık salgın haline geliyor ve birden bir sürü çocuk ölmeye başlıyor.
Abartı bulabilirsiniz ama son zamanlarda bu kadar yaygınlaşması ve hemen ardından azalmış hastalıkların salgına dönüşmesi rastlantı olamaz. Yapılan bir araştırmada aşı ile ilgili yanlış bilgilerinin çoğunun Rusya kaynaklı yayıldığı görülmüş. Ve şu an mesela Kızamık nedeniyle ölümlerin en çok arttığı ülkeler Gürcistan, Ukrayna gibi Rusyanin düşmanı ülkeler. Sizce rastlantı mi?
Covid aşılarını bundan ayrı tutuyorum. Çünkü şu an yapılan aşıların hiçbiri covid kadar çabuk bulunmamış. En az 2-3 yıl sürmüş ve uzun araştırmalar yapılmış. Ne yazık ki Covid bu durumun dışında.