Ben sütü suzup el yakmaya baslayacak kivama gelince kaynatmadan kapatıyorum. Sonra 5 litre sute yaklasik 1 tatli kaşığı maya olacak sekilde mayayi birazcik su ile ile karistiyorum guzelce. Sonra da buyuk kasik kevgir vs ile bi yandan mayayi dokup bi yandan da sutu karistiyorum. Bir yerde maya birikmesi zehirlenmeye sebep olabilirmis iyi karistirmak lazim. Sonrasinda bir tane sofrabezine sarip bir saat bekletiyorum . Bir saatin sonunda kaliplasmis peyniri pizza dilimi gibi bıçakla dilimliyorum. Sonra tekrar ocaga alip hem kevgir hem de tahta kasikla hizli hizli kendi oldugum tarafa dogru hepsini toplamaya basliyorum . Ilk basta cok daginik nokta nokta gibi duruyor ama takriben 5 6 dk sonra hepsi bi noktada toplaniyor . Kaynamaya baslayinca kapatip . Tulbent ve suzgec koydugum saklama kabina aliyorum. Ortasina tuz atip guzelce sıkıp mutfak dolabina bagliyorum. Suyunu siziyor sabaha kadar sonra dişini da biraz tuzlayip dolaba kaldırıyorum.