Hamuru için;
2 çay bardağı ılık süt (250 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 adet yumurta akı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
4 su bardağı un
İç harcı için;
7-8 dilim kek (250 gr)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
Yumurta sarısı
File badem
Hazırlanışı
İç harcı için uygun bir karıştırma kabına kekleri elimizle ufalayalım.
Üzerine süt, ceviz, kuru üzüm ve tarçını ekleyerek güzelce karıştıralım.
Hazır olan iç harcımızın üzerini streçleyelim ve dinlenmesi için kenarda bekletelim.
Hamuru için yoğurma kabına ılık süt, yumurta akı, sıvı yağ ve toz şekeri alarak çırpalım.
Üzerine unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Hazır olan hamurumuzun üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayası gelen hamurumuzun üzerini açıp, tezgaha alarak birkaç kez daha yoğurarak havasını alalım.
Ardından hamuru iki eşit parçaya bölelim ve ilk parçasını toparlayarak açmaya başlayalım.
Hamurumuzu çok fazla inceltmeden kare şeklinde açalım.
Hazırladığımız iç harcın yarısını hamurun üzerine boşaltalım ve yayalım.
Daha sonra hamuru 3 parmak genişliğinde katlayalım. Katladığımız hamuru da yine 3’er parmak genişliğinde kareler halinde keselim ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
Diğer hamurumuzu da aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine alalım.
Pastiçlerin üzerine fırça yardımıyla ayırdığımız yumurta sarısından sürelim, çatalın tersiyle üzerlerine çizikler atalım.
Son olarak file badem serptiğimiz pastiçlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen pastiçlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!