0 oy
297 göst.
Diğer kategorisinde (1,337 puan) tarafından
Niye kadınlar anneler taştan mı yaratıldı erkekler yapınca sus görme çocukların var kadın yapınca namus meselesi sen kadınsın annesin çocukların için sabret ne kadar acı şeyler bunlar neden hep biz kadınlar neden hep biz anneler yüreğim kaldırmıyor artık ona sus buna sus annesin evladın duymasın psikolojisi bozulur ama erkek bunu düşünmüyor yav bir kerede onlar fedakar olsun Çokmu zor 

10 Cevaplar

0 oy
(2,693 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Kadının o...... Pusu varsa erkeğinde var o.... pusu herşey kadınlar üzerine yürüyor çok görüyoruz yaşıyoruz biz kadınlar sadece çile çekmeye gelmiş dünyada Allah bizi yaratmış ama erkeklerden güçsüz olarak peki bizede aynı güç verilseydi ne olurdu denemeden edemiyorum açıkçası yaradanıma büyük konuşmak istemiyorum ancak her lafın başı  

KADIN 

KADIN

KADIN 

bu dünya döndükçe bu düzen hiç değişmeyecek kadın cinayetleri devam edecek Türkiye de bana göre kadınların hakkı asla yok olmayacak da korunmayacakda

(1,680 puan) tarafından
Açıkcası şöyle düşünüyorum toplum kaynaklı bu biz kadın önce kendi değerimizi bileceğiz kocam aldattı çocuklarım var boşanamam kocam şunu yaptı çocuklarım var gidemem kocan onu yapıyorsa o zaman gir bir işe çalış birikimini yap boşa o kocayı birlikte olma ona istediğini verme gelinlikle girdin kefenle çık mantığı saçma madem ki kocan değer vermiyor 2 kuruşun lafını yapıyor seni eziyor sende yap aynısını ben anneysem o da baba baba sorumluluğunu vermezsen onlarda almaz ilk çocuğum doğdu gurbetteydim ve çocuğum kolikti eşim diğer odaya yatmaya gitti sabah işe gidecekmiş dedim bu çocuk bana ait değil baba olmak istediysen sorumluluğunu alacaksın şimdi 2 çocuğum var gece ikisi aynı anda hasta olunca kalkıyorlar birini baba alıyor birini ben 4 kişi aynı yatakta yatıyoruz ayrı yatakta yatma lüksü yok çünkü bende sabah aynı saatte kalkıyorum çocuk yemek temizlik çamaşır bende uğraşıyorum akşam işten gelir ben sofrayı kurarım birlikte kaldırırız bulaşıkları o makineye atar hafta sonu genel temizlik yaparız bir odayı o toplar diğerini ben o süpürür ben silerim herkes bu mantıkta olmalı diye düşünüyorum çünkü sen çalışıyorsun ben yaparım mantığı onların bir tarafını kaldırıyor hem çalışıp hem evle ilgilenen anneler varsa babalarda yapabilir bunu toplum önceki toplum değil ve kurallarla yaşanmalı diye düşünüyorum bu benim şahsi fikrim karşı olanlarda olabilir ama dediğim gibi anneyiz diye her sorumluluğu biz almak zorunda değiliz onlara da sorumluluk verin tarla sizinse tohumda ona ait bakamayacaksa yapmayacak
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kadın aldatırsa orus.bu erkek aldatırsa elinin kiri

