0 oy
157 göst.
Diğer kategorisinde (231 puan) tarafından
Kızlar aranızda 2019 devlet anaokuluna giden çoçuklarınız var mı bu sene, bnm kızm 2019 subat 8 doğumlu ama 2018 liler alıyorlar bana saçma gelıyo 38g0n küçük diye alınmıyor okula napıcağımı bilemedim kızımda çok hevesliydi gitmeye özellerde almış başını gitmiş çok pahalılar seneye1 sınıfa yaşı tutuyormuş 2 ay küçük ama alınabiliyormuş yanı 1 ay için 1 senesi gidiyor

Bir diğer sorumda sizce 1 2 ay küçük gitmesi mı yoksa geç gitmesi mi iyi

6 Cevaplar

0 oy
(683 puan) tarafından
Ay benim kizimda 2019 5 ocak dogumlu dun module goeustum Alin dedim kizimda cok hevesli insallah alirlar ya devlet 3 yasina ladar alabiliyor Ana okuluna seneye 6 yasinda olacaklar zaten simdi alsalar daha bence 
(231 puan) tarafından
Oyle ya üzülüyorumda kızıma çok fark yok neden almıyorlar ki biraz esnek olabilirler
(683 puan) tarafından
Valla bende haber bekliyorum insallah alirlar
-Reklam-
0 oy
(522 puan) tarafından
Bnm. Kızım 2019.aralik.devlet anaokuluna gidiyor anasiniflari almıyorlar ama 
0 oy
(11,033 puan) tarafından
2018 aralık doğumlu oğlumu ve ocak 2019 doğumlu komşumun oğlunu almadılar. Kontenjan dolmuş daha büyük çocuklar varmış. Seneye 1. Sınıfa da almazlar senin kızı alsalar da küçük olur ama hazırsa yollayabilirsin tabi. 

Seneye gitmesi daha iyi. Ben 2 sene yollamayı düşünüyodum alsalardı. 
(231 puan) tarafından
Kızm atılgan bir çoçuk uyum sağlar diye düşünüyorum ama bilemedim
(11,033 puan) tarafından
Sadece atılgan olması yetmiyor hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi yeterli olması lazım. Kalem tutmakta bile zorlansa sıkıntı olabiliyo. Ben benim büyüğü 5 buçuk yaşında yolladım 1. Sınıfa ama hazırdı. Ortancamı hayatta yollamam mesela seneye 1. Sınıfa çünkü asla hazır değil
(231 puan) tarafından
Kızım boy ve fizik olarak hep yuksektı boyu yaşıtlarına göre uzun konuşma kendini ifade etmesi kalem tutma makas kullanması çok iyi ders gruplarına hep götürüyordum hazır olduğuna eminim ama okul çok katı
(11,033 puan) tarafından
Seneye 1. Sınıf için konuşursun almazlarsa zaten anaokulu iyidir.
0 oy
(3,061 puan) tarafından
Ben anasinifi ogretmeniyim tecrübelerime dayanarak diyorum ki seneye 1 e göndermeyin. Seneye anasinifina gitsin. Bu yıl gondermek istiyorsanız 4 yaş sınıfı olan anaokullarina başvurun. 
(30 puan) tarafından
Hocam  merhaba.  Benim oğlum 5 şubat 2019 doğumlu. Yani eylül sonu itibariyle 55 aylık oluyor. Kendimde okul öncesi mezunuyum. Normalde anaokuluna gönderdik  geçen eğitim döneminde.  Bu yıl anasınıfına  göndermek istedik. Var okan sınıflarda  ay olarak oğlumdan  ay olarak büyük oldukları  için özgüven eksikliği yasayabilecegini, bu sene anaokul  seneye anasınıf sonraki yani  2025-26 eğitim öğretim yılında birinci sınıf olsun dediler.  Yani  seneye eylül ayında çocuk  69 aylık oluyor zaten.  71 aylık 1. Sınıf için zaten zorunluluk.  Iki ay  için  birinci sınıfa gitmemesi ve anasınıf  kayıtlı olması mantıklı mi sizce.  Siz olsaydınız ne yapardınız
(30 puan) tarafından
Bu arada anaokuluna kayıt yaptık  tekrardan bu yıl için
(231 puan) tarafından
Evet haklısınız hocam ama kızımda öğrenmeye meraklı yaşıtlarına göre de oyle kendını çok güzel ifade edebiliyor kalem tutması VS o tarz şeylerde iyi fiziksel olarak ta tabloda yüksek eğer yapamıcağına düşünseydim bu kadar uğraşmazdım oda uzuluyor
(3,061 puan) tarafından
Alaaddingmail merhaba. 69 aylik ama bana göre erken evet 3 ay sonrası için zorunlu ama çocuk ne kadar geç giderse o kadar iyi olur. İlk yıl olmasa da sonrasında sıkıntı yasayabiliyorlar. Dersler soyut hal aldıkça çocuk bunu zihnine yerleştirmede zorlanıyor ve sınıfındaki daha büyük çocuklarla makas açılıyor. Geç gitmesinde yarar var.
(3,061 puan) tarafından
Size diger arkadaşa söylediklerimi soylicem ilerleyen yıllarda soyut düşünme becerisini daha geç kazanacağı jcin sorun yaşayabilir. Ama tabi tercih size kalmış
(30 puan) tarafından
Merhaba teşekkür ederim açıklamanız için.   Eşimle karar verdik evet. Arkadaşları  arasında bu konularda eriyeceğine, özgüven eksikliği  yaşayacağına  veyahut  bu  çocuğumuzda  problem olup kendisini  başkasıyla  kıyaslayıp  kendi içinde rekabet ortamı oluşturacağına  zamanında gitsin veyahut geç gitsin ama kendinden emin çocuk  olsun inşaallah
tarafından
Merhaba Büşra hanım birsey danışmak istiyorum ama benim oğlum 30 Ekim 2018 li anaokuluna yazdırdım tek cocuk biraz hırcın emir almayı sevmiyor inşallah uyum sağlar harfleri yazıyor sayıları biliyor yazıyor falan 1000 küsur kadar sayıyorda tanıyorda makas VS tutamıyor boyama resim bilmiyor velhasıl seneye ilkokula yollamalımıyım onun kararsızlığı var şimdiden seneye eylül ayında 71 aylık olcak sanırım yanlış karardan cok korkuyorum yaa
(3,061 puan) tarafından
Bu yıl anasinifinda da yapamıyor dediklerinizi öğretir. Benim fikrim genel çerçevede içini siz dolduracaksiniz. Öğretmeninden de fikir alarak durumuna bakıp karar vermeniz lazım henüz erken karar için 1 yıl içinde çok değişiyor cocuklqr
0 oy
(4,293 puan) tarafından
Benim.kizim 2019 30 ocak da doğru geçen yıldan beri anaokuluna gidiyor
0 oy
(50,874 puan) tarafından
cok sacma akrabamizin oglu kizimdan bir bucuk ay kucuk onlar vermemis anaokulu na 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 94 göst.
25 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Asiiii (1,623 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 295 göst.
3 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Beratcinar (2,989 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 668 göst.
2 Temmuz 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Beratcinar (2,989 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 36 göst.
8 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Tuba Y (932 puan) tarafından soruldu

404,895 soru

12,129,272 cevap

36,496 kullanıcı

...