Arı vız vız yerine 571de bir güneş doğdu söyleyebilirsin
Sürekli evde tekbir salâvat lebbeyk diyebilirsin.
Yemek yemeden besmele ve kısa sofra duâsi eşliğinde amin diyebilirsin. Bitince elhamdülillâh diyebilirsin.
Âşr-ı şerif okuyabilirsin.
Hicri ayın başında ortasında ve sonunda ayın şekillerini gösterebilirsin gökyüzüne bakıp. Hangi aya girdiğinizi söyleyebilirsin misâl rebiulevvel ayına girdi Peygamber efendimiz doğdu diyebilirsin.
Her ayın başında mührü şerife baktirabilirsin.
Sabah ve akşam namazlarında bismillâhillezi yâ şafi hû Allâh okuyabilirsin. Böylece sabahtan akşama , akşamdan sabaha manevi kalkan içerisine alabilirsin.
Sabah namazlarinda Osmanlı yeni doğan bebeklerin dâhi burunlarını sıkarmiş vücudun biyolojik saati onu o saatlerde kaldırsın alışkanlık kazansın diye.
Pamuk prenses Sindirella masalları yerine
Kur'ân 'dan kıssalar anlatabilirsin. Peygamberlerin hayatlarını anlatabilirsin. Her gece yatmadan Kevser sûresi İhlâs sûresi okuyabilirsin. Ayakkabı çorap kıyafet hep sağdan giydirebilirsin ve her seferinde besmeleyi açıktan sesli söylersin. Lâ ilahe illâllâhu vahdehu lâ serike leh duâsini okuyabilirsin giydirilen.
Dışarı çıkarken okunacak duâyi okursun.
Misâl çiş eğitimi verirken terliği soldan giydirir çıkarken sağdan cikartirsin. Helâya girerken okuncak çıkarken okunacak duâyi açıktan sesli okuyabilirsin. Bezini açarken kaparken de okuyabilirsin.
Sakin olduğu bir vakitte yanında Kurân'dan ayet ezberleyebilirsin.
Saç taramak dahi peygamberimizin sünnettidir ve göze şifadır saçlarını tararken besmele salâvat getirebilisin.
Asır sûresi Tin sûresi okuyabilirsin.
En en önemlisi kendinde bir kusur kabahat var ise kendini düzelterek başla. Çünkü çocuktan önce insan kendini eğitmeli çünkü onlar biz ne yaparsak aynısını yapıyorlar.
Onun bı namaz takkesi var ve mukabeleye dinlemeye benimle geliyor 6.ayindan beri her ramazanm
Camilerde disardayken namaz vakti girdiyse öğle ve ikindi namaz kılıyorum yanımda oluyor ben de çok hevesliyim vermeye çalışıyorum ama İnşaAllâh haddi aşan asilerden olmaz. Fıtrat çünkü başka oluyor. Konuşmaya baslasin tam olarak Kur'ân öğreteceğim İnşaAllâh.