Ewet çok guzl bn cok sevyrm
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 adet damla sakızı (ezilmiş)
Tereyağını tencereye alıp eritilir
Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyip rengi hafif koyulaşıp, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Üzerine sütü ekleyerek çırpıcı ile karıştırmaya devam edin. Tortu kalmaması için sürekli karıştırmanız önemli.
Süt hafif kaynayınca damla sakızını da ekleyip karıştırmaya devam edin
Son olarak da şekeri ekleyin ve kaynayıp iyice koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşan tatlıyı blender yada süzgeçten geçirin ve ıslattığınız borcama dökün. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Tarçın, badem yada fındık ilavesiyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun