Kızlar şimdi şöyle bir durum var;
22 yaşında erkek kardeşim var. Ben bekarken onun çalıştığı parayı biriktirip onun için bikaç tane ufak altın yapıp kenara atmıştım. Evlendiğim zaman yengeme teslim ettim. Kardeşim de bu altınları bozup TrendyolGo işine girdi. Hâlbuki ona çok güzel kasap işi ayarlamıştım maaşı da iyiydi bekar birine göre. Neyse dediğim gibi biz ne kadar yapma çalışmaya devam et dediysekte dinlemedi. " Ben 3 ay içerisinde altınlardan fazlasıyla yerine koyarım" dedi. Ama doğru düzgün çalışmadı öğlene kadar yatıp öğlenden sonra çalıştı velhasıl askere giderken de ucu ucuna borçlarını kapatıp o şekilde gitti. Neyse askerden geldikten sonra da kaç ay boyunca boş boş takıldı elinde olan 3-5 kuruşla tatile keyfi gezme tozma yaptı. Bu arada da bi kuaförde arada bir çalışıyodu ama sigara parası bile çıkmıyordu. Bikaç işe girip çıktı bikaç hafta arayla. En son abimin yaninda benzin istasyonunda 1-2 ay kadar çalıştı sonra yine ordan çıkıp başka bi kuaförde işe başladı. Orada da 1 ay çalıştı şimdi yine çıkmış.
Konunun aslı;
Beni bugün aradı ve paraya sıkıştığını (5-10 bin) eşimin gönderip gönderemeyeceğini sordu. Bende bu konuyu eşime açamıyorum. Çünkü kardeşim hep rahata alıştırdı kendini biz ne söylediysek bizi dinlemedi. Biraz zorluk görsün istediğim için de çok gönderme taraftarı değilim. Bunu kendisine de açıkladım. Hep kafanın dikine gittin bizim sözümüzü hiç dinlemedin bişey yaparken bize danışmadın. Şimdi borcu borçla mı kapatıcaksın diye güzelce konuştum. Bende şimdi hamileyim bebeğimize beşik alicaz mesela en uygunu olsun diye araştırıyorum.
Siz olsanız eşinize söyleyip kardeşinize para gönderir miydiniz? Yoksa hayatın zorluğunu öğrensin diye biraz kendi hâline mi bırakırdınız? Bugün bütün gün düşünmekten kendimi bitirdim ya.