0 oy
778 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (465 puan) tarafından
Kızlar bazen internette gezinirken, önüme hasta bebekler-cocuklar çıkıyor ve hesabımdan onlara 100 lira 200 lira gibi bi para çıkışı yapıyorum, ama esime söylemiyorum. Yani o çalışıyor onun parası ama ne bileyim söylemek istemiyorum nedense. Yani bazen boşa para harcıyor. Yapma, etme diyorum ama yine bildiğini okuduğu için bende kendimce diyorum ki "ona para harcıyor, karşımda ki yardımda bulunacağım kişinin buna ihtiyacı var."  

Bu günah mı? Söylemem gerekli mi? 

11 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Onun parasından yaptığın yardım ona sevap yazılır onun gönlünden razı değilse istemiyorsa vermemelisin diye bir video izlemiştim ben araştır istersen 
(465 puan) tarafından
Araştırdım kuzu kimi olur diyo kimi olmaz diyo esime söylesem bişey demez de söylemek gelmiyo içimden
tarafından
Yine de şöyle sende kalmasin vebali benim eşim razı olmuyor mesela o yüzden Ben vermiyorum
(14,162 puan) tarafından
Neye razi olmuyor esin hasta cocuklara yardim.edilmesine mi
tarafından
Ben öyle internetten falan bir şey yapmıyorum da mesela yolda dilenci görüyorum muhtaç falan vermek istiyorum eşim diyor dolandırıcı onlar gerçekten ihtiyacı yok onlar bizden zengin vermiyor o vermeyince ben veremiyorum sma hastası falan öyle kendi 1 2 kere denk geldi verdi ama öyle dilencilere falan vermiyor
-Reklam-
+2 oy
(4,874 puan) tarafından
O parayi harclik olarak senin tasarrufuna biraktiysa soylemek zorunda değilsin sevabi da sanadir. Sonucta kole degiliz sevabi sahibimize yazilsin. Ne aliyosa neyi varsa yarisi senin zaten
tarafından
Dogru bende bunu yazacaktım
+2 oy
(15,997 puan) tarafından
Ben haneden çıkan bir kuruş dahi olsa söyleme tarafındayım. Bereketini kaçırır paranın. Bi
+1 oy
(54,507 puan) tarafından
parayi sana vermis sonucta senin paran değil mi
0 oy
(13,788 puan) tarafından
Soylesen biseymi diyecek sana. Valla bende yardim ediyorum ama esime soylerim. Hatta para atmadan derimki ona buna para aticam oda tamam der
(465 puan) tarafından
Söylemez sanmıyorum
0 oy
tarafından
Onun parasından bir TL bile harcasan haberi olmak zorunda 
(1,052 puan) tarafından
Dinen böyle fetvalar
tarafından
Evet dinen eğer kocası sana verdiğim paradan sadaka verebilirsin diye söylerse verebilir ama kocasının bu konu için rızası yoksa olmaz
(1,404 puan) tarafından
Aynen esmos doğru
0 oy
tarafından
O para artık seninse sorun olmaz bence nereye harcadın diye sormuyorsa istediğin şekilde harcarsın 
tarafından
Ne açıdan
tarafından
Eşinin haberi olmak zorunda .
tarafından
Eğer eşi karşıysa başka. Dışarı çıkıp bişi yesem içsem verceğim paranın hesabını sormıyorsa bence sıkıntı yok. Bazı insanlar hesabını yapar o zaman vermezsin zaten. Benim paramın hesabını sormaz mesela versem bizde sorun olmaz.
tarafından
Sen yinede genel bir izin al deki bana verdiklerinden karşıma çıkınca o anda sadaka verebilirmiyim senin parandan diye en doğrusu böyle
tarafından
Ben zaten yaptığım her harcamayı söylerim hatta derim bu ara sadaka verelim diye verebilirse eşim verir imkanım olursa ben veririm. Başta da dedim zaten eşin karşı değilse diye.
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Evin reisi eşin olduğu ve rizik da onun vesilesi ile sana geldiği için bilgi vermek gerekir şayet para senin şahsi kazancın işe gizli vermede mahsur yok 
0 oy
(3,753 puan) tarafından
Bacım en ince ayrıntısına kadar söyleme sende. Genel olarak toplu izin gibi de." Arada yardım ediyorum hasta çocuklara "de mesela. Hem haberi olur hemde bu sıkıntın ortadan kalkar
0 oy
(1,198 puan) tarafından
Onun günaha ona canım ama söylemen gerek benim bildiğim dini açıdan sormalisjn 
0 oy
(300 puan) tarafından
Yaptığın yardımları söylemek zorunda değilsin hatta daha Güzel sağ elin verdiğini sol el bilmesin

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 89 göst.
19 Haziran 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde esmaugurlu (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 102 göst.
19 Haziran 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde esmaugurlu (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 727 göst.
2 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,746 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 457 göst.
15 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Eda06 (3,740 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,562 soru

24,387,798 cevap

349,103 kullanıcı

...