0 oy
169 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (5,500 puan) tarafından

Bebegimin 2 yas gunu icin menu olusturdum. Sizce nasil. Bi de yapip buzliga koyabilecegim oneri de bulunur musunuz ? 15 kisi olacagiz.

Yaprak sarma 
Patates salatasi
Mercimek koftesi 
Peynirli gul boregi 
Dereotlu pogaca
Catlak kurabiye 
Starbucks kurabiye 
Frambuazli trilece 
Revani 
Kurabiyeleri ,boregi ve pogacayi yapip buzluga koyacagim ,trilece de belki yapmam kararsizim.

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Rus salatası yap ben bir çok menüye çok yakıştırıyorum bu tarifi. 
(5,500 puan) tarafından
3 cesit salata cok olmaz mi. Ayy gecen sene de yogurtlu makarna salatasi yapmistim benden baska kimse yemedi. O sebeple yogurtlu bisey de yapmak istemedim.
tarafından
Fellah köftesi de yapabilirsin çok güzel oluyor
(5,500 puan) tarafından
Biliyorum canim ay biz onu kiymali yemek gibi yapiyoruz aslinda :)
-Reklam-
0 oy
(11,027 puan) tarafından
Yeterli değil mi bu menü. Gayet iyi de seçenekler başka bişeye gerek yok bence
(5,500 puan) tarafından
Bilmiyorum canim tuzlu hamur isi az gibi geldi 15 kisiye yeter mi ki
(11,027 puan) tarafından
Yeter fazla fazla doyurucu şeyler var
(5,500 puan) tarafından
Tamam canim :)
0 oy
tarafından
Bu menu cok fazla degil mi
(5,500 puan) tarafından
Bilmiyorum canim tuzlu hamur isi cesidi az gibi geldi 15 kisiye yeter mi
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Menu karışık ve çok fazla bence şöyle olabilir

Sarma 

Kısır

Browni kurabiye

Tuzlu kurabiye

Patatesli börek

Kıbrıs tatlısı

Dereotlu poğaça

Doğum günü pastası

Yanj her cesitten bı tane olsun daha güzel olur bence
(5,500 puan) tarafından
Sagol canim aklimda olsun
0 oy
(1,281 puan) tarafından
Bence atatli olarak pasta olacaksa revani felan gerek yok onun yerine tuzlu kurabiye felan yap
(5,500 puan) tarafından
Yani pastayi cocuklar haric pek yiyen yok aslinda o sebeple tatli yapmayi dusundum
(1,281 puan) tarafından
Mantıklı aslında ama çok sızan oluyor bende şeker pare bide çikolata Soslu keke yaptım resim atan benim
0 oy
tarafından
Ooo daha ne olacak bacım 
(5,500 puan) tarafından
Ayy ne bileyim 15 kisiye yeter mi
tarafından
Yeter ya bence
(5,500 puan) tarafından
Tamam canim :)
0 oy
(1,281 puan) tarafından

