0 oy
248 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (151 puan) tarafından

Kızlar sabah haberlerine bile çıktı :ermm: sizcede sosyal medya komşuluğun yok olmasına etkenmi. Yoksa artık eskisi gibi güven yok o yüzden mi komşuluk yok. Birde birleşmeler gruplaşmalar var ondanda kaynaklı olabilirmi? Komşunuz varmı ?

Asagidaki sebeplerle 1 kez uyarildi
  • 🚩 Başlık Hatalı

13 Cevaplar

+1 oy
(11,027 puan) tarafından
Toplum bozuldu toplum. Ulusal ya da uluslararası tüm medya sorumlu. Sadece sosyal medya değil yani. Bizim gibi misafirperver sıcakkanlı insanların aile yapısını bi bozdular, zaten sonrası iplik söküğü gibi geldi. Güven yok, anlayış yok, kutuplaşmalar var, bencillik empoze edildi. Dini değerler tüketildi bi kere daha ne olsun. Öyle olunca komşuluk mu kalır.. Neler neler bitti komşuluk bitmiş çok da önemli değil. Diğer şeyler düzelse o da düzelir zaten. 

Var komşularım ama az. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın ne diyim 
(151 puan) tarafından
Çok haklısınız boşuna dememişler bir milleti savaşla yenemiyorsan değerleri ile yenersin.
tarafından
+++++❤️
-Reklam-
0 oy
(13,717 puan) tarafından
2.5 sene oldu evleneli 1 tanesiyle görüşüyorm o da yeni yeni. Ama apartmandakilerin hepsi yaşlı. Bence yaştan kaynaklı benim durum
0 oy
(5,233 puan) tarafından
4 senedir aynı binadayiz bi ara biriyle asagida konuştuk neyse biraz samimi olduk bebek görme baş sağlığı diye falan kac defa evime geldiler bende sizi cagircam dedi aylarca çağırmadı bende iletişimi kestim bi kac daha hareketi oldu soğudum sonra alt komşumla tanıştım kafama göre biri az çok insan zaten hep huyundan birini bulması zor onunla konuşuyoruz çocuklarımız ayni yasta gidip geliyoruz 1 senedir cok iyiz baya kardes gibi olduk eslerimizde anlaşır mesafemiz hep vardır arada bir araya gelip eslerle bi yerlere gideriz ama sürekli mıç mıç degiliz ben cok kişi sevmem etrafımda ilkokul arkadaşım var onunla hala görüşürüm birde üniversite arkadaşım hep görüşürüm bide bu komşum var işte ben seçerim bu konuda çok incelerim herkesle konuşamam zaten güvende kalmadı haset kiskanclikta çoğaldı 
0 oy
tarafından
Bu devirde kimseye güvenmiyorum komşularına karşılaşırsak merhaba merhaba o kadar onun dışında gidip gelme yapmam 
(733 puan) tarafından
Aynn öyle bacım merhaba merhaba 90lar 2000 li zamanı komşuluk iyidi herkese guven vardı şimdi asla
0 oy
tarafından
Güvenemiyorum ve daire hepsi yaşlı insanlar var sadece karşı komşuyla arada konuşuyorum o başka birsey yok 
tarafından
Gel benimle komşu ol aşkım ben sana kötülük yaparım ♥️
tarafından
Bunlar komşu olunmaz bu heryere fakirlik getirir sen zenginsin aklını başına topla :))))
0 oy
(1,052 puan) tarafından
Şimdiki evime yeni taşındım ondan önceki mahallemde arada bir toplasilirdi evlerde ama evin önlerinde falan çay içilirdi sohbet edilirdi insanlık vardı. Ama şimdiki mahallemde sadece ev sahibi birde 2 3 akraba var eşimin onları biliyorum komşuları sormuştum ev sahibimize ilk taşınınca önceden oturup kalkardık ama artık Oturulmuyor oturmuyorum çünkü senle oturup kalkıp arkandan birsürü laf ediyorlar eşyalarına falan dedi öyle deyince bende dışarı çıkmıyorum eşimle gezmeye gidiyorum canım sıkılınca  bide bazı komşularda iyi değillermiş yani eve erkek almalar falan filan hayat kadınlarıymış şok oldum  adım çıkar falan diye gitmiyorum yanlarına genelde onlar dışarıda oturuyorlar sadece selam verip geçiyorum. Komşuluk artık yok hem gruplaşma hem dedikodu bence.
0 oy
tarafından

İnsanlar bozdu kendini maalesef. Benim şahsen güvenim yok samimiyet göremiyorum. 

