Maalesef Ersağ sisteminde kazanç tablosu biraz adaletsiz işliyor; sadece en üstteki müdürler ayda bir ev ya da araba parası kazanabiliyor. Bu işin perde arkasını bilmenizde fayda var:
Trendyol ve Dolap gibi platformlarda ürünleri ucuza gördüğünüzde, aslında bir 'pazarlama oyunu' ile karşı karşıyasınız. Bazı müdürler, kendi mevkilerini korumak ve primlerini garanti altına almak için alt ekiplerine toplu ürün aldırıp bu platformlarda ucuza sattırıyorlar.
Sonuç ne mi oluyor? Siz günlerce ürün tanıtımı yapıyorsunuz, kadın toplantılarında emek veriyorsunuz; ancak müşteri ürünü sizden değil, internette daha ucuzunu bulduğu için oradan alıyor. Yani siz tanıtıyorsunuz, kaymağını başkaları yiyor. Şirket yönetimi fatura oyunlarını bozmaya çalışsa da Dolap gibi mecralarda bu 'el altından satış' trafiği hala devam ediyor. Kısacası, sistemde ciddi bir yaptırım uygulanmadığı sürece, müdür olmadan gerçek bir kazanç elde etmek neredeyse imkansız.
Şu eski postlara yazmayı bırak
1,499,538 soru
24,492,639 cevap
357,740 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın