0 oy
153 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (192 puan) tarafından
Her gun ne yapacagimisasirdim 9 aylik olduk cok istahli bi bebek degil yemedigi zaman da uzuluyorum ac uyudu diye bebislerin sevecegi tarifler var mi elinizde kahvaltilik ara ogun corba ne olursa 

8 Cevaplar

0 oy
(1,070 puan) tarafından
Benim kızım yayla çorbasını çok seviyor kuru nane ekliyorum bir de onun dışında tatlı kabak hasliyorum içine de pekmez ve ceviz katip yediriyorum kıymalı ıspanak yemeği yapıyorum havuçları uzun uzun kesip hasliyorum veriyorum eline kendisi yiyor karnıbahar hasliyorum ezip üstüne de sarımsaklı yoğurt ekliyorum 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kahvaltı da tarhanalı yumurta yedırıyorum çok beğeniyor elmalı beyaz tuzsuz köy peyniri ve ya avokadolu.  pankek yapıyorum salatalık içi verıyorum pekmez içiriyorum tatlı kaşığı keçiboynuzu 

Öğlen organık çorbalar almıştım onlarla çorba yiyor ve ya sebze haslıyorum  irnikle zeytınyagla ezıyorum bazen tek yediriyorum bazen mücver yaparım bazen köfte işte ikindin zamanı meyve püreleri ve ya ırmıkle olsun bebe pudıngı muhallebisiyle besliyorum akşam da genelde bizle yer yemek hafıf sonra arı mama veriyorum tok tutuyor gece mama içer uyur tabi bu yemek aralarında da mama içiyor uykuya geçerken 
(192 puan) tarafından
Masallah bu kadar öğün  yiyorsa
tarafından
Valla işte hasta olmazsa diş çıkarmazsa yiyor ama eğer hasta ve diş dönemi sadece mama ile gecıyor
0 oy
tarafından
Altın Pankek Tarifi (Yumuşacık) https://www.nefisyemektarifleri.com/altin-pankek-tarifi-yumusacik/

Lezzetine Bayılacağınız Taneli Sebze Çorbası https://www.nefisyemektarifleri.com/lezzetine-bayilacaginiz-taneli-sebze-corbasi/ 

Cennet Çorbası (videolu) https://www.nefisyemektarifleri.com/cennet-corbasi/ 

Patates Tost (6+Ay) https://www.nefisyemektarifleri.com/patates-tost-6ay/

Balkabaklı Konserve Çorbası https://www.nefisyemektarifleri.com/balkabakli-konserve-corbasi/ 

Kahvaltıya mücver yapabilirsin hemde sağlıklı 

Ara öğünde 1 kaşık irmik 1 kaşık pirinç unu pişir içine sevdiği meyveleri blendardan geçir ekle yedir 
(388 puan) tarafından
Çok iyi
tarafından
Ben o aylarda bile bu çorbalar tarifleri yapıyordum lezzetli ve doyurucu oluyor
(388 puan) tarafından
Ellerinize sağlık
0 oy
(5,455 puan) tarafından
Tatlı patates püresi yapabilirsiniz :) 
0 oy
(349 puan) tarafından
Pankek yapabilirsin yada yumurta seviyo ve alerjisi yoksa yumurtayı haşla azda ekmek içini suyla ez yumurtayıda çatalla ez karıştır muhallebi yapabilirsin ben sütle yapıyorum ama 1 yaşına girmesine az kaldi oglumun elinde meyve varsa cicibebeli meyveli yogurt yapabilirsin 
0 oy
(1,263 puan) tarafından
Eğer yapmadıysan kabak havuç soğan patates Bir diş sarımsak 2 yemek kaşığı bulgur hepsini rendele ilikli kemik suyu ekle kaynat blenderdan çek sebze çorbası ve gerçekten hangi çocuğa versen çok seviyor bunu .

Şöyle bir şey var benim bebeğim emmedi sütüm kesildi falan o yüzden 2 yaşına kadar normal mama yemediğinden doktorum kaşık mamayı devam ettirir ki yaşına kadar dedi çünkü bağışıklığı çok düşük onu önerebilirim aslında tabii doktorunuza da tanışabilirsiniz.

Meyve püreleri filan denednmi .

Benim oğlum patatesi rendeliyorum suyunu sıkıyorum içine biraz süt bir tane yumurta biraz un koyuyorum onu arkalı önlü kısık ateşte pişiriyorum bir tane de kabartma tozu koyuyorum yarım onu da seviyor öyle yumuşak oluyor çünkü altları kızarıyor içi böyle yumuşak oluyor

O genel olarak yani pırasa ıspanak kabak yani mevsim tür meyveleri sebzeleri yedirmeye çalışıyorum ben kabağı mesela yemeğini yaparım çok seviyor mücverini yaparım çorbaya bırakırım yani her şekilde denemeye çalışırım vermek için ıspanak da aynı şekilde çorbaya da katıyorum.

Makarna e haşlarken bir tane ilikli kemik atıyorum içine suyu.

Bu arada sabahları mutlaka 1 tatli kaşığı tahin pekmez yediriyorum kuzum öneririm vermiyorsan .birde Instagram'da ek gıda tarifleri sayfaları var ondanda bakabilirsuin .
(192 puan) tarafından
Ilk bastaki corba tarifinizi yaptim bugun tesadufe bakin ama bulgur katmadim sadece gecenlerde de yapmistim o zaman bulgur pirinc kirmizi mercimek katmistim azar azar sevmisti gercekten de
(1,263 puan) tarafından
Bu çorbayi sevmeyen bebek yoktur bence .ben bu çorbayi brokoli ilçede yapıyorum kabak koymadan yada kabakla birlikte karnabahar da koyuyorum öyle yediriyorum.icindeki pirinç bulgur yada yeşil mercimek bı tane mutlaka bırakıyorum m
0 oy
(1,263 puan) tarafından
Instagram sayfaları 

ekgıda anneleri 

ek.gida.tarifleri

Ek gıda sayfası 

Ek gıda günlüğüm

Ek gıda tariflerim .

Bunları incelemeni tavsiye ederim
0 oy
(13,886 puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 251 göst.
3 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Ecrinin annesi6 (992 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 212 göst.
5 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Pamuks (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 122 göst.
8 Haziran 2022 Moda kategorisinde Semizotu (434 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 352 göst.
12 Mart 2021 Diğer kategorisinde ❤❤❤❤MAŞÂLLAH❤❤❤❤ (2,766 puan) tarafından soruldu

411,579 soru

12,390,031 cevap

43,731 kullanıcı

Kategoriler

...