+1 oy
1,111 göst.
Diğer kategorisinde (11,688 puan) tarafından
Şimdi kizlar çok sevdiğim bir arkadaşım var.zamaninda benden borç aldı ve dediği günde ödeyemedi.Allah var açıklamasını da yaptı.Simdi buradan gidecekler telefonla tabi ki bağımız kopmaz ama görüşmemiz çok zor belki aylar sonra olacak.Benim de sunan hiç bir bankada ibanim vs yok .bankadan gönderme gibi bir durum yok.ben bunu söyleyip gitmeden ödeyip odeyemeyecegini sorsam ayıp olur mu darilir mi?

35 Cevaplar

0 oy
(11,688 puan) tarafından

En İyi Cevap
Kizlar şunları belirtmemisim .ben adlı adinca direk istemek istememin bir sebebi eşi borc almasına çok karşı .eşi duyarsa çok büyük kavga çıkar.zaten eşine de söyleyemedigi için odeyemedegini söylüyor .ama eşi güzel bir maaş alıyor ve kendi ağzıyla hep der eşim bana çok para verir kendim harcamam için diye.bu arada defalarca eşinden yada ailesinden para aldığını gördüm.almasina rağmen bu sürede çıkarıp bu da senin paran demedi.sinirim buna.
(1,755 puan) tarafından
Durum böyleyse ayıp olsa bile isterim isterse küssün sonucta para eline geçiyor yiyene kadar aldığı borcu ödesin
(11,688 puan) tarafından
Çok rahat aramızda paranın lafı mı olur modunda ama ben bunca sürede neler yaşadım 1tl istemiş değilim.
(1,755 puan) tarafından
Lafı olmazsa ödesin ki bir daha istemeye yüzü olsun bir zahmet ay hiç sevmiyorum böyle insanlari
-Reklam-
+2 oy
(5,163 puan) tarafından

Hakkınızdır bence ayıp olmaz :)

(11,688 puan) tarafından
Darilmasini asla istemem yada mahcup olmasını ama imkansızlık durumundan da (görüşme olarak) bu olay aylara sarkar
0 oy
(9,158 puan) tarafından
Yüklü miktarsa tabi sor 
(11,688 puan) tarafından
Yani çok yüklü mü hayır .ama öyle 10 TL 100 TL filan degil
(433 puan) tarafından
Bence söylemelisin . Ya da o verecek durumda değilse helallik istemeli. O istemediği için senin istemen çok normal.banka hesabım yok benden almıltın ya ihtiyavım var verebilirsen sevinirim. Yok verecek durumda değilsen bu eşimin ibanı ona atabilirsin sonra de.
0 oy
(14,407 puan) tarafından
Bilemedim aslında söylemen gerekir sonuçta borç aldı 

