0 oy
506 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,108 puan) tarafından
Daha bir aylık doktora sordum 6-9 ay arası önerdi ben daha erken istiyordum ama önermedi

51 Cevaplar

0 oy
(84 puan) tarafından
Bize biz sormadan kendisi söyledi 2 aylıkken sünnet yaptırın diye
(1,108 puan) tarafından
Çoğunlukla aileler çocuğun takibini yapan çocuk doktoru veya aile hekimine danışarak bu konuda bilgi alırlar. Onların bilgilendirmeleri de çoğu zaman biraz büyüsün öyle yaptırın gibi kişisel görüşü bildirme şeklindedir. Çocuk biraz büyüyünce mesela 1 yaşından sonra, 6 aydan sonra veya kırkı çıktıktan sonra yaptırın gibi genellikle sünneti erteleyici cevaplar vermektedirler. Ailelere önerimiz nasıl bir kalp probleminiz varsa kardiyoloğa nasıl bir cilt probleminiz varsa cildiye uzmanına, nasıl bir çocuk aşısı ile ilgili durumunuz varsa çocuk doktorunuza danışıyorsanız sünnet ile ilgili öneri ve görüş almak için de lütfen bize yani çocuk cerrahisi doktorlarına veya çocuk ürologlarına  başvurunuz.

Bebeklerde sünnetin ideal dönemi ilk üç aylık dönem hatta göbeği düştükten sonra kırkı çıkana kadar olan dönemde sünnet yaptırmak zamanlama olarak en idealidir. Ancak sadece genel anestezi ile sünnet yapan bir grup doktor çocuğa sünnet için genel anestezi yani narkoz verileceği için sünneti erteleme eğilimindedirler. Bunun nedeni daha küçük bebeklerde, özellikle prematüre (erken doğmuş) ve doğum ağırlığı düşük bebeklerde genel anestezinin bazı komplikasyonlarının hatta hayati riskinin yüksek olmasıdır. Yani küçük bebeklerde narkoz yani genel anestezi oldukça risklidir ve fazladan çocuğun ek bir hastalığı özellikle doğumsal bir kalp hastalığı veya serebral palsy (SP) gibi bir durumu varsa kesinlikle genel anestezi yerine lokal anestezi tercih edilmelidir. Özetlemek gerekirse sünnetin küçük bebeklerde genel anestezi yani narkoz ile yapılması risklidir. Bu nedenle bir grup doktor çocukların büyümesini 6 ay sonra veya başka bir grup 1 veya 2 yaşından sonra sünnetin yapılmasını önerebilmektedir. Bu tamamen çocuk için tercih edilen anestezi yöntemine göre değişmektedir. Yani 3 aylık bebekte 2 aylık bebekte sünnet olur mu demeyin ilk üç aylık dönem lokal anestezi ile sünnet için çok uygundur. Çünkü çocuklar 4 aydan sonra etrafının farkında olmakta ve yabancılamakta bu nedenle hiç sebep yokken bile kolayca aglayabilmektedirler.
-Reklam-
0 oy
(1,848 puan) tarafından
7 aylıktı ama keşke daha önce yaptirsaydm ameliyathaneye gitmek istemedi biraz korktu canı acımadı ama korktu yani aglayarakta geldi bnce hiç anlmadigi dönem çok daha iyi 2. Ay 4 ay arası yapılmalı bnce
0 oy
(214 puan) tarafından
22 aylikken yaptirdik ama pismanim cok etkilendi.bidaha oglum olursa  3 4 aylikken yaptirmayi dusunuyorum 
0 oy
tarafından
8 aylıkken yapmıştım, ama doktor 1 ayını doldurduktan sonra yapın demişti. Benim oğlumda su kisti vardı o yüzden beklemek zorunda kaldık. Ne kadar küçük yaparsan o kadar iyi 
0 oy
tarafından

