Ilginc olan adetleriniz varmi dugunde
Burda evlenirken erkegin ev almasi gerekiyor kiz tarafida tum esyalari yapiyor hepsini hemde bu yuzden cok nisan bozan var malesef iki tarafada agir
Ben esyayi alicam 7 binliralik avize istiyorum diyen bubyuzden ayrilan duydum
Bize ev verdiler ama esyalari beraber yaptik esimle napalim bizim adettede kiz yatak odasini mutfagi beyaz esya alir bitek
Canım bizim adete gorede tum esyalari(beyaz esyalar haric) erkek tarafi alır.Bide nişanliyken kaç bayram görürsen her bayramda burma bilezik takılır Nişanlı kıza.Nişan büyük yapılır.Evin önünde yapılırsa tüm gelenlere tatlı ikram eder erkek tarafı.Bizim adetler kıza calismis hep)))
Bizimkiler masum çorum da ilk önce gece kına yakılır akşam yani erkek tarafıda simsim ateşi yakar etrafında oynarlar sonra üzerinden atlarlar sabaha kadar sürer bu gelin almaya giderken kızın Çeyiz Sandığı traktöre yüklenir ve gelin tarafından birisi sandığınüzerine oturur bahşiş ister istediği verilmezsse inmez gelin kapıya gelince ağzına bal çalınır tatlı dilli olsun diye
Bizim burda öyle adetler yok canım genelde bütün yük oğlan tarafında
Mesela kız tarafı mutfak malzemeleri tüm yatak yorgan falan yapılır çeyiz adına herşey aslında
Bi de yatak odası takımı hali falan ama dolapmış falan alınmaz altın olarakta kızlarına ne takmak isterlerse onu takarlar
1,492,993 soru
24,394,460 cevap
349,605 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın