0 oy
142 göst.
Aile kategorisinde tarafından

Bebeğimin 9aylik kontrolünde kan tahlilleri alındı e nabizdan baktım değerleri baya düşük ne anlama geldiğini bilemedim doktor da yetişmedi 

image

image

image

5 Cevaplar

0 oy
(5,064 puan) tarafından
Kansızlık var bebeğin büyük ihtimalle Dr kan ilacı başlar 
-Reklam-
0 oy
(11,571 puan) tarafından
Kan ilacı verir doktor canım. Siz kemik suyu koyun çocuğun yeneklerine
tarafından
Kan damlası vermişti de bebeğin dişlerini bozuyor dediler kullanmadim
(11,571 puan) tarafından
Canım dişleri neden bozulsun sadece rengi değişir. Fırçalayın zaten dişlerini. Üstelik bu dişler dökülecek. Öyle her lafa inanmayın doktorlar boşuna vermiyor o damlaları
(12,739 puan) tarafından
Kullanmamak yerine onların karartmayanları var mesela microfer canım onu alaydın. Ücretli evet ama demir eksikliği gelişim geriliği yapar. Buraya her şeyi soruyorsunuz asıl bunları sorun yahu
(11,571 puan) tarafından
Tabi canım gerekirse parayla alın. Demir eksikliği iyi bir şey değil
tarafından
Parası mühim değil cnm çocuklarımın sağlığından daha önemli değil cevremin sağlık ocağının verdiği damlaları tavsiye etmediği için kullanmadım pek iyisi varsa resmini atarsan alıyım ztn erken doğdu 1ay çok endişeliyim
(11,571 puan) tarafından
Benim bebeğim de 35.haftada doğdu. Doktorum 2.ayda demiri başlattı. Vegaferon veriyormuş sağlık ocağı. İçinde paraben var diye istemedik, bestiron önerdi doktor şimdi onu kullanıyoruz. Kabız falan da yapmadı.
tarafından
Bana da vegaferon verdi bestiron iyimi kaç damla veriyosun
(12,739 puan) tarafından
Ocean microfer yaz nete çıkar canım zaten. Biz de sağlık ocağının verdiğini kullanamdık
(11,571 puan) tarafından
Benim bebeğim 2.5 aylık 2 hafta önce 4 kiloydu şimdi 100-200 gram almıştır diye düşünüyorum. 10 damla veriyorum
(11,571 puan) tarafından
Ocean ı da çok duydum
tarafından
6damla ver demişti 8aylikken şimdi 10damla versem sknti olmaz galiba yarın alıyım inşallah demir eksikligide varmis ona ne iyi gelir
(11,571 puan) tarafından
Damla miktarını doktora sormadan değiştirmeyin. Et, ciğer, ıspanak, semiz otu gibi şeyler tüketmesini sağlayın. Her yemeğe ilikli kemik suyu koyun. Hem bağışıklığına da iyi gelir
tarafından
Ağzını sürmüyor içinde et yada et suyu olan yemeğe bı kez zorla vermeye çalıştım heryere kustu tek yediği yoğurt kaşık mama çayla ekmek seviyo bide muzlu mama
(11,571 puan) tarafından
Çay vermeyin. Demirin düşmanı çay. Üstelik yaşı da küçük niye alıştırdınız ki çaya. Bize bile et yedikten sonra çay içmeyin derler, emilimi azaltıyor çünkü.

Aynı zamanda demir damlası verdikten sonra portakal suyu falan verin. Demir, c vitaminiyle birlikte daha çok etki ediyor.

kırmızı ve beyaz et, balık ve deniz ürünleri gibi hayvansal besinler
Baklagiller, meyveler, kuruyemişler, tahıllar
Demir açısından en zengin meyveler özellikle incir ve kayısı olmak üzere kuru meyvelerdir. Ciğer de yüksek oranda demir içermektedir.

Canım bir şekilde alıştıracaksınız. Atıyorum kavurma yemiyor, börek yapın. Kemik suyunu azar azar ekleyin
0 oy
tarafından
Bende korkmuştum ama kan tahlillerin yetişkinlere göre yapıyorlar çocuk için doktor yorumluyor değerleri farklı o yüzden doktora göstermen gerek 
0 oy
tarafından
Kansızlık var baya. Kan damlası yazar doktor.

Devletin verdiğini kullanma
0 oy
tarafından
Post yukarı çıksın 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 80 göst.
0 oy
0 cevap 27 göst.
7 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zehraTekin (391 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 315 göst.
0 oy
2 cevap 127 göst.
3 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,630 soru

12,153,606 cevap

36,581 kullanıcı

...