Bizim binanın bütün kadınları toplanır her gün kapının önüne çay, kahvaltı yemek, doğum günü kutlamaları yaparlar sanırsın 40 yıldır tanışıyorlar benide çağırdılar dı gitmiyorum. Benle karşı komşum gitmiyoruz geçen anahtarım içeride kalmıştı kapının önünde eşimi beklemek zorunda kaldım. Komşularda orda oturuyor bir tane komşudan bahsediyorlar, kahpeler iki yüzlüler şerefsizler havada uçuşuyor neymiş kadın onların arkasından konuşmuş hepsi birbirine girmiş :woot: gelde samimi ol komşuluk kur

Biz kapı komşumla konuşuruz selamlaşırız bir şey yapsak memleket ten bir şey gelse birbirimize veririz ama gereksiz samimiyet yok dört yıldır Bi of bile demedik birbirimize ☺️

0 oy
(983 puan) tarafından
Komşuluk yok bizim binada 0 yüzüne gulen arkanda iki dk sonra lafını ediyor 2 komşum var kendi katimda biri kahveye çağırır hiç fırsatım olmaz iki kere gide bildim kahve içmeye eşlerimizin çalışma saati uymuyor onunki gündüz görevde benimki gece ama iki komsumlada muklaka pugaca yapsak tatlı yapsakikram ederiz birbirimize en güzeli bu mesafeli 
0 oy
tarafından
Hersek koronadansonra oldu
0 oy
tarafından
Akrabam komşum arkadasım çoktur... Bence  sen nasılsan çevren onunla doluyor. Gırıskensen güzel insanlar gelıyor 
0 oy
(5,201 puan) tarafından
Bence ekonomi bile etkili millet karı koca çalılcam dıye eve sabah gidiyo akşam geliyo gekdıgınse de ailesıne vakit ayırmak ıstıyor haliyle. 
0 oy
(928 puan) tarafından
Bi tanıdığın komşusu var, adamla kadın işi pisirmisler, yillaaaaarca ilişkileri olmuş. İki tarafın da yaşları bayağı var yani,yeni yetme değiller.

Yedikleri içtikleri ayrı olmazmış o kadar iyi komsuyuz dermiş .yazık kadına çok üzülmüştüm.

Yapan her türlü yapar ama ekmeğini yiyip sofrasına bıçak sokan olunca daha da acıtır sanırım. Ben ne kimseye giderim ne de kimse bana gelir, sadece sitede görürsem selamın aleyküm aleykümselam yani yeter bu kadarı 
0 oy
(1,461 puan) tarafından
İnsanlığı mahvedip bitirdiler komşuluk nasıl olsun herkeste bir hasetlik kısıançlık rekabet sanki dünya bir yarışmada hakikatten bazen anlam vermek için çok düşünüyorum ama anlam veremiyorum geçen bir arkadaş post açmıştı karşımızdaki kişilerin aklını okuyabilseydik yani bunun gibi bir post açmıştı ben de keşke okuyabilseydik çünkü iyilikler heba oluyor yani bu zamanda yaptığın iyilik enayilik sayılıyor yaa böyle bir saygısızlık yok bacım bırak komşuluğu önce insanlık geri kazanılsın komşulukda olur dostluk da aileler bile aile olur yaaa şu dünyanın hali iyi değil 

İlgili bir soru bulunamadı

411,783 soru

12,396,195 cevap

44,173 kullanıcı

Kategoriler

...