Öncelikle hayırlı sabahlar normalde kalabaligiz ama eşim ve 3 görümcem zeytine başladı ben evde yalnızım köyde yaşadığımız için isim çok oluyor yada bana öyle geliyor.
6.20 de kalkarım kahvaltı koyar ve zeytine gidicek olanların yemeğini hazırlarım.
Onları gönderirim bi saat burda takılırım, evi toplarım, bi kahvaltı yaparız.
Sonra 4 odam var her gün süpürge tutarım toplarım silerim, bulaşıklar çok olur zaten. Balkonum büyük orayı toplar süpürge tutarım. Betonum var orayı toplar süpürürüm disardaki lavabomu tuvaletimi hergun sürterim.
Öbur ev var 3 odalı 3 görümcem ve kayınpederim yatıyor orda, yatakları toplarım süpürürüm çıkarım.
3 günde bi hamur yoğurur ekmek yaparım. En az iki çeşit yemek yapılır zeytinede goturuyolar çok yaparım.
Bazen her gün bazen 2 günde bi çamaşır atarım makinaya onun işi çok zaten at ser dür yerleştir 7 kişinin kıyafetini.
Islerimi bitirebilirsem iki sulum yemek yerim oğlumu ihmal etmem ama ona yediririm. 4.30 da ineklerin yanına cikariz kayinpederimle, samani yemi silaji sagmasi beraber yaparız oda ameliyatlı ben 28 haftalik hamileyim.
Sonra 2 soba kovası hazırlarım kendi evimi yakarım.
Suya giderim getirmem doldurur bırakırım.
Zeytindekiler gelir çaylarını veririm yemeği koyarız beraber ye iç dinlen oturmaya vakit kalmaz evi toplarım bi yatmadan tekrar, yatarız bende onlarda çok yoruluyor çünkü. Bide 3-4 gunde bir kendi yogurdumu peynirimide yaparım elimden geldiği kadar hamur işi tatlıyida eksit etmem, zeytinimizde kendimiz yapariz. Pasam Allaha şükür eziyetci değil ama onunda ihtiyaçları oluyor tabi. Benmi abartıyorum yoksa yorulmam normalmi hanımlar paylaşmak istedim sizle.
Bi ay dayanmam lazım hamile olmasam hiç sorun değil aslında.. sizin günlük iş rutininiz nasıl ?