Yüklü bir miktar mı 
(11,688 puan) tarafından
Yani çok değil miktar.ama benim durumum da belli
0 oy
(3,520 puan) tarafından
Zamanında demişsin ne kdar önce çok zaman geçtiyse elbette iste belkide uzun süre göremiceksin
(11,688 puan) tarafından
Muhtemel 6 yada 7 ay gorusemeyiz
0 oy
(2,871 puan) tarafından
Alınmaz belki ama taşınıyorsa paraya çok ihtiyaç oluyor. Şuan ödeyebilecek durumda mı? 
(11,688 puan) tarafından
İşte bende onu bilemiyorum.
(2,871 puan) tarafından
Kendin muhtaç olmayacak kadar vermen daha doğruydu. Yorumları okudum birazda. samimi arkadaşınsa senin durumunu biliyor olması lazım. İhtiyacın varsa iste
0 oy
(5,234 puan) tarafından
Yüklü miktarda ise sor tabi 
(11,688 puan) tarafından
Yani bacım bak bunu demek doğru değil ama normalde 1 hafta diye aldı.bende arkadaşız ya o 1 hafta cebimde 10 TL para ile gezdim işi görülsün diye.sonra sonra diye diye 1.5 ay oldu
(5,234 puan) tarafından
Kuzum durumun iyi olsa tmm da seninde belli şuna bak ona vermişsin kendin parasız kalmışsın olmaz oyle iste kusecekse küssün
(11,688 puan) tarafından
Gider ayakata böyle bekleyip yapacağını yapmışım gibi algılansin da istemiyorum
(5,234 puan) tarafından
Aman ne algilarsa algilasin düşüncesiz biriymiş yani
(9,625 puan) tarafından
Sende ondan borç iste o zaman hatırlar geri verir  :D aa zaten benimde sana borcum vardı falan der eger salağa yatmazsa
0 oy
(1,060 puan) tarafından
Ne kadar borç vermiştin miktar önemli:)
(11,688 puan) tarafından
300 be canım
(1,060 puan) tarafından
arkadaşın gittikten sonra ödemezse insan kendini kötü hisseder kandırılmış gibi o daha sinir bozucu:)
(11,688 puan) tarafından
Öder öder de muhtemelen gorusunce vereyim der
O da artık 6 ay mi olur 7 ay mi
0 oy
(1,598 puan) tarafından
Ben pek yorum yapan biri değilim postlara ama özge senin arkadaştan yana yüzün niye hiç gülmüyor ya. Kardesine ayırdığını istiyor yok beşiğe ihtiyacım var ama evde yer yok şuan alamam diyor bu da böyle yapmış. İnsan şehir değiştirince Allah muhafaza ama kazası belası var üstelik komple gidiyor taşınıyor hakkınızı helal edin deyip kimde parası varsa alır ya da vereceği varsa verir insan. Umarım daima merhametli ve güzel kalplere denk gelirsin sen de cocuklarinda❤️
(11,688 puan) tarafından
Amin canım.yani yemin ederim benim de durumum belli olmasa çalışsam filan helal ederim.
(1,598 puan) tarafından
Sen de haklisin seni anlayacak kadar yakinsa alinmaz istemene hatta belki sen demeden o verir bilemedim ki allah kolaylıklar versin canım
(11,688 puan) tarafından
Bakalım yarın da beklicem
0 oy
(778 puan) tarafından
Sakayla karışık şöyle bence  yanlış anlamaz 
(11,688 puan) tarafından
Annemde azarladı beni.seni kullanıyor diyor.gidip yarın iste diyip durdu ama ben utaniyorum
(778 puan) tarafından
Ne zamn gidecek ki canım bekle istersen gitmesine bı gün kala şöyle veririm umarim
(778 puan) tarafından
Ben kimseden borç alma taraftarı değilim borç verme büyük  miktarsa vermem ama birinin sende borcu olsa ilk fırsatta öderim yani onun istemesini beklemem
(11,688 puan) tarafından
Bende borcum olsa uykum kaçar kardeşime derim bak benim bu insana su kadar borcum var eğer odeyemeden ölürsem beni borçlu yatırma diye
(778 puan) tarafından
Ne güzel  benim de annem öyle bazen bakkala markete gittiğinde parası eksik kaldığında annemi tanıdıkları için sorun yapmıyorlar sonra verirsin abla diyorlar annemde evi gelince direk gonderir parayı varsa yanında yoksa bize şöyler buna bu kadar borcum var ölürsem ödeyin ha☺️☺️❤️
0 oy
tarafından
Biraz sıkıştım bu ara diye iste bence 
tarafından
Annen haklı bende borç sevmem hiç. Allah muhtaç etmesin asla isteyemem de kendi verdiğimi de isteyemem o yüzden verme taraftarı değilim. İllaki ara bozuluyo sonra.
(11,688 puan) tarafından
Evet ya.kardesinden alsan ara bozuluyor
tarafından
Kesinlikle.. evladının rızkı bunun için kızacaksa da kızsın
(11,688 puan) tarafından
Of vallaha bacım ya aklım karıştı.
tarafından
Sıkma kendini bu kadar canım sen bi söylersin konuşmanın gidişatına göre hareket edersin sonuçta ihtiyaç yani..
0 oy
(1,209 puan) tarafından

Eger dusunceli bi insansa taşinmadan once vedalaşırken ben olsam oderdim borcumu, hani vedalasirsin hakkini helal et filan dersin ya..