Bı çocuk doguruyoruz her yük annede

Neden bu kadar yukleniliyo kadınlara anlamıyorum

Bide bu kadar işimizin arasında çalışmayan kadınları küçümseyen kadınlar var

Calismiyosak yatmiyoruz evde ya çocuk bakıyoruz yada ev işi yemekle uğraşıyoruz 
(1,337 puan) tarafından
Çalışmıyana kadın gözüyle bakmıyorlar belli köle gözüyle bakıyorlar o şekilde bakanı Allaha havale ediyorum herkes onlar kadar şanslı değil kusura bakmasınlar şimdi gelirler elinizde mesleğiniz olsaydı koca eline bakmasaydınız diye
0 oy
tarafından
Çünkü sen bi kadınsın daha ince düşünmen gerek böyle böyle çoğu kadının eli kolu bağlandı 
tarafından
Kadının ki çaresizlik oluyor eğer kadının arkası sağlam olsa bi dk durmaz alır cocuklari gider ama arkası sağlam değilse yumar gözünü oturur bu yüzden tüm kadınlar elinin altında birikim ve kolunda bilezik olması lazım böyle pisliklere boyun egmemek için bak bakalım nasıl peşinden surunurdu korkardı ve o senin gitmeyeceği anladığı için bile bile yapıyor nede olsa gidecek yeri yok çocuklar var yapamaz diyor
(1,337 puan) tarafından
Arkası  çok sağlam ama olmuyor işte evladlar el kol baglıyor
tarafından
Arkası sağlamsa göz dağı vermek gerek çekip gidiyorum demek lazım çocukları alıp kararlı olmak lazım ailenin hiç birseyden haberi olmadan tatil niyetiyle gitmek  gerekki gözü korksun
(1,337 puan) tarafından
Okul var o ne olacak of of bunaldım stresten karnıma ağrılar girdi
tarafından
Şansa yeni açıldı okullar :( Rabbım yardımcın olsun okul diyince büyük engel oluyor
0 oy
tarafından
Cunku onlar erkek:) biz kadin:)))
0 oy
(4,874 puan) tarafından
Çok sukur boyle dusunen ailem ve cevrem yok ben de o yüzden boyle dusunmuyorum. Ama toplumun buyuk kesimi boyle dusunuyo maalesef. Günah da sevapta hadi dinsel bakis açısını gectim toplumsal ve bireysel ahlak edepte kadin icin ne kadar varsa erkek icin de o kadar var. Kimseye kendimi eksiltecek sekilde taviz veremem. Ben degerliyim benim hayatim degerli kendi yaşamımın merkezi benim ve hayatima girecek herkes beni hos tuttugu derecede hayatimda olur. Tutmayan tutmak istemeyen kendi hayatina bensiz devam etsin umrumda olmaz. 
(1,337 puan) tarafından
Çevreyi geçtim artık çünkü onlar elalem elalem umrumda olmuyor ama evinin içindeki Kocan bu şekilde olunca stres mahvediyor saçımda siyah saç kalmadı susmaktan
(4,874 puan) tarafından
Ayni evin icinde oyle bi zihniyet daha zordur canim. Allah kolaylik versin. Ne denir bilemedim esim de asla oyle bi dusuncede değil cunku olsa zaten benim esim olmazdi
(1,337 puan) tarafından
Bende hep öyle diyordum eşim olamaz yapmaz etmez ama öyle Bi yapıyor ki saman altından
0 oy
tarafından
Çünkü bir evde kadın varsa o ev sıcaktır , çocuklar , baba o eve gelirler çünkü kadın huzurdur, kadın toparlayandır, fıtrat de yaratılış de bilmiyorum. Bunlar benim kendi fikirlerim değil sadece yaşadığım ve çevremde gözlemlediğim için buraya yazıyorum. Bir evde kadın yoksa o ev de sıcaklıkta yok sanki ev gibi değil. Bu kadar yük ağır değilmi dicek birileri bana evet yaşıyorum vede çok yorgunum . 
(1,337 puan) tarafından
Bende çok yorgunum artık omuzlarım iyice indi
tarafından
Rabbim yüklerini hafifletsin senin , benim vede tüm kadınların
0 oy
(3,769 puan) tarafından
Gecenlerde bir psikolog erkegin konfor alani var ve cok büyük,  kadininsa yok demişti. Bu herseyi açıklıyor. Bebek ağladığında baba kosarak gitmiyor anne koşuyor, evin düzenini kadın veriyor, doğuma kadın giriyor.. vs. gercekten konfor alanimiz yok. Işin trajikomik kısmıda konforuna düşen kadına bir başka kadın kınıyor
0 oy
tarafından
Tamda eşimle akşam bu konu üzerine konuştuk eşimin akrabası bir kız yine akraba olan biriyle sevgili olmuş ama öyle uzaktan telefonla konusma aileler duydu çocuğu haşat ettiler kızı çocuğa verdiler sözde namus temizleniyor 6 aydır nişanlilar her gün bi olay çıkıyor en sonda çocuk kızi aldatmış kızda görmüş ama kimse çocuğa bisey demiyo herkes kıza yükleniyor katlanacak diyor başımızı öne eğdi diyor eşime dedim Allah zihniyetinizin belasını versin ne kadar kötü yapanda iki taraf suçsa iki tarafın suçu neden kıza herkes yükleniyor diyo adetler böyle hay dedim adetlerinz yerin dibine girsin bu adetleri çıkaran mezarında ters dönsün 
0 oy
(26,790 puan) tarafından
Toplumun ya da insanların ne düşündüğü umrunda bile değil. mevzu kadının ekonomik gücünün olup olmaması bence kadın erkeğe muhtaç bırakılıyor hem maddi hem manevi sonrada uğradığı haksızlığa susup oturmak zorunda kalıyor 
(1,337 puan) tarafından
Bazen maddiyatta değil canım inan maddiyatım çok iyi evim arabam arsam var ama söz konusu evladlarım
(26,790 puan) tarafından
Kendi ruh ve beden sağlığına zarar verecek kadar fedakarlık iyi annelik değil canım bunu senin için demiyorum yani çocuk yeterki ailesi bir arada büyüsün derken acaba o aile olma durumun çocuğun faydasına mi kısmını da sorgulamak lazım ayrıca annenin ruh sağlığını bozan mutlu eden bir ortamın çocuğa iyi geleceğini düşünmüyorum bir evde anne mutsuz ise çocukta er ya da geç mutsuz olacaktır
0 oy
(7,817 puan) tarafından
Ne yazık ki bu böyle canım hayat erkeklere daha torpilli kadınlara hiç adil değil boşanınca bile erkek çok kolay yeniden yuva kurabiliyor ama kadın için çok daha zor oluyor.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 236 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Nisakaoz (328 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 408 göst.
8 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 516 göst.
7 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 655 göst.