Büyük oğlumu 1.5 yaşında yaptırdım 

Küçüğü bu kasımda düşünüyorum nasipse 
0 oy
(532 puan) tarafından
Oğlum şuan 3 aylık inşallah cuma günü sünnetimiz var ne kadar erken o kadar iyi bence 
0 oy
(337 puan) tarafından
45 günlük iken yaptım çok kolay geçti iyiki yapmışım 
0 oy
(5,536 puan) tarafından
Kirkimiz bitti sonraki gün yaptım kucuktu aradan çıksın dedim elhamdülillah bı sorun olmadı sadece keserken acıdı herhalde hafif bı ağladı sonra bitti gitti 
0 oy
(16,829 puan) tarafından
3 yaşında yaptırdık baya geç kaldık pişman oldum zor geçti bence şimdi yaptır her dr öneriyor seninki neden hayır demiş anlamadim
0 oy
(1,430 puan) tarafından
İlki 4 aylık 2. 2 aylıktı yaptırdığımda ikinci daha kolaydı küçüktü dönmüyordu 
0 oy
(643 puan) tarafından
2.5 aylikti. 2 gün biraz zorlandı sonra gayet iyi geçti 
0 oy
(348 puan) tarafından
9 günlük erkek bebeğim var 1 yaşında yaptıracağım nasip olursa altı bezli oldumu çabuk iyileşiyor 
0 oy
tarafından
38 günlükken sünnet yaptık herkese de o aylarda yapmayı tavsiye ediyorum 
0 oy
tarafından
3. Ayında yaptırdım . Ne kadar erken olursa o kadar çabuk toparlıyor. Bebek hareketlenmeden yaptırmak en doğrusu
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Bizim doktor da önermedi 11 gün sonra 9 olacak gün almaya gıdıcez inşallah
(1,108 puan) tarafından
Aynen bizimde öyle aslında herkes yenidoğan iken yaptırıyor ve doktorlsr öneriyor her doktor farklı mı yoksa bebeğe göre mi karar veriyorlar anlamadım
(1,108 puan) tarafından
Çoğunlukla aileler çocuğun takibini yapan çocuk doktoru veya aile hekimine danışarak bu konuda bilgi alırlar. Onların bilgilendirmeleri de çoğu zaman biraz büyüsün öyle yaptırın gibi kişisel görüşü bildirme şeklindedir. Çocuk biraz büyüyünce mesela 1 yaşından sonra, 6 aydan sonra veya kırkı çıktıktan sonra yaptırın gibi genellikle sünneti erteleyici cevaplar vermektedirler. Ailelere önerimiz nasıl bir kalp probleminiz varsa kardiyoloğa nasıl bir cilt probleminiz varsa cildiye uzmanına, nasıl bir çocuk aşısı ile ilgili durumunuz varsa çocuk doktorunuza danışıyorsanız sünnet ile ilgili öneri ve görüş almak için de lütfen bize yani çocuk cerrahisi doktorlarına veya çocuk ürologlarına  başvurunuz.