image

oğlum çok istemişti bu yaz yaptım 9 çeşit 
(5,500 puan) tarafından
Cok guzel gozukuyo canim. Borcamda ki nedir
(1,281 puan) tarafından
Garniturlu makarna salatası
0 oy
(300 puan) tarafından
Ya kurabiyelerin birini ya revaniyi ya da triliceyi iptal et bence canım tatli fazla olmuş. Tek hamurla hem tatlı hem tuzlu kurabiye diye bir video var masmavi3 mutfakta kanalının. Ona bir bak istersen özellikle tuzlusu cok beğeniliyor. Ya da kandil simiti ve aynı hamurdan kare dikdörtgen sekilli kurabiyeler de yapabilirsin. Iki tarif de her yaptığımda çok begeniliyor. Kandil simitinden kare şekilli kurabiye yaparsan muhakkak çörek otu da serp üstüne ayrı bir lezzet veriyor cok yakışıyor. 
(5,500 puan) tarafından
Masallah canim ya sen cok iyi vermissin. Ben aralikli oruc yapiyorum. Tabi yediklerime de dikkat ediyorum. Hatta baya dikkat ediyorum ama bugun 1 ay oldu 2 kg anca vermisim :(
Aburcubur tuketmiyorum normalde de cok yemem
 Ayda 1-2 kez enfazla. Tatli da sevmiyorum iste en son 1 ay once annemde yemistim.
Sabahalari 2 tane haslanmis yumurta ,minik bi kase peynir, 4 zeytin ,salatalik ,domates biber ,az bisey de bal yiyorum genelde. Sadece haftasonu biseyler oluyo ama o zamanda aksam ton balikli salata yiyorum sadece.
Arada 2 cesit meyve yiyorum.
Aksam da genelde 1 tabak kiymali sebze yemegi 2-3 kasik bulgur pilavi oluyo. Bazden pilavda yemiyorum. En sonda 5 te yiyorum bidaaha sabah 10 a kadar bisey yok. Sadece su. 1 aydir hic kacamak bile yapmadim ama 2 kg vermisim :(
(300 puan) tarafından
Kan değerlerine baktırmış mıydın canım tiroidle alakalı sıkıntılardan vermek zorlaşıyor. Ekmek pasta kurabiye türü tuketiyorsan onlar da verdirmiyor yavaşlatıyor. Bir de çok kilolu degilsen o zaman da vermek zorlasiyormus. Atıyorum 100 kilo biri bir haftada 4 kilo verirken 60 kilo biri 1 ayda 1 kiloyu zor verebiliyor.
(5,500 puan) tarafından
Kan degerlerime haftaya baktiracagim. Kahvaltida bi dilim tam bugday ekmegi yiyorum sadece. Baska kek ,borek vs yok.
Evet 5 kg vermem lazim. 63 kg yim 1 ayda 61 e dustum. 56-57 olsam yeterli simdilik. 1.60 boyundayim.
Bi de bebegimi emziriyorum 23 aylik ama yine de gunde 4 kez emiyo.
(300 puan) tarafından
Kan degerlerinden olabilir bence. Hemen hemen aynı sayılırız. Ben de 1.58 civarındayım. Bir gün uyandım ve ellerimin şiş oldugunu farkettim. Sonra görüntülü konuşmada gıdımın çıktığını görünce tartıya bir çıktım 60 kilo olmusum. Pazar günü başladım bugun 57.8 cok şükür. Ben de kuvezde bebegim var onun icin süt sağıyorum. Biraz sütüm azalır gibi oldu ama diyetten mi emin degilim. Bu ara sağım saatlerinin arasını bayağı açtım ondan oldu sanırım.
(5,500 puan) tarafından
Evet canim bi olcturecegim. Genelde  d vitamini ve demirim dusuk oluyo zaten. Cok ihmalde ettim aslinda.
Sen cok guzel vermissin. Ben daha 50 li kilolari goremedim. 60 dusmustum ama annemde 1 ay kalinca geri aldim :(
Gecmis olsun canim yeni mi dogum yaptin. Emziriyosan diyet vs ugrasma.
Ben dogumdan sonra 4.ayda 56 ya kadar dusmustum sonra almaya basladim.
0 oy
(1,203 puan) tarafından
Mercimek köftesi olur poğaça sarma kısır börek salata tuzlu ve tatlı suslu kurabiyeler doğum günu pastası ve tatli olarak browni dağıtırsın madem.pastayi çocuklardan baska yiyen olmazsa öyle dene
(5,500 puan) tarafından
Mercimek koftesiyle kisiri ayni zamanda yapmiyorum, kisir yerine baska bi salata yapacagim. Ayy bizimkiler browniyi falan tatlidan saymaz ,bi kafayi,sekerpare,revani,baklava vs olacak :)
(1,203 puan) tarafından
Aaa o zmn baklava harika
0 oy
(1,127 puan) tarafından
Menü çok fazla geldi ben özel günlerde yani böyle günlerde yaptığım menüyü yazayım 

Yaprak sarma

Patates salatası 

1 tatlı kurabiye

1 tuzlu kurabiye

Poğaça 1 çeşit 

Börek

( kek tarzı tatlıya gerek yok çünkü pasta olcak)
(5,500 puan) tarafından
Canim pastayi genelde cocuklar yiyo, bizim buyukler pek yemez. O sebeple bi serbetli tatli yapayim dedim ,sekerpare veya kadayifta olabilir.
0 oy
tarafından
Daha ne olsun canım ellerine sağlık şimdiden 
(5,500 puan) tarafından
Sagol canim :)
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Yaş pasta varsa trileçeye gerek yok bence. Ben çocuklar için külahta kek yapıp dondurma gibi süsleyeceğim. İçli köfte yapacağım. Bir de tavuklu şehriye salatası yapacağım. Dereotlu poğaça, sarma, börek benim menüde de var :)
(5,500 puan) tarafından
Canim 2 cocuk olacak. Gerisi hep yetiskin :)
Bebegim oglenleri 2 saat uyuyo. İcli kofte yapamam. Anca dogum gunu aksami sarma sarabilirsem o da,digerlerini de yapip buzluga koycam. Son gunlerde anca temizlik,hazirlik vs olur. Senin menu de guzelmis :)
(5,307 puan) tarafından
Kızımın doğum günü kasımda. Ben şimdiden buzluğa stoklarım sarmayı, içli köfteyi poğaçayı falan. Benimki de 2 saat uyuyor genelde gece uyuttuktan sonra yapıyorum. Bizde de kızımla birlikte 4 çocuk olacak 3 yeğenim var :) sağlıklı yaşları olsun kuzucuğun ♥️

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 169 göst.
24 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Eymenciginannesi (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 97 göst.
8 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Prens-annesi44 (519 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 118 göst.
13 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 149 göst.
23 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hayal53 (386 puan) tarafından soruldu

408,423 soru

12,270,830 cevap

37,584 kullanıcı

Kategoriler

...