Bugün hangi anneye tuvalet eğitiminden bahsetsen kesinlikle gece gündüz bezi birden kes üç gündür zaten derler. Ben bunun doğru olduğunu pek düşünmüyorum her bebeğin gelişimi farklı olduğu gibi tuvalet eğitiminde de farklılıklar vardır illaki.
Oğlum yaklaşık 25 aylıkti hevesliydi de tuvalete kaka yaptigi da oldu....oglumu bez değişimlerinde tuvalete gönderirdim kaka da yapınca hazır olduğunu düşünüp başlayalım dedim. Ama ben yavaştan başlamayı düşünüyordum mesela sadece gündüz altını açık bırakıp daha sonra geceye geçmeyi düşünüyordum. Herkes tamamen kes dediği için öyle yaptım bir gün ama 6 saatte benden geriye birşey kalmadı oğluma kizarken buldum kendimi hazır olmadığıma ikna olup yeniden bez taktım. Arada tuvalete gitmesini söylediğimde itiraz edip kaçar oldu. Zaman verdim ona da kendime de iki ay sonra yeniden başladım bu süre içinde tabi yine bez değişimlerinde göndermeye çalıştım arada gittiği de oldu itiraz ettiği de oldu zorlamadim.
Son bir haftadır sanırım sabah bezi çıkarıp bir kaç saat açık bıraktım o süre içinde gidip lavaboya çiş yapardı henüz tam güvenmediğm için akşam üzeri yine bezini taktım. Bugün işte sabah bezini çıkardım. Her zamanki gibi gidip yaptı, bir kaç gün önce pijama giydirince o ayırımı yapmayıp altına kaçırdığı oldu onemsemedim olabilir demiştim ama bugün kendisi pijamasini çıkarıp tuvalete gidip çişini yaptı yaptikta sonra da pijasini kendisi giydi. Uyku anındaki eğitimini de gündüz uykusunda vermenin daha doğru olduğunu düşündum. Hem gece altına kaçırınca uşutup hasta da olabilirdi. O yüzden bugün ki gündüz uykusunda baglamadim uyuttum ilk kez...... uyutmadan çise götürmüştüm altı kuru uyandı uyanınca yeniden lavaboya gönderdim yaptı ihtiyacını biraz önce bezini yeniden bağlayıp uyuttum. Belki üç gün değil bir ay sürecek ama Bu şekilde sonuç alacağımızı düşünüyorum. Uyurken de çiş tutabildiginin sinyalini alınca da gece bezi kesecem insaallah
Demem o ki her anne kendi evladını daha iyi bilir. Evet tuvalet eğitimi önemli ama bunu yıpranmadan yapmak daha önemli. İlk denemede o kadar yıprandık ki bugün böyle güzel geçmesi çok umutlandırdı. Başka annelere umut fikir olur diye yazmak istedim. Kesin sonuç alırsak bir daha yazarım inşaallah
Siz ne düşünüyorsunuz anneler. Gerçekten tek bir doğru mu vardır.