Sülük tedavisi başka hiçbir yolla tedavi edilemeyen toplardamar yetmezliği durumunda fayda sağlama potansiyeli olabilen ama bilimsel olarak güvenilir kanıtın olmadığı ve ciddi yan etkilerin oluşabileceği bir tedavi şeklidir. Toplardamar yetmezliğinin günümüz modern tıbbında doğru tanısı konulduğunda tedavi olabilen bir hastalıktır. Hastaların doğru tanı ve tedaviye ulaşmak için ısrarlı çaba sarf etmeden doğrudan sülük tedavisine yönelmemeleri daha güvenilir olacaktı. Sülük vurulmasıyla ilgili başlıca sorunlar enfeksiyonlar, kansızlık, sülük göçü, alerjik tepkilerdir. Sülük kendini yara dokusunun içine gömebilir. Sülük vurulmasına bağlı alerjik tepkiler basit kaşıntıdan ileri derecede alerjik tepkilere kadar değişiklik gösterebilir ve ölümcül olabilir. Isırık yerinden uzaktaki dokularda, dudak ve göz çevresinde ileri derecede şişlikler olabilmektedir. Başağrısı, baş dönmesi ve bayılma ortaya çıkabilir. Nefes darlığı, hışıltılı solunum, göğüs sıkışması ileri derecede alerjinin belirtileridir ve yaşamsal tehlikenin söz konusu olduğu bir acil durum olarak kabul edilmelidir. Bunun gibi daha bir çok bilgi mevcut bence siz araştırın. Evet fayda ediyor olabilir ama faydası yaninda zararida var risk barındırıyor bunu neden kabul etmek istemiyorsunuz. Yaptıran yaptırsın banane ben kimseye yaptırma demiyorum cesaret işi hayatta yaptırmam diyorum. Şu bende bişey olmadı size de olmaz kafasından çıkın artık bence