0 oy
113 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,513 puan) tarafından

Hep aklımda felaket senaryolari kuruyorum ve artık çok rahatsız oluyorum bundan 

En basiti mesela bebeğim kucağımda dışarı çıkıyorum merdivenden iniyorum ayağım kayip düştüğümü hayal ediyorum nasıl düşeriz bebeğim nasıl ağlar ben ne yaparım falan 2 saniyede aklımdan geçiyor stres oluyorum.

Veya dışarıdayım bebeğim elimi tutup yürüyor bi anda elimi bırakıp yola firladigini araba çarptığını o anda nasil hissettiğimi hayal ediyorum ve bu hissi yaşıyorum gerçekten bazen ağladığım da oluyor 

Yada evde oynarken ayagi takılıp sivri bir yere başını çarptığını vs çocuğu ordan alıyorum oynarken falan

Bunun gibi nicesi neden böyle anlamıyorum gerçek gibi yaşıyorum resmen çok korkuyorum bisey olacak diye ama gerçekte de bisey olduğunda tam tersi soğuk kanlı kalabiliyorum. 
18 aylık bu arada 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

Psikolog psikiyatri :) 

(3,513 puan) tarafından
Okadar ciddi diyorsun yani anneler bazen diyordu ya bizde o hissi taşıyoruz
tarafından
Bunlar ciddi tabi ki panik atak anksiyete oluşturursunuz sonra farketmeden kendinizi herşeyden çekersiniz siz sürekli olduğundan bahsetmişsiniz sürekli olması iyi birşey değil depresyona kadar sürükler insan paikolojısı o kadar değişik ki mesela birser olur ve siz onu neden nasıl olduğunu yaptığınızı anlamazsınız be ya bir anda değişirsiniz aslında bunun altında çok küçük sebepler yatıyor olabilir kendim de panik atak hastasıyım ondan söylüyorum :)
(3,513 puan) tarafından
Teşekkür ederim dikkate alicam
-Reklam-
0 oy
(4,245 puan) tarafından
Kızım 30 aylik olmak üzere nedense o senaryolar bende de var önceden daha mudahaleciydim şimdi bir tık daha esneğim ama aklımdan geçiyor harekete geçmiyorum ama zamanla biraz azalıyor diyebilirim benim hala bitmiş değil bu arada ☺️☺️
(3,513 puan) tarafından
Benimki bide çok düşüyor ya rüzgar vursa düşecek gibi resmen onun da etkisi var diye düşünüyorum biraz daha sağlam dursa belki bende de azalir
Her annede illaki oluyor bence ama sürekli olmasi sıkıntı tabi
(4,245 puan) tarafından
Banada benim ki öyle geliyor inan bana ☺️☺️☺️
 Ama benim ki 10 aylik yataktan ,15 aylik koltuktan ,23 aylik sirt üstü oynarken  hep kafasından darbe alacak şekilde düştü sakınan göze çöp batıyor işte bende de yan etkileri kaldı ama eskiye göre daha iyiyim ben rahatladikca kızımda daha seri dikkatli hareket eder oldu.
(3,513 puan) tarafından
Benimki 9 aydan itibaren çok düşüyor emeklerken kolu altında kalıp defalarca burnunu kanatti dudaklari sayamıyorum bile kac defa patladı
Ama çok ciddi bir defa düştü kulağı kanadı diş kısımdan o günden sonra mi oldu nedir bilemiyorum
Ama yasin da büyümesi ile bence biraz daha sağlam basıyorlar
0 oy
(706 puan) tarafından
Bende de çok oluyor ilk başlarda başından kalkmiyordum nefes alışını izliyordum sürekli 
(3,513 puan) tarafından
Sanirim her annede var ama derecesi önemli
0 oy
(10,400 puan) tarafından
Benim riskli gebeliğimde öyle oldum şuan 4 yaşında halada azda olsa o takintilik var psikiyatriye gittim ama devam etmedim baya düzelme oldu bende
(3,513 puan) tarafından
Benimki de çok riskliydi zaten ondan önce 2 bebek kaybettim erken doğum nedeniyle onun da etkisi olmuş olabilir
(10,400 puan) tarafından
Kesinlikle ondan kaynaklı bence bir pskologa gidin
(3,513 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 127 göst.
11 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Yarali (121 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 106 göst.
10 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde aymira korkmaz (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 184 göst.
0 oy
3 cevap 163 göst.

414,048 soru

12,461,832 cevap

46,745 kullanıcı

Kategoriler

...