Ama öyle biri değilse gitmeden isteyebilirsin. Sen borç verirken iyiydi o öderken mi sorun olacak. Ayrica küserse de küssün. Ülkenin ekonomisi ortada. Belli ki senin de durumun yok iste yani nolcak.
Bide merk ettm ne kadar borç 1000tl filan mi oyleyse kesin iste.
(11,688 puan) tarafından
Yok canım 1000 filan değil bini kim kaybetmiş te ben bulup borç vereyim :D
0 oy
(510 puan) tarafından
Yani 500 liradan fazla ise sormanda sakınca yok sonucta seninde ihtiyacın var 
0 oy
(2,467 puan) tarafından
Eşinin ibanina atar swnin yoksa canım ben isteyemedim madem gidiyorsun paramı ver der gibi olur 
(11,688 puan) tarafından
Canım benim eşim yok
(2,467 puan) tarafından
Kusura bakma canım boş bulundum ismine dikkat etmemişim
0 oy
(11,033 puan) tarafından
Ben soramazdım. Gitmelerine ne kadar kaldı? Belki getirir o güne kadar. Arkadaşıma borç verdim dediği zamanda vermedi yarısını verdi. Başka şeyler aldığını da bildiğim halde isteyemiyorum, ima bile edemem. Yine başka birine daha yüksek miktarda verdim ona da bişi diyemiyorum.. 

Eşime çok kızardım bu konu yüzünden, kendim düştüm aynı duruma... 
tarafından
Ay ben sevmiyorum ya almayida vermeyide açıkçası eşimde öyle sevmez ama ben daha bir sevmem kendimi kötü hissediyorum.
Ayrıca isteyen alıyorsa verirken nasıl böyle yüzsüzler anlamıyorum
(11,033 puan) tarafından
Ben de sevmem ama hayat bu insan mecbur kalabiliyor. Sevdiğim insanlar olmasa vermem de almam da borç.
Yüzsüzlük oluyo dimi yapılan? Çünkü ikisi de altın aldı biliyorum. Ben mi çok safım bu konuda yaa.. Off
tarafından
Bmece sen saf düşünüyor olabilirsin ihtiyaç vs. Diye ama yok yani boyke borç alanlar aldığı gün unutur yada baya erteler yok altının fiyatı uçtu şimdi yapamam ben ucuzken aldım beklesin vs. Diye
(11,033 puan) tarafından
Ya yok ikisi de unutmadı biliyorum ama napsam ima etsem mi ki.. İhtiyaçları falan mı saysam acaba laf arası
0 oy
(50,994 puan) tarafından
aman Özge cok takılıyorsun kirilmalara.inan bazen kirmak gerekiyor oda borcunu odeyipte gitsin sende iki çocuk bakiyosun onlarin rizki o para
(11,688 puan) tarafından
Zaten başıma ne geldiyse bundan geldi ya
(50,994 puan) tarafından
naptin sordun mu
(11,688 puan) tarafından
Bu gün hiç görmedim.
(50,994 puan) tarafından
benim param cok kisi de kalmistir isteyemem sen gibi ama bir kisiden gicikligina istedim vermedi tabi o ayri mesele ☺️
0 oy
tarafından
Tabiki sor iste 
0 oy
(9,527 puan) tarafından
Niye ayıp olsun ki ben isterdim.karsimdaki de istese kırılmazdim utanırdim 
0 oy
(7,662 puan) tarafından
Senin bu herkes için kendini kırmandan , ezilmenden fena halde üzüntü duyuyorum... 
(11,688 puan) tarafından
Bende ipin kopmasindan korkuyorum .arkadaşımla değil eğer birine karşı bu tavrı bozdugum an gerisi gelecek herkese
0 oy
(1,071 puan) tarafından
Valla bu devirde borç verip istemek yüz kızartıcı. Borcu alanın hiç umrunda değil malesef. Ama işte bence. O utanmamis vermeye sen istemeye hiç utanma
(11,688 puan) tarafından
Elinle ver ayağına ara vakasi

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 899 göst.
19 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,061 göst.
13 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,106 göst.
15 Kasım 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu