Ben çocukluğumdan beri hipermetropum 3 yaşında teşhis koymuşlar doktor damla vs derken belli bir yaştan sonra gözlüğe geçirmişti şuan 25 yaşındayım halen gözlük takarım süreçte inip cikabiliyor 6.50 lileri gördüğüm zamanlar oldu 3.0 düştüğüde çocukken gözlüğü hiç sevmezmisim düzenli kullanmama durumuda kotulestirdi hadi tak bak yüzünde Barbie çıkacak çiçekler açacak felan diye kandirirlardi inanırdım ama 2 saat sonra geri atardım gözümden tabi her göz farklı ne olacağını bilemezsiniz süreç önemli ve kısa bir süreç değil doktor yıllardır bak bu önemli 22 den sonra göz gelisimi yavasliyor ve genellikle artık sabitlenmeye başlayıp numara küçük derecelerde oynuyor tamamen düzelme konumu imkansız diyor ve gerçektende öyleymiş belli bı yaşta lazer onerebiliyorlar onu konuştum ama bu ameliyatı genellikle 2.50 altı derecede yapmak istiyorlar çünkü tekrarlama riskinin bı kaç yıl içinde ihtimali olduğunu söylüyorlar kuzenim 3.50 ile lazer oldu iki sene içinde göz yine 3.0 yükseldi ne tedaviyi verirse versin kesinlikle sabırlı olun ve yaptırmaya çalışın ağlıyor istemiyor diye sakın pes etmeyin bunun pişmanlığı yaşıyorum emin olun keşke diyorum kizsalarmista ben o tedaviyi doğru düzgün yaptirsaymisim bu yaşta gözlük kullanmasaydim diyorum sizede şimdiden geçmiş olsun inşallah hızlı bir şekilde numaralar düşer