Bebeklerde sünnetin ideal dönemi ilk üç aylık dönem hatta göbeği düştükten sonra kırkı çıkana kadar olan dönemde sünnet yaptırmak zamanlama olarak en idealidir. Ancak sadece genel anestezi ile sünnet yapan bir grup doktor çocuğa sünnet için genel anestezi yani narkoz verileceği için sünneti erteleme eğilimindedirler. Bunun nedeni daha küçük bebeklerde, özellikle prematüre (erken doğmuş) ve doğum ağırlığı düşük bebeklerde genel anestezinin bazı komplikasyonlarının hatta hayati riskinin yüksek olmasıdır. Yani küçük bebeklerde narkoz yani genel anestezi oldukça risklidir ve fazladan çocuğun ek bir hastalığı özellikle doğumsal bir kalp hastalığı veya serebral palsy (SP) gibi bir durumu varsa kesinlikle genel anestezi yerine lokal anestezi tercih edilmelidir. Özetlemek gerekirse sünnetin küçük bebeklerde genel anestezi yani narkoz ile yapılması risklidir. Bu nedenle bir grup doktor çocukların büyümesini 6 ay sonra veya başka bir grup 1 veya 2 yaşından sonra sünnetin yapılmasını önerebilmektedir. Bu tamamen çocuk için tercih edilen anestezi yöntemine göre değişmektedir. Yani 3 aylık bebekte 2 aylık bebekte sünnet olur mu demeyin ilk üç aylık dönem lokal anestezi ile sünnet için çok uygundur. Çünkü çocuklar 4 aydan sonra etrafının farkında olmakta ve yabancılamakta bu nedenle hiç sebep yokken bile kolayca aglayabilmektedirler.
Sebep buymuş canım çocuk doktoruna değil çocuk cerrahina gitmek lazım
(2,203 puan) tarafından
Benim gittiğim çocuk cerrahı bebeklerin pipisinin başının belli bir aya kadar korunması ve kendi yağında kalmalı dedi birde bizim bir testis daha düşmemişti ondan bekleyelim brn kendi oğlunu bile 9. Aydan önce sünnet etmedim ha başka bir doktora götürüp yaptırmak size kalmış dedi ve Çanakkale'deki alanında en iyi doktor yani biz öylelikle bekledik ve sonunda o gün geliyor bir yanım bebeğim için endişe duyuyor bir yanım da canı yanmadan olacağı için de rahat allah nasip ederse 2 hafta sonra randevumuz var gün almaya gideceğiz
(2,203 puan) tarafından
Birde ilk doğduğu zaman kimse kayıtlara geçmemiş bu durumu her şeyi tam olarak göstermişler ben çanakkalenin ilçesinde yaşıyorum burada ki doktor kontrolünde ultrason çekilip gittik cerraha yani orda da aynı işlem olacak elimde kağıt ile gitmek daha mantıklıydı çünkü 2 saat çanakkale merkez
0 oy
(2,107 puan) tarafından
34 günlükken oldu 
0 oy
(703 puan) tarafından
2 aylıkken yaptırmıştım 
0 oy
(123 puan) tarafından
Amcamin kizi 15 gunlukken doktor tavsiyesiyle yaptirdi gorumcemde 4 aylikken yaptirdi sana tavsiyem bezde cikarmadan yaptir bezden ciktik sonra yaptirdim ben pismanim kestikleri yerle ucu yara kabuk bagliyo kuruyo ucuda kapaniyo çişini yapamiyo sabah uyaniyo çiş gelmiş sıkıştırmış ama yaradan dolayi yapamiyo 1 saat suda oturuyo yara yumuşuyo dokuluyo sonra yapabiliyo ama cişide sıkistiriyo cok zor oluyo gunluk suda oturtun batikonlu suda dedi doktor ama bezdeyken öyle olmaz surekli nemli olur yarasınin kabugu sertleşmez cisinide yapar rahatlikla hemde çişiyle daha çabuk pişiyomuş yara çabuk iyleşiyomuş ikincide erkek doğsun bezdeyken yaptircam hemde akli ermeden aciyi fazla bilmeden daha iyi olur ay ne kotuydu o süreç 1 ayda anca düzeldi allah yardimciniz olsun 
0 oy
(91 puan) tarafından
5 günlükken yaptırdım, hatta hastaneden çıkmadan hemen ertesi gün yaptıracaktım ama doktorun takvimi müsait değildi. Çok iyi oldu 2 3 güne iyileşti, sorun yaşamadık.
0 oy
(3,853 puan) tarafından
Ben ilk oglumu 7 aylik yaptirdim. Ikinci oglumu da o civar yaptiracagim.

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 644 göst.
16 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Sirindn (2,390 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 236 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,666 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 49 göst.
12 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Agya.s (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 60 göst.